‍چغازنبیل و هفت‎تپه در رصد هیأت متصدیان تعاونی ایتالیا
‍چغازنبیل و هفت‎تپه در رصد هیأت متصدیان تعاونی ایتالیا

      مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‎تپه از بازدید هیأت متصدیان تعاونی ایتالیا از محوطه این میراث جهانی خبر داد. عاطفه رشنویی گفت: این هیأت که به منظور مطالعات اولیه برای کارآفرینی مشترک در راستای مدیریت و ارتقای بخش‎هایی از میراث فرهنگی به ایران سفر کرده بودند، در سفر خود به خوزستان […]

 

 

 

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‎تپه از بازدید هیأت متصدیان تعاونی ایتالیا از محوطه این میراث جهانی خبر داد.
عاطفه رشنویی گفت: این هیأت که به منظور مطالعات اولیه برای کارآفرینی مشترک در راستای مدیریت و ارتقای بخش‎هایی از میراث فرهنگی به ایران سفر کرده بودند، در سفر خود به خوزستان از شهر چغازنبیل، زیگورات آن و موزه هفت‎تپه دیدن کردند.
او گفت: در این بازدید مباحثی از جمله شهرسازی در چغازنبیل، دانش مهندسی سازه، جغرافیا و هیدرلوژی به کاررفته در ساخت شهر، روش‎های حفاظتی از ساختارها و آجرفرش‎های صحن زیگورات، بوم‎گردی منطقه، و نقش جوامع محلی در نگهداری و معرفی این محوطه مطرح شد. مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‎تپه اضافه کرد: در ادامه بازدید از روستای خماط با هدف بررسی ظرفیت‎های آن از سوی این هیأت انجام شد. در بازدید کوتاه از مجموعه هفت‎تپه نیز، بر ظرفیت‎های این مجموعه در برقراری ارتباط با سلائق مختلف گردشگر و به کارگیری روش‎های جدید معرفی و مطالعه تأکید شد.

ماجرای تخریب سقف یکی از سراهای بازار اراک چه بود؟

بازار اراک سابقه ای ۲۰۰ ساله دارد و در سال‌های اخیر وضعیت آن و خطرات احتمالی که ممکن است آنرا تهدید کند، مورد بحث قرار گرفته است و همین شرایط باعث شده که میراث فرهنگی بنا به ضرورت اقدام به مرمت بخشی از بازار و بام آن کند، البته سال گذشته رسما کار تحقیقاتی روی بازار البته با بکارگیری یک مشاور آغاز شد، اما دو شب پیش تصاویری از وضعیت سرای نبی‌زاده بازار اراک در فضای مجازی منتشر شد که گویای تخریب کامل سقف سرا بود.
مسئول اجرایی هیات امنای بازار اراک در این‌باره گفت: سال گذشته و در زمان حضور مدیرکل سابق میراث فرهنگی استان مرکزی مرمت بام راسته بازار و بخشی از سراها آغاز شد، اما به دلیل اینکه کار توسط پیمانکار و عوامل اجرایی از حداقل استانداردهای لازم برخورد نبود، بام و سراهای مرمت شده مجددا به مشکل برخوردند.
علیرضا عسگری گفت: یک پیمانکار برای انجام کار مرمت بازار انتخاب شد و نقاط حادثه‌خیز با توجه به کار کارشناسی انجام شده در سراها و کاروانسراهای بازار شناسایی شد، بر اساس این رصد، یکی از پرخطرترین سراها به لحاظ وضعیت بام، پی و ستون‌ها سرای نبی‌زاده بود که سال گذشته برای رعایت نکات ایمنی و جلوگیری از بروز حوادث داربست گذاری شد.
مسئول اجرایی هیات امنای بازار اراک با اشاره به اینکه به دلیل ماهیت تجاری و اقتصادی بازار امکان تخلیه نخاله‌های ساختمانی در طول روز وجود نداشت به همین دلیل کار در شب انجام شد، افزود: به محض اینکه مشکلات فنی ستون‌های سرا رفع شود کار داربست گذاری و تخته‌گذاری انجام می‌شود و با این اقدام مجددا فعالیت اقتصادی سرا از سر گرفته می‌شود و پیمانکار ادامه کار مرمت را دنبال می کند. وی عمده مشکل بازار را در دو بخش بام و سراها و کاروانسراها بیان کرد و افزود: در سراها کار مرمت بسیار بیشتر است چراکه اقدامات قبلی مقطعی بوده است و لازم است که کار مرمت فعلی دقیق انجام شود تا ضمن انجام کاری ماندگار، از اتلاف بودجه و دوباره‌کاری پرهیز شود، مسلما این کار زمانبر خواهد بود، اما باید اقدامی ماندگار انجام شود.