۹۸ درصد برنامه تولید خودرو محقق شده است
۹۸ درصد برنامه تولید خودرو محقق شده است

وزیر صنعت، معدن و تجارت از محقق شدن ۹۸ درصدی برنامه تولید خودروسازان در سه ماهه نخست امسال خبر داد. سیدرضا فاطمی‌امین در خاتمه مراسم روز ملی “صنعت و معدن” در جمع خبرنگاران افزود: خوشبختانه روند تولید خودرو در کشور به خوبی در حال پیشرفت است. وی بیان داشت: در سه ماهه نخست امسال در […]

وزیر صنعت، معدن و تجارت از محقق شدن ۹۸ درصدی برنامه تولید خودروسازان در سه ماهه نخست امسال خبر داد.

سیدرضا فاطمی‌امین در خاتمه مراسم روز ملی “صنعت و معدن” در جمع خبرنگاران افزود: خوشبختانه روند تولید خودرو در کشور به خوبی در حال پیشرفت است. وی بیان داشت: در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد قابل توجهی در تولید خودرو و همچنین عدم تولید خودروی ناقص به ثبت رسیده است.
فاطمی‌امین خاطرنشان کرد: برنامه‌ای که امسال وزارتخانه از خودروسازان گرفته تولید بیش از ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو است که در بهار امسال ۹۸ درصد آن برنامه محقق شده است.وی ادامه داد: همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد وزارت صمت برنامه‌ریزی کرده که در سال ۱۴۰۱ قرعه‌کشی خودرو را به‌تدریج حذف کند، البته این عبارت به‌درستی در برخی رسانه‌ها منتقل نشده و از ابتدا نیز مقرر نبوده که از آغاز سال قرعه‌کشی حذف شود، بلکه به‌تدریج و در طول سال این مهم اتفاق خواهد افتاد.وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: برای حذف قرعه‌کشی چند کار باید انجام شود که نخستین آن ارتقای تولید است، زیرا عدم تعادل بین عرضه و تقاضا با عرضه ۹۰۰ هزار دستگاهی در سال گذشته و در مقابل تولید تقاضای بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاهی سبب شده که شکافی ایجاد شود و بازار خودرو متلاطم گردد.وی اظهار داشت: هر چه در سال ۱۴۰۱ جلوتر می‌رویم تولید خودرو بیشتر شده و این شکاف بین عرضه و تقاضا کمتر خواهد شد. فاطمی امین خاطرنشان کرد: امسال تولید تعداد بیشتری از خودروی پژو ۲۰۶ در دستور کار است، همچنین خودروی تارا و شاهین چهار برابر بیش از سال گذشته تولید خواهد شد.وی خاطرنشان کرد: محور دوم برای حذف قرعه‌کشی، واردات خودرو است که آیین‌نامه آن طراحی شده و به‌زودی در دولت مصوب خواهد شد؛ برآورد ما این است که بخشی از تقاضای موجود در بازار با انجام واردات پاسخ داده شود.وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در آیین‌نامه واردات خودرو چند قید و قاعده گذاشته شده که نخستین آن وجود خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی و قید دیگر که مصوبه مجلس نیز بود، لزوم انجام انتقال فناوری است.وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کارکرد اصلی بورس کالا برای محصولاتی همچون فولاد، پتروشیمی، گندم، ذرت و غیره است.وی خاطرنشان کرد: مخالف عرضه خودرو در بورس کالا نیستیم، اما باید قواعدی وجود داشته باشد تا کار به‌صورت درست و اصولی انجام شود؛ در عرضه اخیر محصولات یکی از خودروسازان کار به‌درستی انجام نشده بود و بنابراین عرضه در بورس ملغی شد.این عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: چهار قیمت برای انواع خودروها وجود دارد که یکی از آنها قیمت تمام شده خودروساز است.
فاطمی‌امین ادامه داد: در برخی خودروها، قیمتی که تولیدکننده عرضه می کند پایین تر از قیمت تمام شده است؛ بر اساس خودروساز با زیان مواجه است و این مساله برای اکثر خودروهایی که تیراژ بالایی دارند وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: امسال با تعریف پنج مسیر برای کاهش قیمت تمام شده از سوی خودروسازان، قیمت‌ها کاهش خواهد داشت و انگیزه برای افزایش عرضه خودرو بیشتر خواهد شد.فاطمی امین در ادامه در خصوص قطعی برق صنایع بیان داشت: در سال‌های گذشته باید سالیانه سه هزار مگاوات سرمایه‌گذاری در عرصه برق انجام می‌شد اما نشد، امروز در تلاشیم تا قطع برق با کمترین زیان و کمترین فشار بر واحدهای صنعتی انجام شود.وزیر صمت ادامه داد: به طور مثال در واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی این قطعی‌ها یک روز در هفته خواهد بود. وی گفت: این مساله و قطعی برق موجی در صنعت سیمان ایجاد کرد و قیمت هر پاکت سیمان به طور کاذب به ۴۳ هزار تومان رسید، اما با تامین برق واحدها اکنون به کمتر از ۳۶ هزار تومان کاهش یافته است.
فاطمی‌امین تاکید کرد: امسال کار ویژه‌ای در خصوص تولید برق نمی‌توان انجام داد و باید همین میزان برق موجود را مدیریت کنیم، اما در میان‌مدت و بلندمدت احداث بیش از ۱۲هزار مگاوات نیروگاه از سوی واحدهای صنعتی و معدنی آغاز شده است.

