یادداشت محمدرضا شجریان برای حفظ مواریث جهانی
یادداشت محمدرضا شجریان برای حفظ مواریث جهانی

    محمدرضا شجریان در بازدیدی که سال ۷۹ از مجموعه میراث جهانی گنبد سلطانیه داشت، نوشت: من به نوبه خود حاضرم که به هر شکل که ممکن است توجه آگهان را به این آثار که هویت تاریخی و فرهنگی، میشه جلب کنیم و بخواهیم که دست به دست هم داده در ایران عزیز و […]

 

 

محمدرضا شجریان در بازدیدی که سال ۷۹ از مجموعه میراث جهانی گنبد سلطانیه داشت، نوشت: من به نوبه خود حاضرم که به هر شکل که ممکن است توجه آگهان را به این آثار که هویت تاریخی و فرهنگی، میشه جلب کنیم و بخواهیم که دست به دست هم داده در ایران عزیز و آنچه که شایستگی تاریخ آن هست به جهان معرفی کنیم. به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا شجریان در بازدیدی که سال ۷۹ از مجموعه میراث جهانی گنبد سلطانیه داشت یادداشتی برای این میراث جهانی به یادگار گذاشت.
او در این یادداشت نوشته است:
به نام خدا
همه جای ایران سرای من است
امروز پنج‌شنبه ۲۲/۱۰/ ۷۹ به اتفاق جمعی از دوستان تهران به دیدار از گنبد سلطانیه در استان زنجان آمدیم در حالت مرمت و بازسازی بود. و نسبت به چهار سال قبل که از این بنا دیدار داشتم کارهای تعمیراتی چشمگیری در حال شکل‌گیری است و جای خوشحالی است که شهردار محترم زنجان و بخشدار محترم و رئیس گنبد به فکر نگهداری و بازسازی به شکل اولیه گنبد باشند و دست کمک به سوی همه مردم ایران مخصوصاً مسئولین مملکتی دارند تا از ویرانی آثار باستانی جلوگیری به عمل آید در حفظ و حراست آنها بکوشیم. من به نوبه خود حاضرم که به هر شکل که ممکن است توجه آگهان را به این آثار که هویت تاریخی و فرهنگی، میشه جلب کنیم و بخواهیم که دست به دست هم داده در ایران عزیز و آنچه که شایستگی تاریخ آن هست به جهان معرفی کنیم جای آن دارد که از مسئولین محترم استان زنجان تشکر کنم و بازهم هم امیدوار باشم که در اصالت بنا و نقش‌های آن مصر و کوشا باشند.
سرفرازی بهر آرزوی من است
محمدرضا شجریان

 

هشدار یونسکو درباره تخریب آثار تاریخی در قره‌باغ

یونسکو ضمن ابراز نگرانی درباره مکان‌های تاریخی، فرهنگی و مذهبی در جریان درگیری آذربایجان و ارمنستان، از طرفین خواست بر اساس کنوانسیون سازمان ملل در زمان جنگ رفتار کنند. در جریان درگیری بر سر منطقه قره‌باغ میان آذربایجان و ارمنستان، برخی از زیرساخت‌های شهری از جمله مدرسه‌ها، مکان‌های مذهبی، فرهنگی و تاریخی صدمه‌های جدی متحمل شده‌اند که از مهم‌ترین آن‌ها کلیسای جامع شوشی قره‌باغ است که بخش‌هایی از گنبد و داخل آن بر اثر بمباران آسیب دیده است. یونسکو از طرفین خواسته از قوانین بین‌المللی بشردوستانه بویژه کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه درباره حفاظت از دارایی‌های فرهنگی در جریان درگیری نظامی و پروتکل‌های آن پیروی کنند.

کلیسای جامع شوشی یا کلیسای «قازانچتسوتس آمناپرگیچ مقدس» در منطقه قره‌باغ که در سال ۱۸۸۷ میلادی بنا شده، بنا بر اعلام ایروان، در جریان بمباران نیروهای آذربایجان آسیب دیده است؛ گرچه وزیر دفاع این کشور این حمله‌ها را انکار و عنوان کرده آذربایجان ساختمان‌های فرهنگی، تاریخی و مذهبی را هدف قرار نمی‌دهد.