é اعظم محبی استان گلستان با دارا بودن ۱۲۰ کیلومتر نوار ساحلی فرصت بی نظیری برای توسعه گردشگری داشته اما برخلاف استانهای دیگر، تاکنون نتوانسته از این ظرفیت استفاده کند و زیرساختهای گردشگری ساحلی آن بسیار اندک است. اکوسیستم ساحلی گلستان، مملو از حیات وحش و پرندگان زیبا بوده که در فصول مختلف چشم اندازهای […]
é اعظم محبی
استان گلستان با دارا بودن ۱۲۰ کیلومتر نوار ساحلی فرصت بی نظیری برای توسعه گردشگری داشته اما برخلاف استانهای دیگر، تاکنون نتوانسته از این ظرفیت استفاده کند و زیرساختهای گردشگری ساحلی آن بسیار اندک است.
اکوسیستم ساحلی گلستان، مملو از حیات وحش و پرندگان زیبا بوده که در فصول مختلف چشم اندازهای بدیع و منحصر به فردی خلق میکنند لذا باید از این ظرفیتهای ارزشمند برای جذب گردشگر ساحلی و دریایی استفاده کرد.
بیش از ۱۰ سال است که زمزمههای احداث طرحهای گردشگری ساحلی و فعال کردن اقتصاد دریایی در شهرستان بندرگز و بعد از آن در شهرهای ساحلی بندرترکمن و گمیشان به گوش میرسد اما در عمل هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و هیچکدام به ثمر ننشسته است. با وجود اینکه برخی از مسئولان وقت، سخن از پهلوگرفتن کشتی کروز و یا ساخت کلبههای شناور در این مناطق میزدند اما این موضوعات هیچگاه رنگ واقعیت به خود نگرفت و پروژهای اجرا نشد. البته در سالهای اخیر طرح گردشگری دریایی در منطقه «چارقلی» گمیشان اجرایی شده ولی پیشرفت این طرح لاک پشتی و اندک است و باید توجه بیشتری به آن کرد. برخورداری از حدود ۱۵ کیلومتر نوار ماسههای ساحلی در گمیشان، فرصت ارزشمند بوده تا با حداقل اعتبار دولتی و مشارکت بخش خصوصی زمینه را برای رونق اقتصادی بومیان فراهم کرد.
اجرای طرح گردشگری در گمیشان به عنوان یکی از ۳۱ شهرستان محروم کشور فرصت خوبی برای محرومیت زدایی و توسعه کسب و کارهای بومیان بوده و علاوه بر آثار اقتصادی در حوزه رفع چالشهای اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت هم اثرگذار است.
مغفول ماندن گردشگری دریایی
یک کارشناس گردشگری در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در بسیاری از کشورهای جهان صنعت گردشگری به عنوان اصلی ترین منابع درآمدی محسوب میشود و در این بین گردشگری دریایی و ساحلی از جذاب ترین بخشها است.
فاطمه کرامتی افزود: وضعیت گردشگری دریایی در ایران طی سالیان اخیر رشد خوبی داشته که از آن جمله میتوان به توسعه روزافزون زیرساختها در در سواحل جنوبی و سواحل شمالی کشور مانند گیلان و مازندران اشاره کرد.
وی ادامه داد: با وجود برخورداری گلستان از نوار ساحلی ماسهای در جزیره آشوراده و یا گمیشان و البته چشم اندازهای دریایی کم نظیر اما صنعت گردشگری ساحلی در این استان مغفول مانده است.
کرامتی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور در سفر به گلستان مبنی بر فعال کردن اقتصاد دریایی، بیان کرد: اجرای طرح گردشگری دریایی یکی از این روشها بوده که میتواند علاوه بر جذب گردشگر و معرفی جاذبههای استان، برای ساحل نشینان هم درآمد پایدار به همراه داشته باشد.
وی گفت: یکی از مسائلی که سبب شده گردشگری دریایی در گلستان به جایگاه واقعی خود نرسد، سختگیریهای محیط زیستی بوده که گاهاً حتی در برابر دستورات صریح بالاترین مقام اجرایی کشور هم مشاهده میشود که از این جمله میتوان به دستور صریح رئیس جمهور برای اجرایی شدن طرح بوم گردی «آشوراده» اشاره کرد اما تاکنون به دلایل محیط زیستی این طرح آغاز نشده است.
