احمدرضا نوری (گردآورنده و کیوریتور این نمایشگاه) گفت: علی‌اصغر و جعفر پتگر جزو مهم‌ترین نقاشان دوران معاصر ایران هستند و می‌توان ایشان را حلقه‌های مفقوده‌ سیر تاریخی نقاشی معاصر ایران دانست. او با اشاره به اهمیتِ این خاندان در تاریخ نقاشی ایران، و از طرفی موردِ غفلت واقع‌ شدن این خانواده‌ هنرمند ادامه داد: بنا […]

احمدرضا نوری (گردآورنده و کیوریتور این نمایشگاه) گفت: علی‌اصغر و جعفر پتگر جزو مهم‌ترین نقاشان دوران معاصر ایران هستند و می‌توان ایشان را حلقه‌های مفقوده‌ سیر تاریخی نقاشی معاصر ایران دانست.

او با اشاره به اهمیتِ این خاندان در تاریخ نقاشی ایران، و از طرفی موردِ غفلت واقع‌ شدن این خانواده‌ هنرمند ادامه داد: بنا به دلایل مختلفی به این هنرمندان توجه درخورنشده است. در مارکت امروز هنرهای تجسمی آثار علی‌اصغر و جعفر پتگر نیز مهجورتر و مغفول‌تر است؛ شاید به دلیل اینکه مایل به فروش کارهایشان در زمان حیاتِ خود نبودند.

 

 

 

نوری با ذکرِ جزئیاتی از نمایشگاه «خواب و خیال» اظهار داشت: نزدیک به ۹۰ اثر از این اساتید گرد آمده و نزدیک به ۵۰ سند، وسایل شخصی و ابزارِ نقاشی‌ در این نمایشگاه ارائه می‌شود. یک ویدئو که تصاویر خانوادگی است بدون صدا پخش می‌شود و برخی از تابلوهایی که از نظر فیزیکی دسترسی به آن‌ها نبوده، به صورت اسلایدشو به نمایش درمی‌آیند.

 

 

نوری درباره‌ اسنادی که در کتاب و نمایشگاه ارائه می‌شود، توضیح داد و گفت: این‌ اسناد تاریخی از خانواده‌ی محترم پتگر امانت گرفته شده است. کارت‌های شناسایی، دست‌نویس‌ها، تحلیل‌هایی که این هنرمندان بر آثارشان نوشته‌اند، و بریده‌ای از روزنامه و جراید عصر پهلوی. ضمنا نامی پتگر تحلیل مفصلی بر تئوری هنر و مبانی هنر عرفانی و ایرانی نوشته که در کتاب به بخشی از آن پرداخته ام و در نمایشگاه هم بخشی از دست‌نویس‌های همه این هنرمندان (در ویترین) امکان دیدنش وجود خواهد داشت.

 

او درخصوصِ رویکردِ پژوهشی این نمایشگاه اضافه کرد: نمایشگاه با نگاه کاملاً پژوهشی برپا می‌شود. به همین دلیل مقالاتی بابت آن تولید شده و به احتمال زیاد نشستی نیز برگزار خواهد شد. اصلاً رویکردی که در چیدمان آثار مدنظر بوده کاملاً با یک نگاه پژوهش‌محور و تاریخ‌نگارانه‌ است. نزدیک به هشتاد سال نقاشی ایرانی در آثار این ۴ نقاش مرور می‌شود.

 

 

 

گفتنی است؛ افتتاحیه نمایشگاه «خواب و خیال» روز جمعه ۴ خردادماه ساعت ۶ تا ۱۰ در گالری سلام (خیابان ولیعصر، بالاتر از پل پارک وی، خیابان شهید فیاضی، مجتمع تجاری سام، طبقه منفی یک) برپا شد و تا ۱ تیرماه ادامه دارد.