+۱۸ سال مذاکرات؛ پرونده‌ای گمشده در زمان و مکان
+۱۸ سال مذاکرات؛ پرونده‌ای گمشده در زمان و مکان

پاییز ۱۳۸۲ در تاریخ ایران یادآور شروع پرونده‌ گفتگوهای هسته‌ای ایران است که بیش از ۱۸سال به طول انجامیده؛ تطویلی که عادی هم نیست! سال ۱۳۳۵ بود که ایران قدم‌های اول را برای رسیدن به فناوری هسته‌ای برداشت تا با استفاده از انرژی حاصل از این فناوری، ضمن برنامه ریزی برای جایگزین کردن آن به […]

پاییز ۱۳۸۲ در تاریخ ایران یادآور شروع پرونده‌ گفتگوهای هسته‌ای ایران است که بیش از ۱۸سال به طول انجامیده؛ تطویلی که عادی هم نیست!

سال ۱۳۳۵ بود که ایران قدم‌های اول را برای رسیدن به فناوری هسته‌ای برداشت تا با استفاده از انرژی حاصل از این فناوری، ضمن برنامه ریزی برای جایگزین کردن آن به جای سوخت فسیلی، در زمینه‌های پزشکی، فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی از انرژی هسته‌ای استفاده کند.
این قدم با تاسیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در سال ۱۳۵۳ شکل جدی تری به خود گرفت تا ایران با عضویت در این نهاد از تجربیات کشور‌های هسته‌ای دیگر در توسعه صنعت هسته‌ای خود استفاده کند.
مشارکت ایران و آژانس طی سالیان بعد نیز ادامه یافت تا اینکه فرانسه هم برای ساخت دو نیروگاه ۹۰۰ مگاواتی هسته‌ای در منطقه دارخوین استان خوزستان، سال ۱۳۵۵ در کنار آمریکا که پیش‌تر به منظور مشارکت در برنامه هسته‌ای ایران رسما به همکاری با کشورمان اقدام کرده بود، ورود کرد.
قرارداد با فرانسه و تلاش‌های رژیم پهلوی برای توسعه زیرساخت‌های اتمی، باعث ایجاد سوء ظن در نهاد‌های مطالعاتی و کارشناسی آمریکا در زمینه انرژی هسته‌ای شد.
ایران پیش از انقلاب به دنبال ساخت نیروگاه های هسته‌ای متعددی بود که با کارشکنی غربی ها
انجام نشد.
نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۱۹۷۷
موسسات مطالعاتی آمریکا بر این باور بودند که ایران پژوهش برای تولید محدود سلاح‌های هسته‌ای شروع کرده و مرکز پژوهش هسته‌ای امیرآباد تهران نیز محل اجرای این برنامه است.
البته این اتهامات با توجه به بازرسی‌های پرتکرار آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران هیچگاه اثبات نشد و پروژه احداث این دو نیروگاه پیشرفت زیادی نداشت تا اینکه باوقوع انقلاب اسلامی پروژه ساخت آن‌ها در عمل متوقف شد و به دنبال آن سایر کشور‌های اروپایی هم که در برنامه هسته‌ای ایران مشارکت داشتند همه توافقات با ایران را تحت فشار آمریکا لغو کردند تا برنامه هسته‌ای ایران با مدتی توقف مواجه شود.
پس از گذشت سالیان دراز از آن دوران، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفت‌وگویی تلویزیونی اعلام می کند همین فرانسه که نقش پلیس بد را در مذاکرات دارد، قبل از انقلاب یک میلیارد دلار پول ایران را برای سرمایه‌گذاری هسته‌ای گرفت، خورد و رفت و این کشور هرچه در صنعت هسته‌ای دارد
از ایران دارد.
اما فعالیت‌های هسته‌ای ایران باوجود وقفه‌ای دو سه ساله مجددا از سر گرفته شد و دوباره روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی
بر قرار شد.
سال ۸۱ سخنگوی منافقین ادعا می‌کند ایران در نطنز و اراک تأسیسات غنی سازی اورانیوم و رآکتور آب سنگین ایجاد کرده است.
این همکاری‌ها ادامه داشت تا اینکه ۲۳ مرداد ۱۳۸۱، «علیرضا جعفرزاده»، سخنگوی گروهک منافقین در نشستی خبری در «هتل ویلارد» واشنگتن با طرح اتهاماتی مدعی شد تصاویری دارد که مشخص می‌کند ایران در نطنز و اراک تأسیسات غنی سازی اورانیوم و رآکتور آب سنگین ایجاد کرده است.