کرامتی عنوان کرد: به نظر میرسد پارادوکس غیرمنطقی برای برخورد با صدور مجوزها در سواحل شرقی و غربی دریای خزر وجود داشته و بروکراسیهای اداری زائد، زمینه را برای حضور سرمایهگذاران سخت کرده است. این فعال گردشگری عنوان کرد: اگر میخواهیم گلستان را متحول کنیم باید از ظرفیتهای موجود سواحل استفاده کرده و با رعایت ملاحظات زیستی محیطی و ایجاد زیرساخت در سواحل از جمله مراکز اقامت، مراکز خرید، مراکز عرضه صنایع دستی، مراکز تفریحی و ورزشی و غیره زمینه را برای جذب گردشگر فراهم کنیم.
توجه به بازارچههای ساحلی
«عبدالجلال ایری»، نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی هم پیش از این در خصوص واگذاری عجیب بنادر استان برای اجرای طرحهای گردشگری و دلایل راکد بودن این موضوع تذکر داده و خواستار تعیین تکلیف این مسأله شده بود.
وی عنوان کردد: با ارجاع پروژه پرونده به کمیسیون اصل ۹۰ در تلاش هستیم تا با لغو این قرارداد زمینهای ساحلی بندرترکمن در اختیار سرمایه گذار واقعی قرار گرفته و منافع آن شامل همه ساحل نشینان شود. ایری گفت: ایجاد اسکلههای گردشگری، بروزرسانی زیرساخت بازارچههای ساحلی، لایروبی خلیج گرگان و همچنین تعامل محیط زیست میتواند در توسعه گردشگری دریایی گلستان اثرگذار باشد. نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم به خبرنگار مهر گفت: طی سفر رئیس جمهور به گردشگری دریایی و مخصوصاً جزیره آشوراده توجه جدی شده و امیدواریم به زودی شاهد رونق گردشگری دریایی در گلستان باشیم. رمضانعلی سنگدوینی افزود: پتانسیلها و ظرفیت گردشگری دریایی بسیاری در جزیره آشوراده وجود داشته که باید از آنها استفاده کرد و با اجرای این طرح اشتغال خوبی هم ایجاد خواهد شد. وی با اشاره به آغاز لایروبی خلیج گرگان، افزود: احیای خلیج گرگان هم در جذب گردشگر نقش داشته و زمینه را برای شکوفایی این صنعت فراهم میکند. سنگدوینی با اشاره به پیگیری مجمع نمایندگان برای اجرای پروژههای دریایی، عنوان کرد: با رفع موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاران و همچنین ایجاد زیرساختهای مناسب میتوانیم شاهد ورود بخش خصوصی باشیم.
اختصاص ۳۴ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختهای گردشگری دریایی
برای اطلاع از برنامههای گردشگری ساحلی در استان با سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفتگو کردیم، رحمان فرمانی به خبرنگار مهر گفت: به دلیل عدم تصرفات و ساخت و ساز در سواحل گلستان، این مناطق قابلیت سرمایه گذاری و بهره برداری داشته و شرایط جذب گردشگر در آن به مراتب مهیاتر از استانهای مجاور است.
وی افزود: در شهرستان گمیشان و در محدوده چارقلی و توماج لر، سواحل آرام و ماسهای وجود داشته و زیرساختهای آن در حال اجرا است و میتواند مورد توجه گردشگران قرار گیرد.
فرمانی بیان کرد: در نظر داریم تا در سواحل نوکنده، بندرگز، بندرترکمن و در دو نقطه از ساحل گمیشان طرحهای گردشگری را اجرایی کرده و امکانات آنها را گسترش دهیم. وی گفت: از سال ۹۴ بیش از ۱۷.۵ میلیارد تومان توسط میراث فرهنگی برای ایجاد زیرساختهای گردشگری دریایی در سواحل گلستان هزینه شده و همچنین بیش از ۳۴ میلیارد تومان در سال آتی برای ایجاد زیرساختهای این حوزه در نظر گرفتهایم. فرمانی در خصوص طرح گردشگری جزیره آشوراده هم توضیح داد که در سفر رئیس جمهور به گلستان طرح گردشگری ۲۲ هکتاری این جزیره مطرح و در حال حاضر منتظر طی مراحل قانونی آن هستیم تا بتوانیم یک فضای گردشگری را به شکل پایدار و منطبق بر مسائل بومی و محیط زیستی طراحی کنیم.