 

حقوق مشمولان قانون کار دستگاه‌های دولتی اصلاح شد
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بر لزوم افزایش حقوق مشمولان قانون کار در همه دستگاه‌ها براساس قانون کار تاکید کرد و گفت: پس از اعلام نظر هیئت تطبیق قوانین و مصوبات، دولت در مصوبه ای با افزایش حقوق مشمولان قانون کار که در دستگاه های اجرایی مشغول فعالیت هستند، متناسب با قانون کار موافقت
کرده است.
سیدنظام الدین موسوی در پاسخ به سوالی درباره نظر مجلس درباره میزان افزایش حقوق کارکنان دستگاه های اجرایی که مشمول قانون کار هستند گفت: در این بار هیئت تطبیق قوانین مجلس پس از بررسی های فنی و حقوقی به افزایش حقوق مشمولان قانون کار شاغل در دستگاه های اجرایی متناسب با قانون کار رای داد.
وی افزود: پیش از این هیئت دولت ضریب افزایش حقوق کارکنان دستگاه‌های اجرایی که مشمول قانون کار هستند را ۱۰ درصد اعلام کرده بود اما این مصوبه با ایراد هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین در مجلس مواجه شد.
موسوی تاکید کرد: پس از این ایراد، دولت در مصوبه‌ای در تاریخ ۱۸ خرداد تصویب کرد که افزایش حقوق کارکنان دستگاه های اجرایی که مشمول قانون کار هستند، تابع قانون کار باشد، بنا براین برای این دسته از کارکنان دستگاه‌های اجرایی، حداقل دستمزد، ۵۷ درصد و سایر سطوح دستمزد تا ۳۸ درصد افزایش می‌یابد.

 

عملیات اجرای‌ مجتمع پتروشیمی گلستان به‌زودی آغاز می‌شود
وزیر نفت با اشاره به وضع توسعه مجتمع پتروشیمی گلستان گفت: با توجه به سهامدار شدن هلدینگ‌های بزرگ در این پروژه، به‌زودی عملیات اجرای‌ پروژه آغاز خواهد شد.جواد اوجی گفت: این پتروشیمی که بخش اعظم سهامداران آن مردم بودند مشکلات بسیاری را در چند سال اخیر از سر گذرانده است، اما خوشبختانه به‌دنبال پیگیری‌های نماینده استان گلستان، وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، کارگروهی تشکیل شده است تا به‌صورت تخصصی کار را پیگیری کنیم، در عین حال از هلدینگ‌ها و شرکت‌های توانمند پتروشیمی برای سرمایه‌گذاری دعوت به عمل آورده‌ایم.وی افزود: از شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت هلدینگ خلیج فارس درخواست سرمایه‌گذاری در این پتروشیمی و سهامداری آن را داشته‌ایم که خوشبختانه موافقت شده است. معتقدم با توجه به اضافه شدن سهامداران جدید، به‌زودی تحول خوبی در مجتمع پتروشیمی گلستان رخ خواهد داد.وزیر نفت ضمن قدردانی از نماینده و استاندار گلستان به‌منظور همراهی و تلاش برای راه‌اندازی این پتروشیمی که اشتغال‌زایی فراوانی برای مردم منطقه به همراه دارد، تصریح کرد: وزارت نفت بنا دارد هرچه سریع‌تر این مجتمع، عملیاتی و تعیین تکلیف شود.اوجی اظهار کرد: با توجه به سهامدار شدن هلدینگ‌های بزرگ در این پروژه، به‌یقین به‌زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد تا مردم منطقه نیز از آن بهره‌مند شوند.