پس از این ادعا، شبکه CNN آمریکا در گزارشی خبری، با جنجال رسانه‌ای تصویری نادرست از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به افکار عمومی جهان مخابره کرد و با طرح اتهاماتی، ایران را در تلاش برای رسیدن به سلاح اتمی نشان داد.
این اتفاقات موجب شد آژانس به برنامه هسته‌ای ایران حساس شده و به طور جدی به فعالیت‌های هسته‌ای ایران ورود کند و مسئله ( ادعای داشتن ابعاد نظامی در برنامه هسته‌ای ایران) مطرح شود.
بر این اساس شهریور ۸۲ شورای حکام آژانس، قطعنامه کشور‌های اروپایی علیه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران را به تصویب رساند که این مصوبه اولین قطعنامه علیه اتمی علیه ایران بود و پروند هسته‌ای ایران را وارد مرحله جدیدی کرد.
پس از تصویب این قطعنامه، باوجود همکاری‌های داوطلبانه ایران با آژانس که در طول سال‌های بعد نیز ادامه یافته قطعنامه‌های متعددی پشت سر هم علیه ایران صادر و به همین علت پروند هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل
فرستاده شد.
دهه ۸۰ خورشیدی هنوز به نیمه نرسیده پرونده هسته‌ای ایران با هدف اعمال فشار حداکثری بر ایران به شورای امنیت سازمان ملل
ارسال می‌شود.
با ارسال پرونده ایران به شورای امنیت، برنامه هسته‌ای ایران با موجی جدید از قطعنامه‌ها مواجه شد که پرونده ایران را روز به روز سنگین‌تر می‌کرد.
حاصل این حجم از قطعنامه‌ها این شد که شورای امنیت به همه کشور‌ها ابلاغ کرد از عرضه یا فروش هرگونه وسایل صنعتی یا نظامی که به روند تکمیل برنامه هسته‌ای ایران کمک می‌کند خوداری کرده و از آن‌ها خواست تا تمام مبادلات اقتصادی در بخش دولتی یا خصوصی را زیر نظر بگیرند.
آژانس به فاصله سال‌های ۸۲ تا ۹۱ با تصویب قطعنامه‌ها و گزارش‌های متعدد پیرامون برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، پرونده ایران را به یکی از پرونده‌های ویژه خود مبدل کرد.
اما حواشی پیرامون پرونده هسته‌ای ایران به فقط به صدور قطعنامه محدود نشد و آژانس در همین بازه زمانی ۹ ساله با ارائه گزارش‌های پرشمار به شورای امنیت باعث شد تا این شورا به صدور یک بیانیه و شش قطعنامه ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل اقدام کند.
فصل هفتم به شورای امنیت این اجازه را می‌دهد تا با صدور مجوز اقدامات نظامی یا غیرنظامی علیه هر کشوری که موجودیت آن تهدیدی برای صلح جهانی محسوب می‌شود به برقراری صلح و امنیت بین‌المللی اقدام کند که البته با توافق برجام این عمل درباره ایران اجرایی نشد.
مذاکرات سعدآباد با سه کشور اروپایی با هدایت حجت‌الاسلام حسن روحانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی
برجامی که حاصل ۱۲ سال مذاکره بود و شروع آن از اواخر مهر ۸۲ با مذاکرات هسته‌ای ایران و تروئیکای اروپایی (سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه) در مجموعه سعد آباد تهران همراه بود.
مذاکراتی که در آن ایران حاضر به پذیرش چند توافق‌نامه شد تا به تدریج فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم در کشور را به حالت تعلیق درآورد.
گفتگوهایی که البته تاکنون با بیش از ۱۸ سال به درازا کشیدن، پیچیده‌ترین و طولانی‌ترین مذاکرات تاریخ لقب گرفته است.
توافقی که در سعدآباد منعقد شد، توافقاتی مثل بروکسل و سپس پاریس را به دنبال خود داشت تا به موجب آن ایران با اقداماتی داوطلبانه در جهت اعتمادسازی و نه به عنوان یک تعهد یا حتی الزام قانونی پذیرفت که همه فعالیت‌های مربوط به غنی‌سازی خود را مثل ساخت، تولید، نصب، آزمایش، سرهم‌بندی و راه‌اندازی سانتریفیوژ‌های گازی متوقف کند تا اتحادیه اروپا نیز با اعطای امتیازاتی اقتصادی از جمله اقدام به عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی به جبران