وی افزود: سایت پشتیبان جزیره در ساحل بندرترکمن اجرایی خواهد شد و در حال حاضر منتظر نقشههای اجرایی هستیم تا بعد از بررسی و تایید و ابلاغ آن را اجرا کنیم. به گزارش خبرنگار مهر، بکربودن سواحل گلستان میتواند مولفهای برای جذب گردشگر باشد اما علی رغم وجود این پتانسیل، عزم جدی برای فعال کردن گردشگری دریایی و استفاده از این ظرفیتها وجود ندارد. با توجه به برنامهریزیهای مسئولان ارشد استان مبنی بر توسعه متمرکز بر بخش گردشگری، نیاز است تا با ایجاد زیرساخت در سواحل، زمینه را برای ایجاد درآمد پایدار بومیان فراهم کرد.
استاندار ایلام:
زمینه اسکان ۷ هزار زائر در شهرستان ملکشاهی فراهم شده است
استاندار ایلام گفت: زمینه اسکان ۷ هزار زائر در شهرستان ملکشاهی فراهم شده است.
حسن بهرامنیا در سفر به ملکشاهی، پس از بازدید از زیرساختهای اربعین در این شهرستان به ویژه محل اسکان زائران، در نشست هماهنگی کمیتههای ستاد اربعین و دستگاههای اجرایی معین اربعین در شهرستان حضور پیدا کرد. استاندار ایلام در این نشست ضمن گرامیداشت سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی اظهار کرد: این عزیزان شدید ترین شکنجهها را تحمل کردند اما خم به ابرو نیاوردند.
وی افزود: آزادگان اسوه صبر، ایثار و استقامت هستند و با الگو گرفتن از حضرت امام موسی ابن جعفر علیه السلام سختیها را با جان و دل پذیرفتند و نگذاشتند خدشهای به نظام، انقلاب و کشور وارد شود. دکتر بهرامنیا در ادامه با عنوان این مطلب که در آستانه اربعین قرار گرفتهایم، اظهار داشت: در این راستا خداوند به ما موهبت کرده که باید از این شرایط نهایت استفاده را داشته باشیم. وی با اشاره به ضرورت استفاده معنوی از ایام اربعین گفت: حضرت امام حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است و هر کس میخواهد که به بی راهه نرود و راه را گم نکند باید خود را به این چراغ فروزان متصل کند. استاندار ایلام با قدردانی از امام جمعه و فرماندار ملکشاهی به دلیل اهتمام و پیگیری در امور اربعین، گفت: امام جمعه و فرماندار ملکشاهی با استفاده از ظرفیت بسیج، نیروهای مردمی و عاشقان اهل بیت (ع) به زائران عتبات عالیات خدمات ارایه میدهند. وی امام جمعه ملکشاهی را محور وحدت و انسجام شهرستان عنوان کرد و گفت: مسولیت اصلی امورات فرهنگی اربعین در شهرستانهای زائر پذیر با امامان جمعه آن شهرستانها است.
وی اضافه کرد: تمامی مدیرانکل استان به عنوان مدیران معین شهرستانهای زائر پذیر انتخاب خواهند شد و تا پایان اربعین با هماهنگی فرمانداران باید در خدمات دهی به زوار مشارکت کنند.
بهرامنیا با اشاره به تعداد شهرستانهای زائر پذیر استان، گفت: ۱۰ شهرستان زائر پذیر داریم که تقریباً همه مدیران کل به عنوان معین تا پایان اربعین در آن شهرستانها خدمت رسانی میکنند. وی در ادامه خواستار حسینی شدن فضای محیطی استان و شهرستانهای زائر پذیر شد و اظهار کرد: در این راستا نصب تابلوهای راهنما برای زائران و همچنین نصب تابلو با شعائر دینی در شهرستانهای زائر پذیر ضرورت دارد. استاندار ایلام در ادامه از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خواست که نمایشگاههایی در طول مسیر اربعین ایجاد شود.
ظرفیت اسکان زوار در ملکشاهی
رئیس ستاد اربعین استان با اشاره به ظرفیت بالای اصحاب رسانه و صدا و سیما در استان، گفت: به تصویر کشیدن شکوه کنگره اربعین مهمترین وظیفه و رسالت اصحاب رسانه است.
