مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: ۱۲ اثر تاریخی استان در انتظار ثبت در فهرست میراث جهانی قرار دارد. مهدی جمال ابراز داشت: مجموعه تاریخی و فرهنگی چشمه علی دامغان از جمله آثار تاریخی استان سمنان در انتظار ثبت درقالب پرونده ثبت جهانی باغ های ایرانی است. وی ادامه داد: هشت کاروانسرای […]
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: ۱۲ اثر تاریخی استان در انتظار ثبت در فهرست میراث جهانی قرار دارد. مهدی جمال ابراز داشت: مجموعه تاریخی و فرهنگی چشمه علی دامغان از جمله آثار تاریخی استان سمنان در انتظار ثبت درقالب پرونده ثبت جهانی باغ های ایرانی است.
وی ادامه داد: هشت کاروانسرای استان سمنان در قالب پرونده میراث جهانی از دیگر آثاری است که در انتظار ثبت در فهرست سازمان بین المللی یونسکو قرار دارد. وی بیان کرد: از مجموع هشت کاروانسرای در انتظار ثبت در فهرست جهانی، یک کاروانسرا مربوط به هریک از شهرستانهای آرادان، گرمسار و سرخه، ۲ کاروانسرا مربوط به سمنان و ۲ کاروانسرا مربوط به میامی است.
جمال تصریح کرد: هسته تاریخی فرهنگی شهر سمنان نیز از دیگر آثار در انتظار ثبت در فهرست میراث جهانی است و البته اکنون در فهرست موقت ثبت جهانی یونسکو قرار دارد. وی خاطرنشان کرد: مجموعه بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی در شهرستان شاهرود از دیگر آثار در انتظار ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو است و البته این آثار نیز در قالب یک پرونده از سال ۲۰۰۷ در فهرست موقت یونسکو قرار گرفته است. مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: جنگل ابر استان سمنان واقع در شهرستان شاهرود در قالب پرونده جنگل های هیرکانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در استان سمنان شناسایی شده و ۸۱۳ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
الزام شهرداری به ارائه لایحه حفاظت از میراث معماری معاصر
اعضای شورای شهر تهران یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه حفاظت از میراث معماری معاصر رأی مثبت دادند.
یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه حفاظت از میراث معماری معاصر روی میز بررسی شورای شهر قرار گرفت و علی اعطا در دفاع از یک فوریت این طرح گفت: میتوانیم با تصویب این طرح از طریق اعمال سیاستهای تشویقی ، الزام آور و محدود کننده، نسبت به حفظ خانههای دارای میراث معماری معاصر اقدام کنیم.
وی با بیان این که این طرح بر مبنای ماده ۴۶ برنامه ۵ ساله سوم شهر تهران تدوین شده و مشخصا دربارهی پشتیبانی، حفظ و احیای آثار بافت و ابنیه ارزشمند صحبت میکند، گفت: بر اساس فوریت برنامه تهیه شده و همچنین طی یک الی دو ماه اخیر سرعت تخریب آثار ارزشمند معماری معاصر به شدت افزایش یافته و تقریبا هفتهای نیست که رسانههای فعال در این حوزه خبری مبنی بر تخریب این آثار منتشر نکند که اعتراض مردم را نیز در پی داشته است.
وی با بیان این که در این مقطع که گرایش شورا به سمت توجه به بافتهای تاریخی و فرهنگی است، اگر به این موضوع یعنی حفظ خانههای ارزشمند دارای معماری معاصر اولویت ندهیم نمیتوانیم از عملکرد خود دفاع کنیم گفت: برخی از خانه ها که دارای معماری معاصر هستند بسیار ارزشمندند و آنها باید حفظ شود.