آن امتیازات بپردازد.
چانه زنی و گفتگو بر سر برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران با اضافه شدن طرف‌های دیگر یعنی چین، روسیه و آمریکا طی سال‌های بعد از توافق پاریس در شهر‌هایی مثل ژنو و نیویورک ادامه داشت تا برنامه جامع اقدام مشترک مشهور به برجام و به دنبال تفاهم لوزان در روز سه‌شنبه ۲۳ تیر ۹۴ بین ایران و گروه ۱+۵ منعقد و طی این توافق ایران در قبال لغو تحریم‌ها متعهد به پذیرش محدودیت‌هایی در بخش‌های فنی و هسته‌ای تاسیسات هسته‌ای شود.
به عقیده بسیاری، ترامپ با خروج یکجانبه از برجام به پیچیدگی های مذاکرات هسته ای چندین ساله ایران با قدرت‌های جهانی افزود.
سه سال بعد، اما با اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۹۷ آمریکا به صورت یکجانبه آمریکا
از برجام خارج می‌شود.
از آن سال تاکنون و با خروج آمریکا از برجام مذاکرات ایران در قالب ۱+۴ در دفعات مختلف با تیم های مذاکره کننده متفاوت انجام شده که در این بین اتحادیه اروپا نقش واسط مذاکرات بین ایران و آمریکا را به عهده داشته، نقشی که پیش‌تر خانم موگرینی مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا بازی می‌کرد هم اکنون به جوزف بورل مسئول فعلی سیاست خارجی اتحادیه سپرده شده است.
این اتفاقات تنها بخش کوچکی از تاریخ ۱۸ ساله مذاکراتی هستند که هنوز که هنوز است در زمان و مکان گم شده و علی رغم اینکه ایران خواسته های خود از توافق را مثل موضوع انتفاع اقتصادی به روشنی بیان کرده، طرف آمریکایی با تکرار درخواست های حداکثری خود علاوه بر اینکه به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس حتی حاضر نیست تا پایان دوره ریاست جمهوری بایدن بر آمریکا به ایران امتیاز بدهد، می‌خواهد موضوعات مرتبط به حضور منطقه‌ای ایران و بحث دفاع موشکی کشورمان را هم ذیل مذاکرات دخیل کند که البته به گفته علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان طرح چنین درخواست هایی فراتر از حقوق متعارف بین‌المللی با جواب محکم نه مواجه خواهد شد.
حالا اما در آخرین موضع گیری خانم کولونا وزیر امور خارجه فرانسه که کشور متبوعش سابقه روشنی هم در مذاکرات هسته ای نداشته به ایران پیشنهاد داده فرصت توافق را مغتنم شمرده چراکه انجام توافق، بهتر از نداشتن توافق است.
پس از خروج ترامپ از برجام، بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا تاکنون حاضر نشده به ایران ضمانت‌های عینی را برای دستیابی به توافقی پایدار ارائه دهد.
این گزاره فرانسوی اما چندان معقول به نظر نمی‌آید چراکه ایران بارها در جهت اعتمادسازی و رفع شبهات پیرامون برنامه هسته‌ای خود این فرصت ها را مغتنم شمرده و علی رغم حصول توافق و پذیرش تعهدات با بدعهدی و عدم ارائه ضمانت همین کشورهای اروپایی مواجه شده که برجام نمونه آخر آن است.
حال که ایران در موضوعات مختلف از جمله در موضوع هسته‌ای، هزینه صیانت و پایبندی به حقوق ملت ایران را می‌دهد چه بهتر است تیم مذاکره کننده کشورمان پس از ۱۸ سال مذاکره در پایتخت های کشورهای اروپایی یا آسیایی این بار بی تفاوت نسبت به عنصر زمان و اصرار طرف غربی برای توافق عجولانه فقط به نتیجه‌ای فکر کند که آینده را برای کشورمان تضمین کند و نتیجه‌ای متفاوت از برجام برای
ما رقم بزند.

