از شکل گیری نقش و دعوت به همکاری تان در سریال پنجمین خورشید بگویید. نقش «مریم» همان شخصیتی است که در فیلم نامه به نگارش درآمده بود. برای رسیدن به این شخصیت عناصری را اضافه نکردم و طبق فیلم نامه و هدایت «علیرضا افخمی» جلو رفتم. اگر نقش خوب درآمده است، تشخیص کارگردان بود که […]

از شکل گیری نقش و دعوت به همکاری تان در سریال پنجمین خورشید بگویید.
نقش «مریم» همان شخصیتی است که در فیلم نامه به نگارش درآمده بود. برای رسیدن به این شخصیت عناصری را اضافه نکردم و طبق فیلم نامه و هدایت «علیرضا افخمی» جلو رفتم. اگر نقش خوب درآمده است، تشخیص کارگردان بود که مرا برای بازی در نقش مریم انتخاب کرد.

حضور علیرضا افخمی به عنوان نویسنده و کارگردان این مجموعه، چه تاثیری روی بازی تان گذاشت؟
همیشه حضور کارگردان در یک اثر سایه کار محسوب می شود. زیرا بدون راهنمایی کارگردان بازیگر نمی تواند نقش را به خوبی بازی کند. بعد از مجموعه های «او یک فرشته بود» و «زیرزمین»، «پنجمین خورشید» سومین همکاری ام با این کارگردان به شمار می رود.

نقش خود را در این مجموعه چگونه می بینید؟
نقش مریم را جذاب می بینم. اگر به من پیشنهاد می دادند که بین نقش «مریم» و «هما» یکی را انتخاب کنم، به طور قطع نقش «مریم» را انتخاب می کردم. چون به نظر من این نقش، دارای فراز و نشیب هایی است. همین ویژگی هایش را دوست دارم و برایم جذاب است.

برای نشان دادن دو مقطع سنی شخصیت مریم، چه تدابیری اندیشیدید که تفاوت ها را نشان دهید.
من ایفاگر دو مقطع سنی جوانی و پیری این شخصیت هستم. به همین منظور سعی کردم در مقطع جوانی «مریم»، مطابق دوره سنی خودم رفتار کنم. حتی در نوع بیان دیالوگ ها این مسئله را رعایت کردم، تا شخصیتی که آن را بازی می کنم، مناسب سنم باشد. برای درآوردن مقطع پیری شخصیت مریم نیز تلاش کردم این شخصیت، از یک کندی در ریتم، حرکات و بیان برخوردار باشد.

تا چه اندازه گریم و طراحی لباس، برای رسیدن به این شخصیت به شما کمک کرد؟
اعتقاد دارم اگر در یک اثر تصویری همه چیز خوب و همگام با هم پیش رود، تاثیر مثبت و مضاعفی در روند کار خواهد گذاشت. چهره پردازی، لباس، فضای کار و حتی دیالوگ ها در نزدیک شدن به این شخصیت تاثیرگذار است. به هر حال همه گروه جمع می شوند تا به بهترین شکل، صحنه ای را به نمایش بگذارند. در واقع طراح صحنه، چهره پرداز، صدابردار و طراح لباس مکمل کار یک بازیگر در ارائه نقشی خوب هستند.

آیا تولید هم زمان با پخش سبب شد که شما با دیدن بازخوردها، بازی خود را تغییر دهید؟
خیر، نمی توانم در بازی خود تغییری دهم. البته سعی می کنم بهتر از قسمت های ابتدایی که پخش شده است بازی کنم و دقت بیشتری در ارائه نقشم داشته باشم. ولی ریتم به همان شکل ابتدایی ادامه پیدا می کند.

از بازیگران نقش مقابلتان که در این کار، سکانس های مشترک بسیاری با شما داشتند بگویید.
در این مجموعه برای نخستین بار با «حمید گودرزی» هم بازی شده ام. بیشتر عوامل گروه آقای «افخمی» تیمی هستند که درگذشته با هم تجربه ای مشترک داشته اند. ولی در این کار من تجربه های جدیدی از خانم «مهوش صبرکن»، «شهرام قائدی» و «حمید گودرزی» کسب کردم که همکاری خیلی خوب و شیرینی بود.

به نظر شما ساخت مجموعه ای چون «پنجمین خورشید»، برای پخش در ایام ماه مبارک رمضان چه قدر می‌تواند مفید واقع شود؟
بستگی دارد که مردم جامعه تا چه اندازه پندآموز باشند. به طور کلی نمی توانم بگویم که ساخت این گونه مجموعه ها چه قدر می تواند موثر باشد. ممکن است درصد زیادی از مردم از موضوع مجموعه خوششان بیاید و درصدی هم دوست نداشته باشند. ولی به هر صورت میزان تاثیرگذاری مجموعه، به تفکرات مختلف افراد بستگی دارد.

از حضور و حاصل کار در این مجموعه راضی هستید؟
همیشه هنگامی که به تماشای کارهایم می‌نشینم، با خود می گویم که می توانستم بهتر بازی کنم. ولی درخصوص کارهای «علیرضا افخمی» چون به دیدگاه های کارگردان به دقت گوش داده ام، همیشه از این همکاری نتیجه خوبی گرفته و از نتیجه کار راضی ام.

یکی از اتفاقاتی که در جریان مدرن‌شدن جوامع می‌افتد، افزایش ارتباطات در فضاهای مجازی است و این روزها اکثر آدم‌های جامعه ما ساعت‌های بسیاری از روز را در اپلیکیشن‌های موبایلی خود سر می‌کنند، این اتفاق به نظر شما چه پیامدهایی را در خانواده و اجتماع به ‌دنبال دارد؟
دلیل این اتفاقات را جذابیت‌های دنیای مجازی می‌دانم، یکی از خصوصیات دنیای مجازی ایجاد اعتیاد است، چون ما این روزها با نوجوانانی روبه‌رو هستیم که وارد این دنیا شده‌اند، در این میان خانواده‌ها با ایجاد محدودیت زمانی برای ورود نوجوانان به دنیای مجازی می‌توانند آنها را در استفاده از فضای مجازی مدیریت کنند، اما درخصوص جوانان دیگر خانواده‌ها نمی‌توانند کنترلی بر حضورشان در دنیای مجازی داشته باشند و به همین دلیل است که جوانان در این فضاها، بسیار در معرض خطر قرار می‌گیرند.

اگر نکته ناگفته ای باقی مانده است برایمان بیان کنید.
فقط می توانم بگویم کاش ذهن انسان‌ها می‌توانست آن قدر جهش و قدرت داشته باشد، تا آینده را ببیند و بتواند جلوی اشتباهاتش را بگیرد. ولی متاسفانه این تنها یک رویاست. انسان فقط می تواند با منطق خود آن هم خیلی محدود، آینده نگری کند ای کاش انسان می توانست بیست سال آینده خود را ببیند. من اگر می توانستم آینده خود را ببینم، طبق همین قصه ای که در مجموعه وجود دارد، پیش می رفتم، سعی می کردم جلوی اتفاقات بد را بگیرم و تا جایی که می توانم درست زندگی کنم. ولی انسان ها با تجربیات و سرنوشت خود جلو می روند و البته عقل و منطق در سرنوشت انسان دخیل است.