آیین رونمایی از سازمان مردم نهاد غیردولتی موسسه آینده سازان کدیر نوشهر، در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نوشهر برگزار شد. این مراسم با حضور شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، جمعی از مسوولین و مردم در سالن همایش های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نوشهر برگزار گردید. مجتبی کواکبیان نماینده سازمان های […]
آیین رونمایی از سازمان مردم نهاد غیردولتی موسسه آینده سازان کدیر نوشهر، در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نوشهر برگزار شد.
این مراسم با حضور شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، جمعی از مسوولین و مردم در سالن همایش های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نوشهر برگزار گردید.
مجتبی کواکبیان نماینده سازمان های مردم نهاد در استانداری مازندران و عضو هیئت رییسه اتاق اصناف مازندران و سید علی قضایی صاحب امتیاز و سردبیر ماهنامه سمن یار کشور (اولین ماهنامه سازمان های مردم نهاد کشور) از جمله میهمانان ویژه این مراسم بوده اند.
مراسم مذکور پس از تلاوت کلام الله مجید و همخوانی سرود جمهوری اسلامی، با پخش کلیپی از مستند “کوچ بار” ساخته آقای بور آغاز و در ادامه با ارایه گزارشی از سوی علی نورزاد مدیرعامل این موسسه پیرامون نحوه تشکیل و اهداف” سازمان مردم نهاد غیردولتی موسسه آینده سازان کدیر نوشهر” پی گرفته شد.
علی نورزاد، مدیر عامل این موسسه در ابتدای اظهاراتش با توجه به روزپاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با قرائت شعری از فردوسی، شاهنامه را شاهكار سخن پارسي، ترجمان تاريخ پرافتخار ايران و شناسنامه معتبري از پيشينه فرهنگي ملت ایران ارزیابی کرد.
وی در شرح خود از سازمان مردم نهاد کدیر نوشهر گفت: سازمان مردم نهاد(سمن) که امروزه آنرا با اصطلاح NGO مي شناسیم، از جايگاهی رفيع برخوردار است و تأثير آن را در روابط ملي و بين المللي مشاهده ميكنيم. اصطلاح non-governmental organization به معني سازمان غير دولتي است. اصطلاح NGO از سال۱۹۴۵ در سازمان ملل متحد به ميان آمده است.
وی در معرفی روستای تاریخی کدیر گفت: کدیر از توابع بخش کجور شهرستان نوشهر، در قسمت جنوبی به کوه “ولیک داربن”، به استناد منابع تاریخی (قلعه ولیج/ولیک) و شهر تاریخی کجور، از شرق به روستای “کدیرسر” متصل و از غرب نیز به دره رودخانه “نهرودبار” که نام قدیمی آن “مانهیر” میباشد؛ منتهی میگردد.
نورزاد در خصوص پیشینه تاریخی روستای کدیر اذعان داشت: این روستا از دوره سلطنت شاه عباس اول که حکومت محلی بادوسپانیان حیات داشت، از تختگاه های رویان و رستمدار بود.
وی افزود: در دوره قاجاریه که حکومت محلی محال ثلاث (کجور، کلارستاق و تنکابن) تشکیل شد، آبادی کدیر مقر نایب الحکومه کجور بود و موقعیت ممتازی داشت.
وی پنج مؤلفه گروه اجتماعي، سازمان، هويت غيردولتي، تعاون، سمت و سوی غيرانتفاعي را برای NGO ها برشمرد و افزود: سمن، سازمان با شخصيت حقوقي مستقل است كه با توجه به شرايط و مقتضيات و نيازهاي خود داراي قانونمندي و اساسنامه مدون است. تمامی فعاليتهاي سازمان مردم نهاد با وجود تنوع و گوناگوني از يك خصلت مشترك برخوردارند و آن جهت گيري غيرانتفاعي است .
نورزاد در خصوص پیشینه و ضرورت شکلگیری موسسه آینده سازان کدیر نوشهر گفت: این موسسه سازمانی مردم نهاد است که با محور آینده نگری، با همفکری و همکاری گروهی از علاقمندان منطقه کدیر از توابع بخش کجور شهرستان نوشهر تشکیل گردیده که با شناسایی و برنامهریزی برای رفع مشکلات موجود منطقه ای درحوزه های اجتماعی، اقتصادی و… و ارایه راهکارهای مناسب با استفاده از افراد داوطلب با رعایت قوانین کشور و مفاد اساسنامه انجمن، فعالیت مینماید. این انجمن، تشکلی غیر سیاسی، مردم نهاد و غیر انتفاعی است و در تاريخ ۳۰/۸/۹۶طبق پروانه سازمان هاي مردم نهاد با شماره ۲۷۴ به ثبت رسيده است.
وی پرداختن به اموراجتماعی (رفاه اجتماعی و ارتقای مهارتهای اجتماعی، ارتقای روحیه مشارکت، کارگروهی و…) را از جمله اهداف و محور فعالیت این موسسه عنوان کرد.
وی در خصوص دلایلی مهم که موجب محدود شدن گردشگری روستایی شده است؛ گفت: نبود امكانات زيربنايي و رفاهي، عدم درك صحيح روستاييان و مسوولان ازگردشگري روستا، كمرنگ شدن جاذبه هاي فرهنگي روستا، نبود شبكه اطلاعرساني صحيح و بموقع، عدم حمايت و توجه كافي مسوولان، کم بودن قدرت کشش عناصر روستایی و ناتوانی آن در رقابت با دیگر بازارهای گردشگری از جمله دلایل مهمی است که موجب محدود شدن گردشگری روستایی گردید. با توجه به اينکه روستاها در شرايط اقليمي و فرهنگي متفاوتي هستند بايد سعي شود توسعه گردشگري اين روستاها با توجه به فرهنگ آنها طراحي شود.