باشگاه خبرنگاران

 

 

امیر حیدری مطرح کرد؛
تجهیز یگان‌های نیروی زمینی ارتش به تسلیحات نقطه زن

فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به تجهیز یگان‌های این نیرو به تسلیحات نقطه زن، دورزن و هوشمند، گفت: دستاوردهای نظامی، دفاعی و تسلیحاتی نیروی زمینی ارتش، همچون خاری در چشم دشمنان است.امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش در بازدید از وضعیت آمادگی دفاعی و توان رزمی عملیاتی تیپ ۳۲۸ متحرک هجومی مریوان، با اشاره به تجهیز یگان‌های نیروی زمینی ارتش به تسلیحات نقطه‌زن، دورزن و هوشمند گفت: امروز دستاوردهای نظامی، دفاعی و تسلیحاتی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچون خاری در چشمان دشمنان قسم خورده این مرز و بوم است.وی با تأکید بر اینکه یگان‌های نیروی زمینی ارتش همیشه پویا، بالنده و بازدارنده هستند، اظهار کرد: آمادگی بی‌نظیر نیروهای مسلح، حکایت از روحیه و انگیزه مضاعف کارکنان آن در دفاع از خاک این مرز و بوم دارد، به گونه‌ای که شبانه روز و با تمام وجود برای امنیت این سرزمین تلاش می‌کنند.فرمانده نیروی زمینی ارتش در این بازدید ضمن دیدار چهره به چهره با کارکنان پایور این تیپ عنوان کرد: در امتثال اوامر مطاع فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر ارتقاء منزلت اجتماعی و رسیدگی به وضعیت معیشت کارکنان نیروی زمینی، احداث منازل سازمانی به صورت انبوه در دستور کار این نیرو قرار گرفت.امیر حیدری با بیان اینکه نیروی زمینی ارتش افتخار دارد منازل سازمانی خود را با بهترین نقشه و تجهیزات تهیه و به کارکنان تحویل دهد، تصریح کرد: با عنایت خداوند و تدابیر حکیمانه فرماندهی معظم کل قوا هم‌اکنون در ۵۲ نقطه کشور مشغول احداث منازل سازمانی هستیم، این مهم را از مناطق محروم شروع کرده‌ایم، به نحوی که در ایرانشهر و زاهدان به فضل خداوند توانسته‌ایم به تعداد تمامی متقاضیان، منزل سازمانی احداث کنیم که در آستانه تحویل به کارکنان است.فرمانده نیروی زمینی ارتش با تأکید بر تکریم کارکنان شریف نیروی زمینی گفت: بی‌شک نهضت احداث منازل سازمانی تا رفع نیاز همه یگان‌ها با قدرت ادامه خواهد داشت.وی با تأکید بر پیشرفت روزافزون در احداث منازل شخصی خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری نیروی زمینی ارتش این است که کارکنان ارجمند در پایان خدمت با افتخار خود، پس از تحویل منازل سازمانی با احترام وارد خانه شخصی خود شوند، ما این گونه کارکنان شریف خود را مورد تکریم قرار می‌دهیم.امیر حیدری در ادامه ضمن دیدار با کارکنان وظیفه، واژه سربازی را، زیبا و با قداست قلمداد و تصریح کرد: براساس فرامین فرماندهی معظم کل قوا موظف هستیم تا محیط سربازی را برای سربازان خوشایند کنیم تا آنها از قرار گرفتن در این محیط لذت برده و به گونه‌ای تربیت شوند که بتوانند در آینده به عنوان مدیرانی لایق، بار جامعه را به شایستگی بر عهده بگیرند.فرمانده نیروی زمینی ارتش سربازان را افرادی بی توقع و بی ادعا در راه اعتلای ارزش‌های والای اسلامی و الهی عنوان و خاطر نشان کرد: سربازان سلحشور و انقلابی کشورمان، برای برقراری آرامش و آسایش ملت تمام توان خود را بسیج کرده و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نخواهند بود.

