مراسم اختتامیه بیست و نهمین المپیاد جهانی زیستشناسی ۲۰۱۸ با حضور وزیر علوم، معاون علوم و فناوری رئیس جمهور، معاون وزیر آموزش و پرورش و شرکتکنندگان این المپیاد در سالن اجلاس سران برگزار شد. ۵۱۰ نفر نخبه در زمینه زیست شناسی از بیش از ۷۰ کشور جهان در این رویداد علمی شرکت کردند. طبق […]
مراسم اختتامیه بیست و نهمین المپیاد جهانی زیستشناسی ۲۰۱۸ با حضور وزیر علوم، معاون علوم و فناوری رئیس جمهور، معاون وزیر آموزش و پرورش و شرکتکنندگان این المپیاد در سالن اجلاس سران برگزار شد. ۵۱۰ نفر نخبه در زمینه زیست شناسی از بیش از ۷۰ کشور جهان در این رویداد علمی شرکت کردند.
طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تسهیلاتی برای ادامه تحصیل مدالآوران فراهم است
وزیر آموزشوپرورش در مراسم اختتامیه المپیاد جهانی زیستشناسی ۲۰۱۸، گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تسهیلاتی برای ادامه تحصیل مدالآوران فراهم است.
سید محمد بطحایی وزیر آموزشوپرورش در حاشیه مراسم اختتامیه بیست نهمین المپیاد جهانی زیستشناسی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشحالیم که توانستیم به نحو مطلوب المپیاد جهانی زیستشناسی را برگزار کنیم و نشان دادیم علیرغم تمام هجمهها علیه ایران، میتوانیم المپیادی در کمال صلح و دوستی برگزار کنیم و خوشبختانه یک برگ زرین دیگر بر افتخارات کشور اضافه شد و در شرایط ناجوانمردانه فعلی که فضای بینالمللی برای کشور ایجاد کرده است میزبان بیش از ۷۰ کشور شدیم و ۵۱۰ نفر از نخبگان علمی کشورهای مختلف در این رویداد علمی شرکت کردند.
وی افزود: به اذعان مسئولان ibo طی ۱۶،۱۵ سال اخیر کیفیت برگزاری مسابقات کمنظیر بود و ایران توانست به مردم جهان نشان دهد کشوری امن و به دنبال صلح است که دست برادری را برای آنها که بخواهند تعامل داشته باشد میفشارد.
وزیر آموزشوپرورش به نتایج المپیاد جهانی زیستشناسی اشاره کرد و افزود: دانشآموزان ایرانی با کسب ۴مدال (۲طلا، یک نقره و یک برنز) در این المپیاد، حضور داشتند وطبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تسهیلاتی برای ادامه تحصیل مدالآوران فراهم است و تلاش میکنیم برای دورههای بعدی مشکلاتی که دانش آموزان برای شرکت در المپیادهای علمی ازنظر امکانات دارند را حل کنیم.
بطحایی به ایجاد باشگاه مدالآوران گذشته اشاره کرد و ادامه داد: قرار است تمام مدالآوران دورههای گذشته را در این باشگاه جمع کنند و از نظرات آنها برای بهبود وضعیت استفاده کنند.
انسال متعالی به دو بال علم و اخلاق نیاز دارد
رئیس سازمان استعدادهای درخشان نیز بیان کرد: بهعنوان سفیر دولت تدبیر و امید خوشحالم توفیق خدمتگذاری در این مسابقات را داشتم. ایران بهعنوان مهد صلح و دوستی میزبان این المپیاد بود و از طرف رئیسجمهور و وزیر آموزش و پرورش برای المپیاد سلولهای بنیادین و پزشکی بازسازی اعلام آمادگی میکنیم.
فاطمه مهاجرانی ادامه داد: خوشحالیم میزبان کسانی بودیم که به قانون جمهوری اسلامی احترام گذاشتند و باعث افتخار است یکی از بهترین المپیادها را برگزار کردیم. همچنین افتخار میکنم بهعنوان یک زن میزبانی این المپیاد را برعهده گرفتم.
مهاجرانی اظهار داشت: انسال متعالی به دو بال علم و اخلاق نیاز دارد همانطور که شما سرآمد علم هستید بدون شک از خود انسانی با اخلاق هم میسازید.
