گزارش «جمله» از خواسته‌های وزیر میراث فرهنگی از پژوهشگاه/  پژوهش‌ها کیفی شود
گزارش «جمله» از خواسته‌های وزیر میراث فرهنگی از پژوهشگاه/  پژوهش‌ها کیفی شود

جمله: سالن آمفی تئاتر و اجتماعات موزه ملی ایران، دیروز میزبان وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش بود. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و پژوهشگران، نمایندگان استان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی و مدیران‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان ‌های مختلف در سالن […]

جمله: سالن آمفی تئاتر و اجتماعات موزه ملی ایران، دیروز میزبان وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش بود. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و پژوهشگران، نمایندگان استان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی و مدیران‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان ‌های مختلف در سالن آمفی‌تئاتر موزه ملی ایران برگزار شد. هفته پژوهش فرصت مناسبی برای وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بود تا به بیان خواسته های خود بپردازد. یکی از خواسته های علی اصغر مونسان کیفی شدن و بین المللی کردن پژوهش ها بود.

پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری همزمان با هفته پژوهش نشست‌ های تخصصی در حوزه میراث ‌فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قرار است با حضور پژوهشگران، فعالان عرصه پژوهش، علاقه‌مندان برگزار كند. روز نخست این هفته، با حضور علی اصغر مونسان وزیر میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همچنین رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، با بیان اینکه در خصوص اهمیت پژوهش صحبت‌های زیادی شده؛ گفت: به‌عنوان مثال گفته‌اند پژوهش ارزش‌آفرین است و چندین برابر هزینه‌ای را که برای آن انجام می‌شود، برمی‌گرداند و هر کشوری که به پژوهش اهمیت داده، پیشرفت‌های خوبی داشته است.
به گفته علی اصغر مونسان؛ پژوهش مسیر را مشخص می‌کند و ما را برای گام برداشتن به هدف نهایی راهنمایی می‌کند و از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری خواهد کرد. خوشبختانه در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز کارهای خوبی انجام شده است. البته به این بخش از وزارتخانه اعلام کرده‌ام که پژوهش‌ها باید کاربردی باشد و در کنار حوزه میراث‌فرهنگی به حوزه گردشگری نیز توجه شود.
وی افزود: «پژوهش‌ها باید هدفمند باشد و یک زنجیره واحدی را طی کند تا به نتایج خوبی برسد و شاهد نتایج ارزشمند پژوهش‌ها باشیم؛ از این رو یکی از کارهایی که باید انجام دهیم هدف‌گذاری برای پژوهش‌ها با هدف دست‌یابی به نتایج ارزشمند است.»
مونسان ادامه داد: «یکی از موضوعاتی که پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری می‌تواند به وزارتخانه کمک کند، مشارکت در برنامه‌ریزی و تقویت هم‌افزایی با سایر بخش‌هاست.»

تقویت همکاری‌های پژوهشگاه در سطح بین‌المللی
باید بتوانیم ارتباطات بین‌المللی خود را افزایش دهیم و این بسیار خوب است که بتوانیم با سازمان‌های بین‌المللی نیز پژوهش‌های مشترک انجام دهیم ضمن این که بررسی کنیم که پژوهش‌های ما تا چه حدی مورد توجه پژوهشگران در سطح بین‌المللی قرار گرفته است. مونسان ضمن بیان این مطلب به موضوع استارت‌آپ‌ها اشاره کرد و افزود: پژوهشگاه باید نقطه اتصال ما با استارت‌‌آپ‌ها باشد؛ از این رو درخواست من این است که پژوهشگاه با شتاب‌دهنده‌ها ارتباط برقرار کنند تا شاهد نتایج بسیار بهتر باشیم.
وی در ادامه افزود: در جلسه‌ای که با استارت‌آپ‌ها داشتم موضوعات مختلفی را مطرح کردند که برخی از این موضوعات می‌تواند از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به‌صورت کاربردی دنبال شود.
تعداد زیادی انتشارات در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری انجام می‌شود که به نظر می‌رسد در خصوص کیفیت این انتشارات باید بازنگری‌هایی انجام شود و موضوع کیفی‌سازی این انتشارات را در دستور کار قرار دهیم. وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: امید دارم در سال ۹۹ شاهد پژوهش‌های کاربردی باشیم و نتایجی که از پژوهش‌ها به دست می‌آید نتیجه بخش باشد.

اقدامات پژوهشی برای آثار ثبت جهانی
بعد از ثبت جهانی آثار مختلف از جمله جنگل‌های هیرکانی، همکاران ما در پژوهشگاه اقدامات پژوهشی را در خصوص آن آثار انجام می‌دهند و این پژوهش‌ها به دانشگاه‌های مختلف نیز ارسال می‌شود و اگر تحقیقات دانشجویان در این حوزه‌ها مطابق با سیاست‌های پژوهشی ما باشد، این پژوهش‌ها مورد حمایت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار می‌گیرد.
رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز با بیان این مطلب گفت: ما با معاونت‌های مختلف وزارت‌خانه همکاری‌های بسیار خوبی داریم و درباره موضوعات گوناگون با آنان همکاری می‌کنیم که یکی از این همکاری‌ها، پژوهش در خصوص بوم‌گردی‌هاست.
بهروز عمرانی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در استان خراسان جنوبی افزود: «با مجموعه اقدامات صورت‌گرفته در این استان، خراسان جنوبی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری در شرق کشور تبدیل خواهد شد.»
رئیس کل موزه ملی ایران نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت پژوهش گفت: «موزه ملی ایران به‌عنوان موزه مادر با موزه‌های مختلف کشور همکاری‌هایی در حوزه پژوهش دارد.»
جبرئیل نوکنده افزود: «موزه ملی ایران ۱۰ دپارتمان پژوهشی دارد و در حال حاضر برنامه‌ریزی‌های خوبی برای همکاری‌های موزه ملی ایران و موزه‌های مختلف در استان‌های گوناگون کشور وجود دارد.»
در پایان این همایش ۹ عنوان کتاب جدید و یک نشریه به زبان انگلیسی که جزو جدید‌ترین انتشارات پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری است با حضور دکتر علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رونمایی شد.
دکتر مونسان همچنین در این مراسم از تعدادی از هنرمندان حوزه میراث ناملموس، هنرمندان صنایع‌دستی و کارآفرینان، فعالان برتر حوزه گردشگری و نیز پژوهشگران برتر تجلیل به عمل آورد. در پایان این مراسم، نمایشگاه هفته پژوهش با حضور دکتر علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در محل موزه ملی ایران به‌طور رسمی افتتاح شد.