گزارش «جمله» از مهم‌ترین طرح‌های مسکن وزارت راه‌وشهرسازی؛/ مهم‌ترین اولویت دولت، اجرای پروژه اقدام ملی است
گزارش «جمله» از مهم‌ترین طرح‌های مسکن وزارت راه‌وشهرسازی؛/ مهم‌ترین اولویت دولت، اجرای پروژه اقدام ملی است

      ماهور مهراد/ طبق اطلاعات گزارش شده از سوی شرکت عمران شهرهای جدید از ابتدای زمان ثبت نام طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن تا امروز اول دی ماه ۹۵ هزار و ۲۵۰ واحد در شهرهای جدید مورد ثبت نام قرار گرفته است. درواقع طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن یکی […]

 

 

 

ماهور مهراد/

طبق اطلاعات گزارش شده از سوی شرکت عمران شهرهای جدید از ابتدای زمان ثبت نام طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن تا امروز اول دی ماه ۹۵ هزار و ۲۵۰ واحد در شهرهای جدید مورد ثبت نام قرار گرفته است. درواقع طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن یکی از مهم‌ترین اقدامات فعلی وزارت راه و شهرسازی برای رونق دادن به تولید مسکن در کشور است؛ طرحی که بر مبنای آن قرار است ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ در کشور ساخته شود که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر به وسیله بنیاد مسکن ساخته خواهد شد.
حالا با توجه به ثبت نام این طرح ملی در سطح کشور، شهرهای جدید نیز تاکنون از استقبال چشمگیری از سوی متقاضیان برخوردار بوده اند. طبق آمار گزارش شده از ابتدای زمان ثبت نام طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن تا امروز اول دی ماه ۹۵ هزار و ۲۵۰ واحد در شهرهای جدید مورد ثبت نام قرار گرفته اند که ۲۰ هزار واحد به شهر جدید پرند، ۳ هزار واحد به شهر جدید پردیس، ۱۵ هزار واحد به شهر جدید هشتگرد ( ۷ هزار واحد البرز و ۸ هزار واحد تهران)، ۹ هزار و ۵۰۰ واحد به شهر جدید فولادشهر، ۷ هزار واحد به شهر جدید بهارستان، یکهزار و ۵۰۰واحد به شهر جدید مجلسی، ۶ هزار واحد به شهر جدید گلبهار، یکهزار واحد به شهر جدید بینالود، ۶ هزار واحد به شهر جدید صدرا، ۶ هزار واحد به شهر جدید سهند، یکهزار واحد به شهر جدید عالیشهر، ۲ هزار و ۵۰۰ واحد به شهر جدید مهاجران، یکهزار و ۲۵۰واحد به شهر جدید امیرکبیر و ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد به شهر جدید ایوانکی (۱۵ هزار واحد تهران و ۵۰۰ واحد سمنان) اختصاص دارد.
این در حالی است که مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید درباره تسهیلات قابل ارائه در پروژه اقدام ملی گفته است که سقف این تسهیلات، ۱۰۰ میلیون تومان است که ۷۰ هزار واحد در قالب این طرح در شهرهای جدید معرفی شده که به زودی ثبت نام در بعضی استان‌ها از جمله تهران که شهرهای جدید در آن وجود دارد آغاز خواهد شد.
حبیب‌اله طاهرخانی اظهار کرد: این تسهیلات که وارد ساخت می‌شود در نهایت به شکل فروش اقساطی به خریدار منتقل خواهد شد. نرخ سود این تسهیلات نیز ۱۸ درصد با مدت بازپرداخت ۱۲ ساله است که با طول دوره ساخت محاسبه می‌شود. به گفته طاهرخانی، در شهرهای جدید حدود ۷۰ هزار واحد در قالب طرح اقدام ملی مسکن معرفی شده که برنامه‌ریزی آن با حوزه معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی است.
طاهرخانی درباره مزایای طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن گفت: حسن این طرح برای مردم این است که هزینه زمین، هنگام ساخت از آنها اخذ نمی‌شود. البته کاملا رایگان نیست اما کارشناسان قیمت زمین را تعیین می‌کنند، مدتی به متقاضیان تنفس داده می‌شود و بعد قیمت به صورت اقساطی دریافت خواهد شد. با توجه به این‌که قیمت زمین در ابتدا کارشناسی می‌شود مشمول تورم و افزایش قیمت در جریان پروژه نمی‌شود.
وی ادامه داد: هزینه ساخت نیز بر اساس قیمت تمام شده است. دولت، سودی مدنظر ندارد. در مناطق مختلف با توجه به شرایط شهرها، نوع زمین و مشخصات پروژه که تابع ضوابط شهرسازی است، قیمت‌ها تنوع دارد. ممکن است یک پروژه مشاعات بالایی داشته باشد و یک پروژه نداشته باشد که قاعدتا قیمت آنها با هم فرق می‌کند. یعنی تفاوت جغرافیایی و تفاوت مشخصات فنی پروژه‌ها باعث می‌شود که قیمت‌ها متفاوت باشد.

اولویت دولت، خانه‌دار شدن همه اقشار مردم است
این در حالی است که مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز پبش از این، اولویت دولت در بخش مسکن، اتمام مسکن مهر و اجرای پروژه اقدام ملی در استان‌ها عنوان کرده است.
علی نبیان همچنین بر ضرورت پیگیری مستمر مسائل و مشکلات تعاونی‌ها و قراردادهای سه‌جانبه در پروژه‌های مسکن مهر تاکید کرد و گفت: اولویت دولت در بخش مسکن، اتمام مسکن مهر و اجرای پروژه اقدام ملی در استان‌ها است. او با اشاره به ضرورت به‌روز رسانی مستمر اطلاعات سامانه جامع مسکن مهر، افزود: اطلاعات هر استان در سامانه به‌صورت هفتگی توسط وزیر راه و شهرسازی پایش و ارزیابی می‌شود.
نبیان یکی از دغدغه‌های دولت و نظام را بحث مسکن دانسته و گفته است که در این زمینه، برنامه‌ها و سیاست‌ها در راستای تحقق طرح‌های مسکنی در دستور کار جدی وزارت راه و شهرسازی ‌به ویژه سازمان ملی زمین و مسکن قرار دارد. وی بخشی از اقدام های سازمان ملی زمین و مسکن را پیگیری مسکن اجتماعی عنوان کرد و گفت: در این مورد تخصیص ۱۳ هکتار در ۱۷۵۹ قطعه زمین انجام شد.
گفتنی است که از سال ۹۲ تا آبان ۹۷، واگذاری ۶۲۹۶۲ واحد مسکن، صورت گرفت. همچنین در حوزه های غیرمسکونی حدود ۷۹۲۰ قطعه تحویل داده شد. یکی از وظایف سازمان ملی زمین و مسکن در این بین، واگذاری زمین به اقشار ویژه است که در این زمینه نیز سازمان در تامین زمین ۸۳ هکتاری که حدود ۲۲۰۸۰ را در خود جای می‌دهد، اقدام کرد. در راستای ماده ۴ قانون ساماندهی و تولید و عرضه مسکن، ۵۷۲ هکتار زمین به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تخصیص یافته است.
اما سیاست وزارت راه و شهرسازی در دوره جدید، احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی است که در خصوص بازآفرینی شهری هم این مهم به استان‌ها تکلیف شده است که زمین موردنیاز را در صورت وجود به بازآفرینی اختصاص دهند. در این زمینه تاکنون، بالغ بر ۱۰ میلیون هکتار به بازآفرینی شهری اختصاص یافته است.