 

 

گروسی:
آماده ازسرگیری فعالیت‌های ضروری آژانس در ایران هستیم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یک سخنرانی با تاکید بر نقش آژانس در تضمین صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای ایران در هر گونه توافق هسته‌ای با ایران، گفت که آژانس آماده ازسرگیری فعالیت‌های ضروری‌اش در ایران است.به گزارش ایسنا به نقل از وبگاه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در یک سخنرانی در دانشکده کورال بل در امور آسیا و اقیانوسیه در استرالیا درباره فعالیت‌های آژانس در ایران گفت: دو دهه گذشته پر از تعاملات بی‌شمار میان آژانس و ایران با هدف راستی‌آزمایی این بوده است که برنامه هسته‌ای ایران مطلقا صلح‌آمیز است. قطعنامه‌هایی در شورای امنیت آژانس به تصویب رسید که خواستار توقف تمام غنی‌سازی ایران بودند. مواقعی بود که ایران به طور موقت یک پروتکل الحاقی را اجرایی می‌کرد و مواقعی هم بود که نمی‌کرد. گاهی شاهد دوران همکاری بودیم و گاهی شاهد دوران تنش. آژانس اطلاعات موثقی را گردآوری کرد که نشانگر یک بعد نظامی احتمالی در برنامه هسته‌ای بود. آن‌چه هنوز بر قوت خود باقی است، این است که آژانس ضامن نهایی هرگونه توافق است و بدون مشارکت آژانس، هر گونه توافقی غیرقابل راستی‌آزمایی است.گروسی در ادامه با اشاره به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و فاصله گرفتن ایران از اجرای تعهدات داوطلبانه‌اش در توافق در چند گام تعیین شده که به پیشرفت سریع‌تر برنامه هسته‌ای آن منجر شد، همچنین با اشاره به خاموش کردن دوربین‌های فراپادمانی آژانس در ایران در پی تصویب قطعنامه‌ای سرزنشی درباره ایران در شورای امنیت سازمان ملل، مطرح کرد: تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای توافق چالش‌برانگیز شده‌اند.
او ادامه داد: به موازات این، آژانس به دنبال توضیحاتی درباره کشف ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در سه محل در ایران است. این نشانگر وجود نوعی مواد و فعالیت‌های هسته‌ای‌ است که ایران توضیح موثقی درباره‌اش نداده. آژانس در طی سه سال گذشته، بسترها و روندهای متعددی برای حل‌وفصل این موضوعات به ایران ارائه داده است. این پیشنهادات از سوی آژانس هنوز مطرحند، چون آژانس و شخص من، هنوز آماده ازسرگیری فعالیت‌های لازم‌الاجرا هستیم.مدیرکل آژانس درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای گفت: مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران در یک خلاء رخ نمی‌دهند و مفاد آن حائز اهمیت است. عدم پیشرفت در راستی‌آزمایی ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ممکن است بر تصمیمات دیگر کشورها اثر بگذارد. ما در حال حاضر در موقعیتی قرار داریم که همسایگان ایران ممکن است بنا کنند به نگرانی درباره بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد و مطابق آن برنامه‌ریزی کنند. کشورهایی در منطقه هستند که امروز به دقت آن‌چه درباره ایران اتفاق می‌افتد را رصد می‌کنند و تنش‌ها در منطقه رو به افزایش است. رهبران سیاسی در برخی مواقع آشکارا گفته‌اند که اگر ایران تهدیدی هسته‌ای ایجاد کند، فعالانه به دنبال تسلیحات هسته‌ای خواهند بود.

