۲۰ سال حبس برای مدیر بانک سرمایه
۲۰ سال حبس برای مدیر بانک سرمایه

  سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت، خبرهای غیررسمی قبلی درباره محکومیت هفت نفر از متهمان پرونده بانک سرمایه، از جمله مدیرعامل این بانک، را تأیید کرد. به گزارش «جمله» غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، روز گذشته با بیان این‌ که این هفت نفر جزء مدیریت و هیئت مدیره بانک سرمایه […]

 

سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت، خبرهای غیررسمی قبلی درباره محکومیت هفت نفر از متهمان پرونده بانک سرمایه، از جمله مدیرعامل این بانک، را تأیید کرد. به گزارش «جمله» غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، روز گذشته با بیان این‌ که این هفت نفر جزء مدیریت و هیئت مدیره بانک سرمایه هستند، گفت محمدرضا خانی، مدیرعامل این بانک، «به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی و پولی کشور» به ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
وی همچنین «محرومیت دائم از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۶۴۰ هزار یورو و بیش از ششصد میلیون تومان» را مجازات تکمیلی آقای خانی اعلام کرد.
بنا به اعلام سخنگوی قوه قضاییه، یاسر ضیایی شیرکلاهی، قائم‌مقام بانک سرمایه، نیز با اتهاماتی مشابه به ۱۵ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی و ضبط ۵۲۰ میلیون تومان «وجوه حاصله برخلاف قانون» محکوم شده است.‎
سهامدار اصلی بانک سرمایه صندوق ذخیره فرهنگیان است و پرونده این بانک پس از کشف فساد «۱۵ هزار میلیارد تومانی» در این صندوق به جریان افتاد. صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۸۰۰ هزار عضو وابسته به وزارت آموزش و پرورش دارد و از سپرده‌های ماهیانه فرهنگیان به آنان سود سالانه پرداخت می‌کند. محمد امامی، «تهیه‌کننده سینما»، از دیگر متهمان اصلی پرونده فساد بزرگ مالی در بانک سرمایه است که از بیش از دو سال پیش در بازداشت به سر می‌برد و هنوز دادگاه او برگزار نشده است. بر اساس حکم دادگاه انقلاب، علیرضا حیدرآبادی‌پور، یکی دیگر از متهمان این پرونده فساد اقتصادی، به ۱۲ سال حبس، محرومیت دائم از خدمات دولتی و همچنین ۴۶۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است. حیدرآبادی پس از اعلام فساد اقتصادی در بانک به اسپانیا فرار کرد، ولی خرداد سال ۹۸ توسط پلیس اینترپل بازداشت و به ایران بازگردانده شد. چهار متهم دیگر این پرونده، یعنی »خیرالله بیرانوند، مهرداد باقری، بهمن خادم و پرویز احمدی» که از جمله مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره بانک بوده‌اند، هر یک به ۵ سال زندان، تحمل ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت دائم از خدمات دولتی محکوم شده‌اند. در دادگاه بانک سرمایه پرونده‌های جنجالی زیادی تاکنون بررسی شده است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به صدور حکم ۱۰ سال حبس برای «عمار صالحی»، پسر سرلشکر عطاء‌ا… صالحی، فرمانده سابق ارتش و جانشین سابق ستاد کل نیروهای مسلح ، و صدور حکم ۲۰ سال حبس برای هادی رضوی، داماد محمد شریعتمداری، وزیر کار ایران، و حکم ۲۰ سال حبس برای حسین هدایتی، از سرمایه‌گذاران فوتبال در ایران، اشاره کرد. پرویز کاظمی، «وزیر پیشین رفاه در دولت احمدی نژاد»، نیز در این پرونده به ۲۰ سال زندان محکوم شد. دادگاه برخی از متهمان مشهور این پرونده مانند بهروز ریخته‌گران، محمد امامی و شهاب‌الدین غندالی هنوز برگزار نشده است. سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده ۲ نماینده مجلس و ارتباط آنان با تخلفات خودروسازان گفت: «تعدادی از نمایندگان مجلس در ارتباط با شرکت‌های خودروسازی دارای پرونده هستند. در هفته گذشته نقص‌های دادگاه برطرف شد. الان پرونده در اختیار رئیس دادگاه است. به زودی رأی این پرونده در روز‌های آینده صادر خواهد شد. در ارتباط با برخی دیگر از نمایندگان هم آرایی صادر شده است». اسماعیلی تصریح کرد: «یکی از سیاست‌های ما این است که پرونده مربوط به افراد و مقامات در زمان مسئولیت مورد بررسی قرار گیرد. پرونده دو نماینده مجلس که در مورد خودروسازان به دادگاه رفته بودند، دچار نقص بود، به دادسرا رفت و رفع نقص شده است و به زودی رأی آن صادر می‌شود».