سخنگوی انجمن تایر با بیان اینکه افزایش ۱۵ درصدی قیمت تایر هنوز اعمال نشده است، گفت: وقتی قیمت مواد اولیه افزایش می یابد، افزایش قیمت تمام شده اجتناب ناپذیر است. مصطفی تنها در مورد افزایش ۱۵ درصدی قیمت تایر، اظهار داشت: افزایش قیمت تایر مصوب شد اما هنوز اعمال نشده است زیرا امیدواریم که فرجی […]
سخنگوی انجمن تایر با بیان اینکه افزایش ۱۵ درصدی قیمت تایر هنوز اعمال نشده است، گفت: وقتی قیمت مواد اولیه افزایش می یابد، افزایش قیمت تمام شده اجتناب ناپذیر است.
مصطفی تنها در مورد افزایش ۱۵ درصدی قیمت تایر، اظهار داشت: افزایش قیمت تایر مصوب شد اما هنوز اعمال نشده است زیرا امیدواریم که فرجی شود تا قیمت را افزایش ندهیم. به دلیل نگرانی از کاهش تقاضا افزایش قیمت را دائم عقب میاندازیم تا شاید راه حلی پیدا شود.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر افزود: متأسفانه قیمت مواد اولیه با افزایش قیمت زیادی مواجه شده است؛ به عنوان نمونه قیمت روغن که یکی از مواد اولیه اصلی تولید تایر است به شدت رشد کرده است. نرخ ارز هم که از اول سال تاکنون نوسان زیادی داشته است. وقتی قیمت مواد اولیه افزایش مییابد قیمت تمام شده نیز با افزایش مواجه میشود.
وی ادامه داد: تورم بالای ۴۰ درصد است یعنی همه چیز در کشور به سمت گرانی میروند که این موضوع مواد اولیه را هم شامل میشود. چارهای جز افزایش قیمت نداریم.
تنها گفت: در حال حاضر بعضی از واحدهای تولیدی با زیان کار میکنند. ما که نمیتوانیم روی محصولات تولیدی خود سوبسید دهیم. برای جبران زیان یا باید تولید را کاهش داد یا قیمت را گران کرد.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر به وضعیت صادرات هم اشاره کرد و گفت: از سال ۹۷ به این سو مجوز صادرات نداشتیم اخیراً در برخی از کالاها مجوز را گرفته ایم. اگر صادرات انجام شود زیانها جبران خواهد شد.
وی اظهار داشت: منتهی به دست آوردن بازارهای صادراتی و بازارسازی خارجی سخت است. ما بازارهای خوبی داشتیم ولی بعد از ممنوعیت صادرات، بازارهای خود را از دست دادیم.
تنها گفت: برای صادرات مجدد باید بازارسازی کنیم و مازاد تولید را به کشورهای خارجی بفروشیم. طی ۴ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد تولید ۴ درصدی داشتیم که مازاد نیاز داخل است.
افزایش ۲۵ درصدی تولید چای در سال جاری
رییس سازمان چای کشور گفت: افزایش ۲۵ درصدی تولید چای در کشور نشاندهنده کشش بازار به تولید این محصول و افزایش اقبال عمومی به چای ایرانی است.
«حبیب جهانساز» اظهار داشت: در پنج ماهه امسال تولید چای خشک نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۲۵ درصدی داشته است که نشاندهنده کشش بازار به تولید این محصول و افزایش اقبال عمومی به چای ایرانی است.
رییس سازمان چای کشور گفت: امسال ۱۱۴ هزار و ۴۴۵ تن برگ سبز به ارزش ۶۵۰ میلیارد تومان از چایکاران خریداری شده که ۵۱ درصد آن برگ سبز درجه یک و ۴۹ درصد برگ سبز درجه دو است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۵ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شده که با پرداختیها امروز این میزان به ۸۰ درصد افزایش مییابد.
جهان ساز افزود: امسال ۲۵ هزار و ۷۵۰ تن چای خشک تولید شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۵ درصدی داشته که این رشد ناشی از افزایش اقبال عمومی به چای داخلی و البته افزایش انگیزه چایکاران برای تولید در راستای تخصص برخی تسهیلات از جمله وام کمبهره است.
رییس سازمان چای کشور ادامه داد: البته در حال حاضر مصرف چای در کشور حدود ۱۰۰ هزار تن است که ۳۰ هزار تن آن از طریق تولید داخلی و مابقی از طریق واردات تامین میشود که این موضوع نشان دهنده آن است که پتانسل مناسبی برای افزایش تولید چای در کشور وجود دارد.
