از ابتدای سال جاری و بعد از مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش سود سپردههای بانکی،جهت سرمایهگذاری مردم تغییر کرد. مردم سعی کردند تا سپردههای خود را دربازارهای پرسودتری همچون سکه، طلا و بورس وارد کنند تا بتوانند از این راه در شرایط نامناسب اقتصادی و تورم بالا، راهی برای […]
از ابتدای سال جاری و بعد از مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش سود سپردههای بانکی،جهت سرمایهگذاری مردم تغییر کرد. مردم سعی کردند تا سپردههای خود را دربازارهای پرسودتری همچون سکه، طلا و بورس وارد کنند تا بتوانند از این راه در شرایط نامناسب اقتصادی و تورم بالا، راهی برای کسب درآمد و سود و همچنین حفظ ارزش دارایی خود داشته باشند.
اکنون که زمزمههایی از گشایش در وضعیت اقتصادی کشور شنیده می شود، این نگرانی و ابهام نیز وجود دارد که با بهبود شرایط اقتصادی کشور و کنترل قیمتها، بازار بورس به چه سمت حرکت خواهد کرد.
بورس یکی از همین بازارهای پرسود و البته پرریسکی است که بخشی از مردم با ثبت نام در سجام و گرفتن کد بورسی و بعد از آن انتخاب کارگزاری، بخشی از سرمایه خود را وارد این بازار کردند. این افراد که عمدتا آگاهی وعلم بازار پیچیده بورس را ندارند، تمام یا بخشی از سرمایه و حتی ماشین و خانه خود را فروختند تا در این بازار حضور داشته باشند. در مقابل بخشی دیگر، اما سعی کردند تا با پس انداز خود وارد این بازار پرفراز و نشیب شوند. در این بازار عمدتا خرید و فروش سهام شرکتها و کارخانههای کوچک و بزرگ دولتی و خصوصی صورت میگیرد و با توجه به نوسانات اقتصادی، تورم، قیمت دلار و غیره، این بازار نیز فراز و فرودهای خود را دارد. پیچیدگی بازار بورس از آن جهت است که اگر آگاهی و شناخت کاملی از آن نداشته باشید، نمیدانید که اصلا چه سهامی خریداری کنید، چه زمانی آن را بفروشید یا بخرید و اصلا سهام کدام یک از شرکتها ارزش خریداری دارند. در این گزارش سعی داریم به چند نکته درباره این بازار پرسود و پرریسک اشاره کنیم:
نخست: افرادی که تصمیم دارند وارد بازار بورس شوند بهتر است هدفمند و با صبر و تحمل وارد شوند و انتظار یک شب پولدار شدن را نداشت باشند.
دوم: رابطه سوددهی در بازار بورس ارتباط مستقیمی با زمان دارد. به این صورت که وقتی که سرمایهگذاری میکنید باید زمان بگذرد تا در طولانی مدت بتوانید به سود دست پیدا کنید.
سوم: بازار بورس امنیت و سوددهی خوبی نسبت به بازارهایی همچون طلا و سکه و ارز دارد و اگر تصمیم به فعالیت در این بازار را دارید باید بدانید که کدام سهمها جای رشد دارند و کدام یک دارای ریسک.
چهارم: بهتر است با مطالعه و یادگیری وارد این بازار شوید و اگر آگاهی ندارید و افراد مطلعی در این خصوص در اطراف خود ندارید، به صندوقهای سرمایهگذاری و یا سبدگردانهای مجوز دار مراجعه کنید که آنها برایتان خرید و فروش سهم را انجام دهند.
پنجم: حداقل سرمایه نیاز برای ورود به بورس ۵۰۰ هزار تومان است.
ششم: عرضه اولیهها همیشه جای رشد دارند و استثناء این عرضه اولیهها با کمتر از ۵۰۰ هزار تومان هم میتوان آن را خریداری کرد و بهتر است که حتما آن را خریداری کنید.
هفتم: صنایع فولادی، پتروشیمی، پالایشی، دارویی و فلزات از جمله شرکتهای بسیار خوب و سود آوری هستند که بهتر است در سبد خود سهام این شرکتها را داشته باشید.
هشتم: بهتر است که همه سرمایه خود را برای خرید یک سهم خرج نکنید. توصیه میشود که پول خود را به چند بخش تقسیم کرده و با هر بخش آن بخشی از سهام شرکتهای مختلف از جمله فلزات، پتروشیمی و … را خریداری کنید.
نهم: اتفاقات سیاسی روی بازار بورس تاثیرات منفی دارد، اما این تاثیر کوتاه مدت است.
دهم: از طریق مشاهده صورت حساب شرکت مورد نظر که میخواهید سهام آن را خریداری کنید، میتوانید متوجه شوید که شرکت امن و قابل اتکایی برای سرمایهگذاری است یا خیر.