شایانذکر است فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان گفت: بالاترین رکورد حضور شرکتکننده به دوره قبل المپیاد در انگلستان با ۶۴کشور اختصاص داشت که در ایران این رکورد شکسته شد و ۷۰کشور پیدا کردند.
وی افزود: ایران در این المپیاد دو طلا، یک نقره و یک برنز کسب کرد. بهترین رتبه را از بین دانش آموزان پارمیدا پزشکی کسب کرد ولی رتبه کلی ایران حتماً زیر ۵ است که باید منتظر بمانیم تا کمیته علمی جمعبندی نهایی و رتبهبندی کشورها را اعلام کند.
در این مسابقات پارمیدا پزشکیان و نیکان امیرخانی مدال طلا، سارا محمدی مدال نقره و مهدی مسرور مدال برنز را برای ایران کسب کردند
۹۸ درصد داروها در ایران به صورت داخلی تولید میشود
معاون علمی فناوری رئیس جمهور در ادامه این همایش عنوان کرد: از حدود دو سال قبل در خاطرم هست که آموزش و پرورش در دوره اجرای این المپیاد جلسات متعددی را برگزار کرده است. همچنین گزارشی داریم مبنی بر اینکه ایران توانسته این المپیاد را به خوبی برگزار کند. سابقه المپیادهای علمی نشان میدهد ایران تواناییهای بالایی در نیروی انسانی دارد. همچنین در حال حاضر از لحاظ تولید علم ما در بین تمام دنیا در بیوتکنولوژی رتبه ۱۳ و در سلولهای بنیادی رتبه ۱۴ را دنیا را داریم و جا دارد باز هم در این زمینه سرمایهگذاری کنیم.
سورنا ستاری ادامه داد: همچنین در حال حاضر بیشترین استارتاپهای خاورمیانه در حوزه بیوتکنولوژی و سلولهای بنیادین در ایران وجود دارد. ضمن اینکه ۹۸ درصد داروها در ایران به صورت داخلی تولید میشود. یک بخشی از نیروهای انسانی که در آینده میتوانند کمکساز باشند همین افرادی هستند که در این المپیادها شرکت کردهاند.
وی با اشاره به تمدن قدیمی ایران گفت: ما تقریباً قدیمیترین تمدن دنیا را داریم و بین کشورها میتوانیم ادعا کنیم همواره در حالتیکه رومیها و مغولها و غیره آمدند و رفتند ما همچنان هستیم و خودمان را به دنیا معرفی میکنیم. امیدوارم دوره خوبی را در ایران گذرانده باشید و خوشحال خواهیم شد دوباره به ایران بازگردید و بازدید کنید.
شما دانشآموزان، دانشمندان آیندهاید که آینده جهان را در دست خواهید گرفت
معاونت پشتیبانی و مالی آموزش و پرورش نیز گفت: یکی از ویژگیهای اصلی کشور ایران مهماننوازی است و من نیز به شما خوشآمد میگویم. شما دانشآموزان، دانشمندان آیندهاید که آینده جهان را در دست خواهید گرفت. ضمن اینکه در این مدت یک فرصت خوب را با هم تجربه کردید.
علی الهیار ترکمن ادامه داد: صحنه علم یکبار دیگر شاهد رقابت دختران و پسران جوان بوده و امیدواریم نتیجه خوبی از این رقابتها حاصل شود. ما از حضور نمایندگان ۷۰ کشور جهان در کشورمان خوشحالیم و به آن افتخار میکنیم. اگر چه فرصت نشد جاذبههای تاریخی، فرهنگی و علمی ایران را ببینید اما امیدوارم فرصتی فراهم شود تا حتما این جاذبهها را در ایران ببینید. امیدوارم این فرصت کوتاه با هم بودن خاطره و یادگاری خوبی ایجاد کرده باشد.
او افزود: ایران سال ۱۹۹۹ به عضویت المپیاد زیستشناسی در آمد و توانست ۷۲ مدال و ۴ دیپلم افتخار کسب کند. المپیاد فرصتی است برای دوستی و آشنایی بود زیرا دوستیها محدودیتهای بین کشورها را از بین ببرد. امیدواریم این میزبانی بهانهای شود شما جوانان به تمام ویژگیهای خوبی انسانی دست یابید که این امر جز با تعامل محقق نمیشود.