تعیین کالاهای اولویت دار به صورت مستمر، در هر هفته از سوی کارگروه تنظیم بازار صورت میگیرد که بر همین اساس ۵ کالای لاستیک سنگین، میلگرد و ورق، حبوبات، شکر و خدمات حمل و نقل بار به عنوان کالا و خدمات اولویت دار در هفته منتهی به بیستم دیماه معرفی نمود. سازمان های صنعت، […]
تعیین کالاهای اولویت دار به صورت مستمر، در هر هفته از سوی کارگروه تنظیم بازار صورت میگیرد که بر همین اساس ۵ کالای لاستیک سنگین، میلگرد و ورق، حبوبات، شکر و خدمات حمل و نقل بار به عنوان کالا و خدمات اولویت دار در هفته منتهی به بیستم دیماه معرفی نمود.
سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها و سازمان حمایت مصرف کنندگان تولیدکنندگان در کنار نظارت و بازرسی های معمول و همیشگی خود، تمرکز و توجه بیشتری بر عملکرد بنگاههای مرتبط به کالاها و خدمات اولویت دار مذکور معطوف نموده و رسیدگی به تخلفات احتمالی پیرامون این کالاها را در اولویت نظارتی قرار می دهند.
هر گونه گزارش و شکایات مردمی در خصوص کالاهای اولویت دار اعلام شده در اسرع وقت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت لذا سامانه تلفن ۱۲۴ ستادهای خبری آماده دریافت گزارشهای مردمی میباشد.
افزایش ۲۱ درصدی تولید ماشین لباسشویی
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که تولید انواع لوازم خانگی به جز تلویزیون در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش داشته است و بیشترین افزایش تولید نیز به ماشین لباسشویی اختصاص داشته است.
طبق این آمار در هشت ماهه نخست امسال ۴۱۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه ماشین لباشویی تولید شده که نسبت به ۳۴۳ هزار و ۴۰۰ دستگاه تولید شده در مدت مشابه سال گذشته ۲۱.۴ درصد افزایش داشته است.
آمارها نشان میدهد تولید یخچال و فریزر با افزایش ۴.۵ درصدی کمترین افزایش تولید را به خود اختصاص داده، بهطوری که در هشت ماهه سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۷۲۱ هزار و ۳۰۰ و ۷۵۴ هزار دستگاه یخچال و فریزر تولید شده است.
هشدار تایلند به آمریکا در خصوص تشدید تنشها با ایران
پیمچانوک وونکرپن، وزیر بازرگانی تایلند با هشدار نسبت به اقدام اخیر آمریکا گفت: وقایع اخیر دارای پیامدهای گسترده ای روی بازار ارز، سهام و محیط کلان اقتصادی خواهد بود.
وزیر بازرگانی تایلند در ادامه با اشاره به افزایش چهار درصدی قیمت نفت از زمان هدف قرار گرفتن سردار سلیمانی توسط آمریکا گفت: با این روند، افزایش قیمت ها قطعی به نظر می رسد و جدای از آن، سرمایهگذاران را از سرمایهگذاری های جدید فراری خواهد داد.
وونکرپن چشم انداز میانمدت و بلندمدت اقتصاد جهانی را تحت تاثیر افزایش تنش ها منفی ارزیابی کرد و افزود: اطمینان فعالان تجاری و مالی به بازارها تضعیف شده است. اگر چه احتمال می رود که در مجموع، اقتصاد جهانی نسبت به سال قبل بهبود پیدا کند اما این تنش ها مسلما ریسک کاهندهای بر سر راه رشد اقتصادی جهانی خواهد بود.
خیز طلای جهانی برای صعود به ۱۶۰۰ دلار
قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی در پی اقدامات خصمانه آمریکا که تقاضا برای خرید داراییهای امن را تقویت کرد، به بالاترین حد در هفت سال اخیر صعود کرد.
هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۱.۷ درصد رشد کرد و به ۱۵۷۷ دلار و ۹۸ سنت رسید. اوایل معاملات قیمتها ۱.۸ درصد صعود کرده و تا مرز ۱۵۷۹ دلار و ۷۲ سنت رسیده بودند که بالاترین قیمت از ۱۰ آوریل سال ۲۰۱۳ بود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا ۱.۸ درصد رشد کرد و به ۱۵۸۰ دلار و ۹۸ سنت رسید. قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی به بالاترین قیمت خود در چهار ماه اخیر صعود کرده بود و برای کل هفته ۲.۳ درصد افزایش پیدا کرد که دومین رشد هفتگی متوالی بود.
کاهش شیب نزولی شاخص بورس تهران زیر ذرهبین
روند نزولی قیمت سهام در معاملات روز یکشنبه با شدت کمتری ادامه یافت. شاخص کل بورس تهران که در معاملات روز گذشته در پی هجوم کمسابقه فروشندگان ضمن افت ۴/ ۴ درصدی، سومین سقوط تاریخی خود را ثبت کرده بود، طی دادوستدهای یکشنبه به لطف بهبود تقاضا در سهام بنگاههای بزرگ افت محدود ۴/ ۰ درصدی را تجربه کرد و سرانجام در سطح ۳۶۵ هزار واحد قرار گرفت. با وجود حمایت سهامداران عمده، شاهد انجماد صفهای فروش در سهام شرکتهایی بودیم که به دلیل اندازه کوچک بازار و میزان کم شناوری جزو شرکتهای نامنعطف و اصطلاحا خشک بازار شناخته میشوند. بررسی علل تحرکات سهامداران عمده در برخی سهمها میتواند برای فعالان تازهوارد درسآموز و عبرتانگیز باشد و در دورههای بعدی رونق و رکود به کمک بورسبازان بیاید.