مدیرکل دفتر امور تعاونیهای عشایری سازمان امور عشایر کشور گفت که در چند سال اخیر یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره در اختیار عشایر کشور قرار گرفت. عزت الله حسینی در مراسم معارفه مسئول جدید اداره امور عشایری مازندران با اظهار اینکه کمک به عشایر موجب امنیت غذایی کشور شده […]
مدیرکل دفتر امور تعاونیهای عشایری سازمان امور عشایر کشور گفت که در چند سال اخیر یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره در اختیار عشایر کشور قرار گرفت.
عزت الله حسینی در مراسم معارفه مسئول جدید اداره امور عشایری مازندران با اظهار اینکه کمک به عشایر موجب امنیت غذایی کشور شده است، افزود : اکنون تولید سالانه گوشت قرمز در کشور به ۴۵ هزار تن رسیده است.
وی با بیان اینکه ۲۴۴ تشکل عشایری در کشور فعال است که ۹۵ درصد عشایر در قالب این تشکلها ساماندهی شدهاند، گفت : یکی از برنامههای جدی سازمان امور عشایر ایران، کاهش مصرف علوفه دام به صورت خام است. حسینی بهرهوری در قالب زنجیره تولید گوشت قرمز را مهم و ضروری توصیف کرد و افزود : نگرش سازمان امور عشایر بر این است طرحهایی مانند زنحیره تولید گوشت قرمز، گیاهان دارویی و صنایع دستی را گسترش دهد تا بهرهوری در تولید افزایش یابد. مدیرکل دفتر امور تعاونیهای عشایری سازمان امور عشایر کشور گفت: در چند سال اخیر ۱۱۵ هزار تن کنسانتره در اختیار عشایر قرار گرفت تا مشکلی در تامین نهاده برای دامهای خود نداشته باشند.
وی با اشاره به انرژیهای نو در قالب نصب پنل خورشیدی رایگان در مناطق عشایری استانهای کشور، افزود : در حال حاضر ۲۴ هزار خانوار عشایری از این انرژی استفاده میکنند که از شاخصهای معیشت خانوارهای عشایری است.
در این مراسم باحکم کرمعلی قندالی، معاون وزیر و رییس سازمان امور عشایر کشور، حجت الله شعبانی به سمت سرپرست اداره امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی مازندران منصوب و از زحمات چندین ساله سید صمد کاظمی قدردانی شد.
۱۴ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان کشور دچار اضافه وزن هستند
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش گفت:١۴ درصد نوآموزان در هنگام ورود به مدارس با مشکل چاقی و یا اضافه وزن رو به رو هستند.
مهرزاد حمیدی روز شنبه در جلسه آموزشی مدرسین طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان استان خراسان رضوی در مشهد افزود: با توجه به روند افزایش وزن کودکان و نوجوانان، کشور در آینده با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه باید روی نگرش خانواده دانشآموزان و افزایش آگاهی ایشان در این زمینه سرمایهگذاری شود ادامه داد: ٨٠ درصد مرگ و میر در کشور ناشی از بیماریهای غیرواگیری چون بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون است که سرمنشاء بسیاری از آنها چاقی و اضافه وزن است. معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با بیان این که ۵.۱ درصد تولید ناخالص کشورها صرف درمان و مقابله با چاقی میشود گفت: در کشور ما نیز هزینه دارو و درمان بیماریهای غیرواگیر بخش قابل توجهی از بودجه حوزه سلامت کشور را به خود اختصاص داده است. حمیدی با تاکید بر لزوم توجه به امر پیشگیری از بیماریها افزود: یکی از مسائل اصلی در این زمینه، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن است و با توجه به شرایط کرونایی موجود که با افزایش ریزهخواری دانشآموزان و تحرک کم آنها رو به رو هستیم درصد چاقی و اضافه وزن دانش آموزان رشد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه به دنبال اجرای طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان(کوچ) به صورت فرا سازمانی و با ایجاد احساس مسوولیت درونی در جامعه هستیم ابراز امیدواری کرد که تمامی دستگاههای مسوول در اجرای موفق این طرح همکاری موثری با آموزش و پرورش داشته باشند.
۵۰ درصد تولید تخم مرغ در آذربایجانشرقی مازاد بر نیاز است
معاون مدیریت امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه کمبودی از نظر تولید تخم مرغ نداریم، گفت: ۵۰ درصد تولید تخم مرغ در این خطه مازاد بر نیاز بوده و به استانهای دیگر فروخته میشود.
شهرام بغدادچی افزود: در زمان حاضر حدود ۱۲۹ واحد مرغداری تخم گذار با ظرفیت تولید روزانه حدود ۶ میلیون قطعه مرغ در آذربایجان شرقی در مرحله تولید یا پیش تولید هستند.
وی اظهار کرد: روزانه به طور متوسط بیش از ۲۰۰ تن تخم مرغ در آذربایجان شرقی توسط مرغداریها تولید و تنها نصف آن در داخل استان مصرف میشود. وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی در تولید تخم مرغ در کشور در جایگاه چهارم قرار دارد.
بغدادچی با اشاره به مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر فروش هر کیلوگرم تخم مرغ به قیمت ۱۲ هزار تومان در مرغداریها و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان در مغازهها اظهار کرد: همان طور که وزیر جهاد کشاورزی نیز اعلام کرد در روزهای آینده به دلیل تامین نهادههای دامی از یک طرف و توقف صادرات تخم مرغ از طرف دیگر، شاهد کاهش قیمت این فرآورده خواهیم بود.
وی افزایش هزینههای تامین نهادههای دامی و بهداشتی را از دلایل اصلی افزایش قیمت تخم مرغ دانست و گفت: بنا بر اعلام مالکان مرغداریهای آذربایجان شرقی، در زمان حاضر هر کیلوگرم کنجاله ۱۴ هزار تومان توسط آنان خریداری میشود.
وی ادامه داد: مالکان مرغداری های آذربایجان شرقی همچنین میگویند که هزینه تامین دارو و واکسن مرغ پنج برابر شده و همین امر قیمت تمام شده مرغ و تخم مرغ را بالا برده است.