به گزارش جمله ، علی بهره مند، در مورد مواد اولیه تولید کیک و شیرینی نوسان قیمتی زیادی دارد و نمیتوان برای این کالا قیمت گذاری کرد؛ بنابراین از سازمان صمت تقاضا کردیم تا با عدم نرخگذاری، رقابت در کیفیت ایجاد شود.
وی گفت: در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۲ کماکان چالش های ناشی از تورم بهای مواد اولیه ادامه یافته و متاسفانه غالبا بهای مواد اولیه مصرفی در صنف قنادی افزایشی بوده است. علیرغم افزایش قیمت ها کمبودی وجود نداشت
رییس اتحادیه صنفی قنادان تهران اذعان داشت : قیمت شیرینی در قنادیهای شهر تهران ثابت نیست و از یک مغازه به مغازه دیگر متفاوت است؛ در این میان، قیمت برخی شیرینیها بهطور نجومی افزایش یافته است. هر کیلو کیک سفارشی در قنادیهای تهران از ۲۵۰هزار تومان به بالاست و با توجه به میزان فوندانت و طرحی که شما سفارش میدهید قیمتها بالا میرود .
وی گفت: چند سال است که قیمت دستوری را از برنامه اتحادیه حذف کردهایم و در حال حاضر قیمتگذاری بهخود واحدهای صنفی واگذار شده است و عرضه و تقاضا و کیفیت، قیمتها را تعیین میکند.
بهرهمند ادامه داد: هر چه مواداولیه با کیفیت بالاتری برای پخت کیک و شیرینی استفاده شود قیمتها هم بالاتر میرود و این مسائل روی کیفیت و قیمت شیرینی تأثیر میگذارد.
این مقام صنفی در مورد علت گرانی قیمت کیک سفارشی تأکید کرد: پخت برخی کیکهای سفارشی وقت زیادی از قنادیها میگیرد و بر این اساس، قیمت برخی کیکها بالاتر است اما ما این اطمینان را به مردم میدهیم که بازرسان ما بهطور مستمر در کنار وزارت بهداشت بر قنادیها نظارت دارند و هر محصولی که همکاران ما استفاده میکنند دارای سیب سلامت و گواهی استاندارد است.
رییس اتحادیه صنفی قنادان تهران ادامه داد: تمامی واحدهای قنادی بر اساس درجهبندی و نوع استفاده از مواد اولیه، قیمت شیرینی و کیک را تعیین میکنند، بنابراین هزینهها، سود متعارف و هزینه مواد اولیه مشخص است و کسی نمیتواند تخلف کند.
وی تصریح کرد: اتحادیه نیز بر واحدهای تولیدی قنادی و شیرینیپزی نظارت کامل دارد تا قیمتی خارج از عرف نباشد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در صورت عدم تناسب بین قیمت و مواد اولیه مورد استفاده با متخلفان برخورد قانونی میشود.
وی اضافه کرد: طی سالهای اخیر نانواییها با توجه به سوبسیدی که در بحث آرد دریافت میکنند به سمت شیرینی پزی نیز گام برداشتهاند که این مشکلاتی را برای شیرینی فروشیها و قنادیها ایجاد کرده است.
بهرهمند گفت: البته اتحادیه طی سالهای اخیر در این خصوص پیگیریهایی از اتاق اصناف و سازمان صمت داشته که به نتیجهای نرسیده و با این اقدام نانواییها برخورد نمیشود.
رئیس اتحادیه دارندگان قنادی ، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران تصریح کرد: نیاز به یادآوری ندارد که ما نمی توانیم در اقتصاد کلان ورود کرده و در رفع مشکلاتی نظیر تورم اقدامی انجام دهیم. با این وجود تلاش کرده ایم بستر مطلوبی برای برگزاری نمایشگاه و مسابقات تخصصی قنادان برای معرفی توانمندی ها و معرفی استعدادها فراهم کنیم.
بهره مند همچنین گفت: تلاش می کنیم با حمایت از نهادهای آموزشی و معرفی آنها به اعضای صنف، مسیر تربیت و اشتغال نیروهای جدید را فراهم کنیم. بدون تردید با توجه به خلا موجود در بسیاری از بخشها تلاش مضاعف در رفع برخی موانع قانونی اجتناب ناپذیر است.
رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران همچنین خاطرنشان کرد: کمبود نیروی انسانی شاغل در واحدهای صنفی اعم از نیروی ساده، نیمه ماهر و ماهر تشدید شده است. مشاغل نوظهور از جمله حمل و نقل اینترنتی از جمله دلایل عدم اقبال کارجویان به فعالیت در واحدهای صنفی است.
رییس اتحادیه صنفی قنادان تهران اعلام کرد: اکنون بالغ بر ۳۵ هزار واحد صنفی قنادی در کل کشور فعال است که از این تعداد یک هزار و ۱۵۰ واحد مربوط به تهران میشود که پروانه بهرهبرداری دارند و ۲۵۰ واحد نیز در دست اقدام برای دریافت پروانه بهرهبرداری هستند
وی با اشاره به رتبه یک ایران در فستیوال شیرینی پزی که اخیرا در ترکیه برگزار شده است، گفت: به دلیل پتانسیل و توانایی بالا در تولید شیرینی میتوانیم به همه کشورهای دنیا صادرات داشته باشیم. ولی بسترهایی که می بایست دراین مسیر فراهم می شد نشد و کسی پای کار نیامد. ولی ما به فعالان این بخش اعلام کردیم که اگر توانایی صادرات دارند خودشان صادر کنند. ، و اکنون این محصول به صورت چمدانی از کشور خارج و به کشورهای استرالیا، کانادا، کشورهای اروپایی، حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه صادر میشود.
وی درباره محاسبه قیمت جعبه در قنادیها پای مشتری، بیان کرد: طبق مصوب سازمان ملی استاندارد به ازای هر کیلوگرم شیرینی ۱۲۵ گرم جعبه محاسبه میشود؛ بنابراین نرخ جعبه پای مشتری است و اگر کسی جعبه نخواهد میتواند درخواست پاکت یا نایلون کند.
بهرهمند در خصوص صدور مجوز کافه قنادیها گفت: مجوز کافه قنادیها توسط اتحادیه صنفی قنادان صادر میشود که میتوانند در کنار تولید شیرینی پذیرایی نیز داشته باشند.
- نویسنده : مریم آهون بر-خبرنگار جمله