 

 

۷۵ درصد مردم در حوزه مصرف آب جزو مشترکان صرفه‌جو هستند
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ۷۵ درصد مردم در حوزه مصرف آب جزو مشترکان صرفه‌جو هستند و در حد الگو مصرف می‌کنند، اما ۲۰ درصد بیش از الگو و پنج درصد جزو مشترکان پرمصرف هستند.
اتابک جعفری اظهار کرد: ۷۵ درصد مردم در حوزه مصرف آب جزو مشترکان صرفه‌جو هستند و در حد الگو مصرف می‌کنند، اما ۲۰ درصد بیش از الگو و پنج درصد جزو مشترکان پرمصرف هستند که همین گروه مشکل‌ساز می‌شوند.
وی افزود: امسال با تدبیری که صورت گرفت تلاش شد تا قطعی آب نداشته باشیم، اما هم‌چنان نیازمند همراهی و همکاری مردم در زمینه مدیریت مصرف هستیم.
وی با اذعان به این‌که هدررفت شبکه آب و مصارف غیرخانگی در کشور بسیار بالاست تصریح کرد: اگر این مسئله اصلاح و مدیریت شود مشکل تأمین منابع آبی در کشور حل می‌شود؛ البته در زمینه فرهنگ‌سازی صرفه‌جویی، اقدامات قاطعانه را از خود دولت آغاز کرده‌ایم.
جعفری گفت: این‌که بخش صنعت به دنبال استفاده از پساب نیست به خاطر این است که آب ارزان در اختیارش قرار می‌گیرد؛ دستورالعملی آماده شده است و به‌زودی ابلاغ می‌شود که حق استفاده از آب توسط بخش صنعت را سلب و آن‌ها را ملزم به انتقال و استفاده
از پساب می‌کند.

 

اخذ عادلانه‌تر مالیات با راه‌اندازی سامانه مؤدیان
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور: اگر سامانه مؤدیان مالیاتی مورد بهره‌برداری قرار گیرد هم در اخذ مالیات‌ها رویه عادلانه‌تری را خواهیم داشت و هم شفافیت خوبی در عرصه اقتصادی ایجاد می‌شود.
مسعود میرکاظمی در خصوص تأثیر بهره‌برداری و استفاده از سامانه مؤدیان مالیاتی در کنترل تورم و کاهش خلق نقدینگی اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین ریشه‌های تورم بحث نقدینگی و افزایش پایه پولی کشور است، شما اگر درآمد مطمئنی داشته باشید و مصارف خودتان را به خوبی کنترل کنید که درنهایت نیاز به افزایش برداشت و استقراض از بانک مرکزی نباشد، همین مسئله به خودی‌خود باعث کنترل بخش اعظمی از تورم موجود در کشور خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه بودجه کشور تصریح کرد: علی‌القاعده درآمدهای مطمئن (اخذ مالیات با روش‌های مطمئن) با موضوع بی‌انضباطی مالیاتی در دولت مقابله خواهد کرد که این مسئله خودش ریشه بسیاری از مشکلات کشور را رفع می‌کند.
میرکاظمی تصریح کرد: بسیاری از کسب‌وکارها با درآمدهای کلان در حال انجام است، ولی دولت هیچ اطلاعی از آن ندارد و مالیاتی هم بابت آن پرداخت نمی‌شود، در حالی که اگر سامانه مؤدیان مالیاتی مورد بهره‌برداری قرار گیرد هم در اخذ مالیات‌ها رویه عادلانه‌تری را خواهیم داشت و هم شفافیت خوبی در عرصه اقتصادی ایجاد می‌شود.

 

پیشتازی بی‌سابقه صادرات نسبت به واردات در بهار ۱۴۰۱
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه از افزایش ۲۱ درصدی صادرات کشور در بهار ۱۴۰۱نسبت به بهار سال قبل خبر داد و گفت: یکی از نقاط قوت کارنامه دولت سیزدهم در بخش تجارت خارجی رقم خورده زیرا با آغاز به کار این دولت، بازرگانی خارجی ایران جهش چشمگیری پیدا کرده است.
تیزهوش تابان با بیان اینکه با پیشتازی صادرات نسبت به واردات در بهار امسال، تراز تجاری کشور را به مثبت ۶۰۵ میلیون دلار رساند که این پیوستگی سه ماهه برای ایران بی‌سابقه بوده است، خاطرنشان کرد: در این مدت کشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات و هند، به ترتیب پنج مقصد اول کالاهای صادراتی ایران بودند و از سوی دیگر کشورهای امارات، چین، هند و آلمان به ترتیب پنج کشور نخست تامین کننده کالاهای موردنیاز ایران در فصل بهار بودند.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از این رشد می تواند به دلیل دیپلماسی اقتصادی دولت و عقد تفاهمنامه های همکاری اقتصادی و تجاری بلند مدت بوده باشد، گفت: بخشی دیگر نیز به دلیل رفع برخی از موانع صادراتی توسط دولت و سیاست های جدید ارزی بوده است.
وی تاکید کرد: ایجاد ثبات اقتصادی دیگر مقوله‌ای است که باید مدنظر قرار گیرد تا صادرکنندگان بتوانند برای انعقاد قراردادهای بلندمدت تجاری اقدام کنند.