یکی از اصلی‌ترین علل تصادفات جاده‌ای خواب‌آلودگی راننده حین رانندگی است، فاجعه‌ای که می‌تواند با رعایت چند نکته‌ کوچک و بسیار ساده رخ ندهد. باید بدانید که تهویه هوای مناسب و گرمای کافی از عوامل کلیدی برای بیدار ماندن در حال رانندگی است، زیرا گرمای بیش‌ازحد باعث خواب‌آلودگی می‌شود اما این‌همه چیز نیست در اینجا […]

یکی از اصلی‌ترین علل تصادفات جاده‌ای خواب‌آلودگی راننده حین رانندگی است، فاجعه‌ای که می‌تواند با رعایت چند نکته‌ کوچک و بسیار ساده رخ ندهد. باید بدانید که تهویه هوای مناسب و گرمای کافی از عوامل کلیدی برای بیدار ماندن در حال رانندگی است، زیرا گرمای بیش‌ازحد باعث خواب‌آلودگی می‌شود اما این‌همه چیز نیست در اینجا چند نکته وجود دارد که کمک می‌کند تا شما حین رانندگی احساس خواب‌آلودگی نکنید.

 

۱- استراحت قبل از ورود به جاده

اگر شما برای یک سفر طولانی برنامه‌ریزی می‌کنید بهتر است که قبل از حرکت حداقل ۷ ساعت استراحت کنید خواب خوب به شما کمک خواهد کرد که برای چند ساعت آینده هشیار بمانید. این موضوع اثبات شده است، افرادی که شب قبل کمتر از ۳ ساعت خوابیده باشند روز بعد تمرکز کمتری خواهند داشت.

۲- خوردن صبحانه خوب و کامل

اولین وعده غذایی در روز به شما انرژی می‌دهد و به حفظ توانایی‌های جسمانی شما کمک می‌کند یک صبحانه که دارای مقدار زیادی پروتئین, کربوهیدرات و مواد معدنی باشد، شما را برای نیمه اول روز هشیار نگه می‌دارد.

 

۳- تهویه مناسب:

رانندگی در هوای گرم و یا بدون تهویه مناسب می‌تواند میزان رسیدن اکسیژن به شما را کاهش دهد و باعث خواب‌آلودگی شود از طرف دیگر, نسیم خنک برای هشیار ماندن به شما کمک خواهد کرد. این بسیار مهم است که, تمام عواملی را, که باعث خستگی و کوفتگی می‌شود را از بین ببرید.

 

۴- صرف غذاهای سبک:

کسانی که سفرهای طولانی دارند در طول سفر غذاهای سنگین می‌خورند، به همین دلیل بیشتر در معرض خواب‌آلودگی قرار می‌گیرند، خوردن غذاهایی مانند گوشت قرمز و کربوهیدرات‌های پیچیده در مقادیر زیاد هضم غذا را سخت‌تر می‌کند. به همین دلیل باعث خواب‌آلودگی می‌شود.

۵- توقف برای استراحت مناسب:

تمرکز طولانی در افق باعث خستگی می‌شود و مقدار زیادی از انرژی را مصرف می‌کند. هر دو ساعت یک‌بار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کردن در حال رانندگی باعث می‌شود که فعالیت مغز و رفلکس‌های شما افزایش یابد.

 

۶- رانندگی با سرعت مطمئن و کم

رانندگی با سرعت بالا، باعث می‌شود که وسایل نقلیه‌ دیگر از شما فاصله بگیرند و هوشیار باشند که این باعث می‌شود حواس شما جمع باشد اما باعث خستگی زودرس می‌شود بهتر است که با سرعت کمتر رانندگی کنید و برای مدت طولانی انرژی داشته باشید.

 

۷- خودداری از رانندگی بین ساعت ۲ تا ۵ صبح

بدن شما بین ساعت ۲ تا ۵ صبح به‌شدت نیاز به خواب دارد در این دوره زمانی همیشه بیشترین آرامش به بدن منتقل می‌شود در این دوره، خواب عمیق اتفاق می‌افتد و این زمانی است که سیستم عصبی شما آرام است، با خودداری از رانندگی در این ساعات، سطح ریسک چپ کردن پشت فرمان را کاهش دهید.

 

۸- عدم مصرف الکل و مواد مخدر:

مصرف الکل و مواد مخدر عادت غلط و مخربی است که باعث کاهش هشیاری می‌شود علاوه بر این الکل در مقادیر کم دارای اثرات آرام‌بخش و مهارکننده است.

 

۹-همراهی یک کمک‌راننده:

اگر در سفر، یک کمک‌راننده پرحرف داشته باشید رانندگی در شب بسیار آسان‌تر می‌شود آنها می‌توانند در مورد حوادث جاده به شما هشدار دهند و اگر شما شروع به چرت زدن کردید شمارا هشیار کنند و همچنین می‌توانید به نوبت رانندگی کنید.