۱۷۰ شهرستان در وضعیت قرمز!
۱۷۰ شهرستان در وضعیت قرمز!

  سیما‌سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد اعلام کرد، «تمامی مناطق کشور آلوده به ویروس هستند». او گفت در طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۷۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ایران شناسایی شده و بر این اساس مجموع شمار مبتلایان به این بیماری به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید. به […]

 

سیما‌سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد اعلام کرد، «تمامی مناطق کشور آلوده به ویروس هستند». او گفت در طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۷۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ایران شناسایی شده و بر این اساس مجموع شمار مبتلایان به این بیماری به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید.
به گزارش «جمله» او افزود: «در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و با احتساب این آمار مجموع شمار جانباختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۶۱۷ نفر افزایش یافته است».
لاری در گزارش خود فهرست استان‌های “وضعیت قرمز و هشدار” را نیز اعلام کرد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت استان‌های مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند و استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، قم، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
لاری به ویژه درباره وضعیت استان گیلان هشدار داد و گفت ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلاء و بستری مربوط به مسافرانی هستند که به شهرهای گیلان سفر کرده‌اند. این مقام وزارت بهداشت از مردم خواست که از سفر به گیلان خودداری کنند.
به گزارش ایلنا، قدیمی‌ترین بیمارستان استان قزوین این روزها مانند سایر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور حال خوشی ندارد.
بیمارستان بوعلی قزوین با نزدیک به ۷ دهه فعالیت در حوزه درمان، در روزها و ماه‌های اخیر به دلیل عدم رعایت بسیاری از مردم در اجرای پروتکل‌های بهداشتی و از همه بدتر سیاست‌های غلط و چندگانه مسئولان در برخورد با این بیماری فشار مضاعفی را تحمل می‌کند.
تخت‌های اشغال شده از بیماران کرونایی،خستگی کادر درمان از این‌ همه بی‌ملاحظگی مردم در عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، ضعف در نحوه اجرا و نظارت در رعایت قوانین کرونایی از سوی مسئولان، جنگی طاقت‌فرسا را برای همگان رقم زده که عاقبت آن جز مرگ عزیزان دور و نزدیک‌مان نیست. جنگی که در خط مقدم آن سربازان مدافع سلامت و پس از آن جامعه خسته از بحران‌های پی در پی، در حال نبرد هستند.
نبردی که تا اطلاع ثانوی پایانی ندارد و به عقیده بسیاری تنها راه خلاصی از آن،رعایت پروتکل‌های بهداشتی (فاصله گذاری اجتماعی،پوشیدن ماسک و شستن مداوم دست‌ها) و صد البته اجرای درست و هماهنگ سیاست‌های بهداشتی از سوی همه مسئولان کشوری و مردم است.
در چنین شرایطی وزیر بهداشت اعلام کرده‌است که کنکور سراسری امسال «با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در موعد مقرر» برگزار خواهد شد. سعید نمکی، وزیر بهداشت در پی نشست مشترک با وزیر علوم، گروهی از نمایندگان مجلس و نیز رئیس سازمان سنجش تصمیم گرفته شد که کنکور سراسری و آزمون کارشناسی ارشد «راس موعد مقرر برگزار شود».
مشخص نیست آیا متخصصان بیماری‌های عفونی، پژوهشگران و همه‌گیرشناسان نیز در این نشست‌ها شرکت داشتند یا نه.
وزیر بهداشت در بخشی از سخنانش اظهار داشته که «بسیج، نمایندگان و سازمان‌های مردم‌نهاد» نیز قرار است به ناظران کمک کنند.
نمکی می‌گوید قرار شده «کمیته تخصصی برای پروتکل‌های بهداشتی سختگیرانه‌تر از آزمون دکتری تشکیل شود، تا برای برگزاری آزمون‌های سراسری با سختگیری بیشتری اجرا شود».
از جمله پروتکل‌های بهداشتی فضای اشغال سالن‌هاست که قرار است ۲۰ درصد بیشتر نباشد. فاصله‌گذاری‌هاب دو متری و آماده‌سازی ماسک برای دانش‌آموزانی‌ که ماسک ندارند، از دیگر موارد عنوان‌شده است. برخی از کارشناسان می‌گویند تاکید بر برگزاری کنکور امسال عمدتا به‌خاطر هزینه‌هایی‌ست که طی یک سال انجام شده و عقلانی‌تر آن است که در شرایط فعلی و کم‌توانی برای مدیریت و اجرای پروتکل‌های بهداشتی، کنکور امسال به زمان دیگری موکول شود.