 

بهادری جهرمی در حاشیه هیئت دولت:
تعدادی از مواد بودجه ۱۴۰۱ را به مجلس برمی‌گردانیم
سخنگوی دولت گفت: دولت برخی مواد قانون بودجه ۱۴۰۱ که آثار تورمی دارند را در قالب درخواست برای مجلس ارسال خواهد کرد.علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با مصوبات امروز هیئت دولت گفت: در هفته‌ای که گذشت برخی از اخبار خوب را داشتیم که منتشر شد و امروز هم همکاران با حضور در مجموعه توضیحاتی را در مورد این اخبار خوب منتقل کردند.وی افزود: خبر خوش، تسهیل و تسریع اعطای وام ازدواج بود که ظرف ۴۸ ساعت بخش‌نامه مربوط به آن صادر شد و همه بانک‌ها مکلف هستند نهایتاً ۱۰ روز پس از اخذ مدارک از زوجین وام ازدواج را واریز کنند و هر گونه تأخیر در این امر تخلف محسوب می‌شود.سخنگوی دولت: اظهار کرد خبرهای خوش برخی افتتاح‌ها در بخش‌های درمانی را داشتیم، به ویژه در برخی از استان‌های محروم که البته این خبرهای خوش تمام نشده است و در دو سه هفته آتی اخبار خوبی از افتتاح برخی مراکز از جمله افتتاح بیمارستان را خواهیم داشت.بهادری جهرمی بیان کرد: همچنین تخصیص اینترنت به دهک‌های پایین جامعه را داشتیم. روز گذشته نیز قراردادی در صنعت نفت داشتیم که به تحقق رشد اقتصادی و کاهش آثار تورمی کمک می‌کند و به عنوان دومین پروژه کلان از مدل جدید سرمایه‌گذاری دولت محسوب می‌شود.وی اضافه کرد: اولین مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال هفته گذشته به منظور حمایت از کسب و کارهای مجازی ابلاغ شد تا مسیر را برای فعالان این حوزه تسهیل کند.سخنگوی دولت با بیان اینکه لایحه اصلاح برخی مواد قانون بودجه ۱۴۰۱ به مجلس ارسال خواهد شد، گفت: دولت در این لایحه برخی از مفادی که آثار تورمی دارد را در قالب درخواست برای مجلس ارسال خواهد کرد. از طرف دیگر افزایش پلکانی حقوق کارکنان دولت با افزایش ۳۰ درصدی پیشنهاد شده بود و مجلس این نظر دولت را نپذیرفته بود که مسیر اصلاحی آن پیشنهاد شده است.