وی سپس با اشاره به سخنان حضرت امام خمینی (ره) در خصوص اهمیت محرم و صفر گفت: «محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است». نماینده عالی دولت در استان در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر ایمن سازی مسیرها و محورهای مواصلاتی اربعین در ایلام افزود: حضور نیروهای پلیس در محورهای مواصلاتی اربعین باید افزایش یابد تا شاهد کمترین حوادث باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد: همه تلاش خود را بکار خواهیم گرفت تا زمینه سفر توام با آرامش و امنیت، برای زائرانی که از مرز مهران به عتبات عالیات مشرف میشود فراهم شود.
استاندار ایلام با تاکید براین مطلب که اربعین امسال مردمی و محور کار در آن باید مردم باشند، گفت: دولت زمینه مردمی برگزار نمودن اربعین را فراهم میآورد. وی ادامه داد: با استفاده از همه ظرفیتها و امکانات موجود کاری خواهیم کرد که شیرینی و حلاوت زیارت زوار دو چندان شود.
بهرامنیا در خصوص ظرفیت اسکان زوار در ملکشاهی بیان کرد: سالنهای ورزشی، مساجد و حسینیههای شهرستان در ایام اربعین ظرفیت اسکان بیش از ۷ هزار زائر را دارد.
در راستای تحقق عدالت آموزشی انجام شد؛
اختصاص ۱۲۵ میلیارد تومان به پروژههای آموزش و پرورش استان کرمانشاه
کرمانشاه – الهه فرهادی
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: باتوجه به تاکید وزیر آموزش و پرورش مبنی بر توسعه عدالت آموزشی در مناطق محروم کشور و عدم توسعه کرمانشاه به خاطر هشت سال جنگ تحمیلی با تخصیص ۱۲۵ میلیارد تومان به پروژههای آموزش و پرورش استان موافقت شد.
سلمان محمدی اظهارداشت: در نشست وزیر آموزش و پرورش با استاندار و مدیران کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس استان در تهران، با توجه به محرومیت و عدم توسعه استان در راستای تحقق عدالت آموزشی وزیر آموزش و پرورش با اختصاص ۱۲۵ میلیارد تومان به استان کرمانشاه موافقت کرد. محمدی به تاکید استاندار کرمانشاه در خصوص پرداخت این اعتبار به استان اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش کرمانشاه به تبع استان در مسیر زوار عتبات عالیات و مراسم باشکوه اربعین و همچنین یکی از مهمترین مقاصد کاروان راهیان نور دانش آموزان کشور قرار دارد به همین خاطر با توجه به محرومیت و کم برخورداری استان نیازمند توجه ویژه است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: در این جلسه به پروژه بازسازی و تجهیز اردوگاه دانش آموزی شهید باهنر شهر کرمانشاه و راه کربلا در شهر سرپل ذهاب ۳۰ میلیارد تومان و همچنین تعمیر و تجهیز پژوهش سراهای دانش آموزی و مدارس شبانه روزی به منظور توسعه عدالت آموزشی در مناطق مرزی، حاشیه نشینی ۱۵ میلیارد تومان اختصاص یافت که نقش بی بدیلی در تعمق آموزش دانش آموزان این مناطق دارد.
محمدی اظهارداشت: به منظور اعتلای جایگاه آموزش و پرورش استان کرمانشاه؛ ۱۰ میلیارد تومان برای کمک به سرانه دانش آموزی؛ چهار میلیارد تومان برای هزینههای اداری، هشت میلیارد تومان در راستای اجرای طرح صنعتی، گلخانهای هنرستان کشاورزی کرمانشاه و ۶ میلیارد تومان برای پرداخت سنوات ارفاقی ایثارگران و مدارس استثنایی در نظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به جمعیت ۳۳۰ هزار نفری دانش آموزان استان، افزود: با توجه به ضعف صنعت و بخش خصوصی در استان؛ آموزش و پرورش کرمانشاه در اجرای طرح شهید سلیمانی (ساخت سالنهای ورزشی برای دختران) در بخش مشارکت خیرین با مشکل مواجهه شده است که در این جلسه مقرر شد ۲۲ میلیارد تومان در راستای تحقق عدالت آموزشی کمک شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران اعلام کرد؛
ثبت ۲۲۲۸ مگاوات پیک بار مصرف برق در مازندران
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران میزان بار پیک مصرف برق را در استان دو هزار و ۲۲۸ مگاوات ذکر کرد.
سید کاظم حسینی با بیان اینکه میزان پیک بار مصرف برق در سال جاری تاکنون دو هزار و ۲۲۸ مگاوات بوده است، افزود: با توجه به شرایط جوی احتمال افزایش بار پیک وجود دارد.