تلفات برق تولیدی کشور معادل ۴۳ درصد مصرف برق خانگی است
رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران گفت: میزان تلفات برق در ایران، سالانه حدود ۴۰ ترابایت ساعت و معادل ۴۳ درصد کل مصرف برق خانگی در ایران است.
رضا پدیدار افزود: دادههای وزارت نیرو نشان میدهد که ۱۰ تا ۱۲ درصد برق تولیدی در کشور در مرحله انتقال و توزیع از بین میرود.
وی اضافه کرد: طبق آمار رسمی وزارت نیرو، ظرفیت تولید برق در کشور رقمی معادل ۸۵ هزار مگاوات و این در حالی است که ظرفیت واقعی تولید برق کشور کمتر از ۶۰ هزار مگاوات است و ۱۲ هزار مگاوات از تولیدات این بخش نیز مربوط به نیروگاههای آبی است که با توجه به روند خشکسالیها در کشور طی سالهای اخیر، نیروگاههای آبی کشور با نصف ظرفیت فعال هستند.
پدیدار گفت: تعداد مشترکان جدید در سال ۹۹ به ۷۵۴ هزار مشترک رسیده است در حالی که این میزان در سال پیش از آن، معادل ۷۱۴ هزار مشترک جدید بود.
وی افزود: وزارت نیرو در حالی سال گذشته، رشد ۴۸۰۰ مگاواتی تولید برق را هدفگذاری کرده بود که در عمل تنها ۴۰ درصد از آن محقق شد که با روند محدودیتهای موجود، در سالهای آتی نیز کاهش تولید برق در کشور تداوم پیدا خواهد کرد.
پدیدار گفت: با استناد به آمار وزارت نیرو، ۴۶ درصد از ظرفیت تولید برق کشور مربوط به نیروگاههای حرارتی و گازی است. راندمان این نیروگاهها معادل ۲۰ تا ۳۲ درصد است که از حیث استاندارد و نرم
جهانی، راندمان بسیار ضعیفی است که با تبدیل این بخش از نیروگاهها به نوع چرخه ترکیبی، راندمان تولید برق به بیش از ۴۵ درصد قابل انجام است.
وی افزود: بخش عظیمی از برق کشور در نیروگاههایی تولید میشود که راندمان بسیار پایینی دارند. در حال حاضر تنها ۳۶ درصد برق کشور از نیروگاههای چرخه ترکیبی تولید میشود که این میزان معادل یکسوم برق کشور است.
بهره مندی ۱۷۴ بنگاه تولیدی از وام تولید و اشتغال
طی ۴ ماه اول امسال بیش از ۱۵ هزار و ۸۶۴ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸(برنامه تولید و اشتغال) به بنگاهها و واحدهای تولیدی پرداخت شده است.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی معاونت طرح و برنامه وزارت صمت (دفتر مدیریت داده، آمار و فناوری اطلاعات)، این میزان تسهیلات به ۱۷۴ بنگاه و واحد تولیدی در ۴ ماه اول سال ۱۴۰۰ پرداخت شده است.
بر این اساس از ابتدای فروردین تا پایان تیرماه امسال در مجموع ۳۷۲ واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) ثبت نام کرده بودند.
پراکندگی پرداخت این تسهیلات در ۳۱ استان کشور و مناطق آزاد بوده است. در این بازه زمانی همچنین ۲۲ فقره معرفی به بانک برای دریافت بیش از ۳ هزار و ۶۲۶ میلیارد ریال تسهیلات انجام شده است.
گفتنی است که از ابتدای اسفندماه ۱۳۹۷ تا پایان تیرماه امسال ۷ هزار و ۸۰۲ واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) ثبت نام کرده بودند.
از این تعداد ۲ هزار و ۷۲۸ فقره معرفی به بانک برای دریافت بیش از ۲۰۳ هزار و ۱۳۱ میلیارد ریال تسهیلات انجام شده است.
همچنین از ابتدای اسفندماه ۱۳۹۷ تا پایان تیرماه امسال (۱۴۰۰) بیش از ۹۸ هزار و ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ (برنامه تولید و اشتغال) به بنگاهها و واحدهای تولیدی پرداخت شده است.
این میزان تسهیلات به یک هزار و ۴۹۶ بنگاه و واحد تولیدی از ابتدای اسفندماه ۱۳۹۷ تا پایان تیرماه امسال (۱۴۰۰) پرداخت شده است.