آقازاده با اشاره به تشکیل سازمان پدافندغیرعامل:
همه سازمان‌های دولتی و خصوصی باید تمهیدات را در حوزه پدافندی رعایت کنند
رئیس کمیته دفاعی مجلس با اشاره به اهمیت تشکیل سازمان پدافندغیرعامل، گفت: همه سازمان‌های دولتی و خصوصی باید تمهیدات را در حوزه پدافندی رعایت کنند و در مقابل انواع حوادث اقدامات لازم را انجام و زمینه‌های لازم را جهت مصون ماندن از آسیب تعبیه کنند.
سیدعلی آقازاده دافساری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در توضیح اهمیت تشکیل سازمان پدافندغیرعامل، گفت: شور اول طرح نام برده در کمیسیون امنیت ملی و در صحن مجلس به تصویب رسیده است و برای شور دوم به کمیسیون ارجاع شده است. تکلیف سازمان نظامی در حوره دفاعی و پدافندی مشخص است اما همه سازمان‌ها به خصوص سازمان های غیرنظامی، مراکز حساس، حیاتی و مهم باید در برابر تهدیدات و خطرات مصون بمانند.رئیس کمیته دفاعی مجلس شورای اسلامی، افزود: همه سازمان‌های دولتی و خصوصی باید تمهیدات را در حوزه پدافندی رعایت کنند و در مقابل انواع حوادث غیرمترقبه، سیل، زلزله، حملات یا اقدامات دشمن، جنگ های نظامی عامل، جنگ‌های هسته‌ای، رادیواکتیو و شیمایی اقدامات لازم را انجام و زمینه‌های لازم را تعبیه کنند.وی در ادامه اظهار کرد: تعبیه تمهیدات پدافندی برای مواجه با حملات مذکور و اقدامات دفاعی و حفاظتی لازم و مصون ماندن از این تهدیدات و آسیب‌ها ضروری است. همه کشورها، نظام‌ها و مردم به خصوص مسئولین نسبت به اجرای پدافند غیرعامل متعهد هستند، اجرا و رعایت موازین قانونی پدافندغیرعامل یک سپر امنیتی و دفاعی برای همه آحاد جامعه است.این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل سازمان پدافندغیرعامل که در حال بررسی جزئیات است، گفت: مجلس یازدهم این موضوع را در اولویت‌های بررسی قرار داده است، خوشبختانه طرح جامعی برای تشکیل سازمان ارائه شده و جزئیات آن در شور دوم کمیسیون اصلاح و مجدد به صحن ارسال می‌شود.

دادستان تهران:
باید تعداد پرونده‌های مسن را به حداقل برسانیم
دادستان تهران گفت: از عوامل رفع اطاله دادرسی ارجاع به موقع شکوائیه‌ها و تعیین وقت‌های کوتاه مدت است.هفتمین جلسه رفع اطاله دادرسی در دادسرای عمومی و انقلاب با حضور دادستان تهران برگزار شد.علی صالحی دادستان تهران در این جلسه با اشاره به‌ منویات مقام معظم رهبری در دیدار با مسؤلان قضایی بیان کرد: برای تحقق فرامین رهبر انقلاب باید اقدامات موثر، عملیاتی، سریع و با برنامه ریزی دقیق، مدون، کار، تلاش جهادی و انقلابی را انجام داد.
وی افزود: علیرغم اینکه در برخی شاخص‌ها از لحاظ عملکردی بهتر از معیار کشوری بودیم، لیکن تلاشمان بر این است تا در ماه‌های آینده عملکرد رو به رشدی نسبت به گذشته داشته باشیم.دادستان تهران خطاب به معاونان و سرپرستان تمام نواحی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، تاکید کرد: باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا در ماه‌های آینده تعداد پرونده‌های مسن را به حداقل برسانیم و در سریع‌ترین زمان ممکن راجع به آن‌ها تعیین و تکلیف کنیم.وی افزود: با انجام اقدامات ویژه در صدد آن هستیم تا روند رو به رشد میزان ابلاغ الکترونیک ادامه یابد و میزان شاخص آن به عدد ۹۹ درصد برسد.صالحی اظهار کرد: باید با استفاده از نهاد قانونی کیفرخواست شفاهی، تعیین وقت‌های احتیاطی و نظارت کوتاه مدت (حداکثر اوقات یک ماهه) و متناسب با زمان اجرای دستورات قضایی، رسیدگی‌ها به کمترین زمان ممکن کاهش یابد.
وی افزود: از دیگر عوامل رفع اطاله دادرسی ارجاع به موقع شکوائیه‌ها و تعیین وقت‌های کوتاه مدت است، لذا جهت تحقق این مهم باید روزانه کارتابل‌های ارجاع و وقت‌های احتیاطی و نظارت رصد شود و نسبت به ارجاع شکوائیه‌ها و لوایح توسط مقامات ارجاع و قضات و تعیین وقت‌های نزدیک اقدام شود.
در پایان این جلسه دادستان تهران از زحمات معاونان، سرپرستان، قضات و کارکنان دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکر و قدردانی کرد.