وی افزود: میزان پیک بار طی سال قبل دو هزار و ۲۵۰ مگاوات بود و سبب اعمال ۱۵۰ مگاوات خاموشی شد درحالی که میزان پیک واقعی مصرف دو هزار و ۴۰۰ مگاوات است.
وی با اشاره به تداوم گرمای هوای به مشترکان برق توصیه کرد تانسبت به تنظیم درجه کولرها و مدیریت مصرف برق اقدام کنند و اظهار داشت: تاکنون در استان خاموشی با برنامه در حوزه خانگی نداشتیم و امیدواریم مابقی فصل تابستان را نیز بدون خاموشی سپری کنیم.
حسینی کارنامی به هم استانیها توصیه کرد تا در ساعت اوج بار مصرف، میزان مصرف انرژی برق را مدیریت کنند تا ناچار به اعمال خاموشی نشویم.
معاون سیاسی استاندار آذربایجان غربی:
آذربایجانغربی در ثبت وقایع حیاتی جز سه استان نخست کشور است
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی گفت: این استان در ثبت وقایع حیاتی در جایگاه برتر و همیشه جز سه استان نخست کشور بوده که نشان از یک هماهنگی بین دستگاهی دارد.
رضا ابراهیمی در جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی استان اظهار کرد: ثبت وقایع در برنامه ریزیها حائز اهمیت است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ثبت دقیق وقایع منجر به برنامه ریزی دقیق میشود، اضافه کرد: مسؤولان ذیربط باید حساسیت کافی در ثبت وقایع داشته باشند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی در خصوص سامانه مشترک ثبت اسناد و ثبت احوال نیز بیان کرد: مشکلات و موانع پیش روی این سامانه بررسی و طی گفتگو با سازمانهای مرکزی در اسرع وقت حل و فصل شود.
وی در رابطه با دفن اموات در مناطق دور از دسترس نیز گفت: در برخی مواقع شاهد آن هستیم که دفن اموات در گورستانهایی صورت میگیرد که مراحل لازم ثبت نمیشود؛ این موارد باید از طریق بهداشت یا دهیاریها پیگیری و اطلاعات لازم دریافت شود.
مدیرعامل شرکت برق گلستان:
۱۵میلیارد تومان برای اصلاح خطوط برق گلستان اختصاص یافت
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان گفت: اصلاح شبکههای برق سالانه در دستور کار بوده و امسال علاوه بر اعتبارات موجود، ۱۵ میلیارد تومان هم از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور اختصاص یافت.
سید احمد موسوی در دیدار با جمعی از خبرنگاران به مناسبت هفته خبرنگار، اظهار کرد: تجربه تلخ تابستان سال گذشته برای قطعیهای برق را داشتیم در این راستا، دولت سیزدهم و وزیر نیرو ۱۰۰ برنامه تدوین کردند که برای گذر از تابستان سال جاری اجرایی شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان افزود: تعمیرات به موقع نیروگاه، افزایش قابلیت نیروگاهها، بهره گیری از نیروگاههای تجدیدپذیر و مدیریت بار از جمله این راهکارها بود.
وی بیان کرد: همچنین با کشاورزان و صنایع هم تفاهم شد که هفته یک روز مدیریت بار داشته باشند و بستههای تشویقی هم در این راستا ارائه شد.
موسوی ادامه داد: بهسازی شبکه توزیع و استفاده از نیروگاههای مقیاس کوچک و همراهی مردم باعث شد که خاموشی نداشته باشیم. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان گفت: در هفته دولت با همکاری برق منطقهای نیروگاه هشت مگاواتی در آق قلا افتتاح شده و همچنین نیروگاه ۲۵ مگاواتی را هم کلنگزنی خواهیم کرد. وی افزود: همچنین تفاهمنامهای با کمیته امداد داشته و ۵۰۰ نیروگاه پنج کیلوواتی را اجرایی خواهیم کرد و این روند همچنان ادامه دارد. موسوی بیان کرد: سالانه اصلاح و بهینه سازی شبکهها و خطوط در دستور کار بوده و امسال علاوه بر اعتبارات موجود، ۱۵ میلیارد تومان هم از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به صورت نقدی تزریق شد. به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان ۸۰ درصد مشترکان استان خانگی بوده که در پیک ۶۰ درصد برق مصرفی استان را استفاده میکنند و این آمار در فصول مختلف، متفاوت است.