یکی از مهمترین سؤالاتی که مادران در دوران شیردهی دارند این است که باید در دوران شیردهی چه غذاهایی را مصرف کنند تا مطمئن شوند که تولید شیرشان خوب است، زیرا نگران سلامتی و رشد کودک دلبندشان هستند و میخواهند برای او سنگ تمام بگذارند. بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، تغذیه نوزاد باید تا […]
یکی از مهمترین سؤالاتی که مادران در دوران شیردهی دارند این است که باید در دوران شیردهی چه غذاهایی را مصرف کنند تا مطمئن شوند که تولید شیرشان خوب است، زیرا نگران سلامتی و رشد کودک دلبندشان هستند و میخواهند برای او سنگ تمام بگذارند.
بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، تغذیه نوزاد باید تا شش ماه اول بهصورت انحصاری با شیر مادر باشد. غذاهای جامد میتوانند بعد از شش ماه به تدریج به برنامه غذایی نوزاد اضافه شوند. در کنار مصرف غذاهای جامد، شیردهی به نوزاد باید تا دو سالگی ادامه پیدا کند. شیر مادر بهترین غذا برای نوزاد است، زیرا حاوی مقادیر کافی و متعادلی از انواع مواد غذایی و ترکیبات زیست فعال است که رشد و نمو مطلوب نوزاد و تمام اندامهای بدن او را تضمین میکند.
داشتن تغذیه کافی در دوران شیردهی، یکی از اصلیترین راه های افزایش شیر مادر است. مادران در دوران شیردهی باید کالری بیشتری دریافت کنند تا بتوانند شیر کافی برای کودکشان فراهم کنند. سه وعده غذای اصلی حتما باید با دو میان وعده مغذی همراه باشد تا علاوه بر کالری، تمام ریزمغذیهای مورد نیاز مادر تأمین شود. باید توجه داشت که نیاز مادران به کالری، املاح معدنی و ویتامین در دوران شیردهی متفاوت از دوران بارداری است. با داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم در دوره شیردهی شامل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و شیر گاو، علاوه بر پروتئین موادی مانند ویتامین D، کلسیم، امگا۳ و امگا۶ به بدن مادر میرسد.
مطالعات ثابت کرده است که تغذیه مادر نه تنها در سلامتی او، بلکه در مقدار و کیفیت شیر او نیز تأثیرگذار است. از این رو تلاشهای جدی برای تأمین نیازهای تغذیهای و حمایت از مادران در دوره شیردهی صورت گرفته است. یکی از دستاوردهای این مطالعات و تلاشها، شیرهای غنی شده است که خلأهای ریزمغذیهای شیر گاو را جبران میکند.