آنچه که باعث شد تا به چنین نتیجه‌گیری برسیم، عکس تامل‌برانگیزی از ساخت و ساز در بلندترین نقطه کوه‌های روستای سرولات چابکسر در شرقی‌ترین نقطه استان گیلان است که در کمال ناباوری نشان می‌دهد چگونه در میان خواب خوش مسئولان استانی و کشوری، جنگل‌های ۴۰ میلیون ساله هیرکانی، توسط ویلاسازها به تاراج می‌رود! اصلا معلوم […]

آنچه که باعث شد تا به چنین نتیجه‌گیری برسیم، عکس تامل‌برانگیزی از ساخت و ساز در بلندترین نقطه کوه‌های روستای سرولات چابکسر در شرقی‌ترین نقطه استان گیلان است که در کمال ناباوری نشان می‌دهد چگونه در میان خواب خوش مسئولان استانی و کشوری، جنگل‌های ۴۰ میلیون ساله هیرکانی، توسط ویلاسازها به تاراج می‌رود!
اصلا معلوم نیست، صاحبان این خانه‌های عجیب‌الخلقه، مصالح را از روی زمین چگونه روانه آن ارتفاعات کرده‌اند؟! آیا از اجنه در این کار کمک گرفته‌اند یا از تکنولوژی‌هایی استفاده کرده‌اند که حتی عقل جن هم به آن نمی‌رسد!!
این عکس، البته تنها گوشه‌ای از اهمال‌کاری‌ها و تغافل‌های بی ‌حد و حصر مسئولان، به ویژه مدیران ادارات منابع طبیعی استان‌های شمالی در سال‌های اخیر را نشان می‌دهد و اگر بخواهیم آمار تخریب نقطه به نقطه منابع طبیعی، به خصوص در اراضی بکر و سرسبز سه استان شمالی را بدهیم، ابتدا مستلزم گرفتن چشم‌روشنی از دستان مبارک مسئولان منابع طبیعی‌ست.

حکایت شتر دیدی ندیدی؟!
براستی چگونه می‌توان چشم به روی حقایق تلخی بست که در این سال‌ها بر اراضی جنگلی بکر و سرسبز استان‌های شمالی رفت؟! چگونه می‌توان حتی گمان برد که اینهمه اتفاق تلخ، دور از چشم مسئولان و شبانه و در خفا به وقوع پیوسته است؟! مگر می‌شود حتی ادعا کرد که این حجم از ساخت و ساز بی‌رویه در بی‌نظیرترین نقاط ایران، بدون اطلاع مسئولان منابع طبیعی اتفاق می‌افتد؟! نکند این بار هم، مثل همیشه پای آقازاده‌ها و از ما بهتران و ژن‌های برتر در میان است و حکایتِ شتر دیدی ندیدی؟! پاسخ شما به یک استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی گروه مهندسی آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری- مازندران چیست؟!

از ماست که برماست!
بنا به گفته‌های این استاد دانشگاه، نقشه‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهند که چگونه طی۱۰ سال اخیر، به جنگل‌های هیرکانی، تنها در یک نقطه از مازندران، (رامسر) به بدترین شکل ممکن دست‌اندازی شده است.
سیدرمضان موسوی که به بهانه رمزگشایی از سیلاب‌های سهمگین و خانمان‌برانداز سال‌های اخیر در استان‌های شمالی، به ویژه مازندران، با ایسنا گفت‌و‌گو می‌کرد با بیان اینکه در سال‌های اخیر به جهت تغییرات شدید کاربری اراضی و نیز تغییرات اقلیمی نظیر نامتوازن شدن رفتارهای دوره‌های گذشته اقلیمی، بارش‌های بسیار متفاوت و خارج از نرمال و یا خشکسالی‌های مختلف، وقوع سیل‌های سنگین و مخاطره‌آمیز دور از انتظار نیست، گفت:« چنین بارش‌های سنگینی در محدوده استان‌های شمالی که بخش عمده عرصه‌های آن پوشیده از جنگل و مراتع است، قاعدتا نباید به صورت سیلاب‌های مخرب و خطرناک و خسارت‌بار تبدیل شود، اما ناباورانه شاهد آن هستیم که باران، این رحمت زیبای الهی، به صورت زشت‌ترین حادثه بر ما جلوه‌گر می‌شود که همه و همه، ناشی از زیاده‌‎خواهی‌ها و تجاوزات جاهلانه و خودخواهانه‌ای است که عوامل اصلی آنها، شامل عدم درک و شناخت حدود و ثغور حریم پدیده‌های طبیعی مانند دره‌ها، رودخانه‌ها، جنگل‌ها و مراتع و … است.
موسوی با اشاره به اینکه هر پدیده‌ای برای خود حریمی دارد که نباید به آن تجاوز کرد، گفت: تجاوز به حریم منابع طبیعی، عواقب جبران‌ناپذیری دارد و در دنیای امروز که علم و تکنولوژی پیشرفت کرده است، تعیین و نقشه‌برداری حدود و حریم هر پدیده طبیعی به صورت اتوماتیک به آسانی قابل تهیه و پایش است.
وی با انتقاد از اینکه در اجرای پروژه‌های تخصصی از اساتید و متخصصان امر، مشاوره و بهره‌ای گرفته نمی‌شود، اظهار کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر به علل مختلف و از سوی افراد متفاوت، برخی از شرکت‌های خصوصی، سازمان‌های دولتی و غیره، به حریم منابع ملی و طبیعی به ویژه در استان‌های شمالی این بهشت بی‌نظیر، تجاوزات مکرر و فراوانی شده است.

رشد قارچ‌گونه آپارتمان در ارتفاعات جنگلی
موسوی با اشاره به اینکه همه باید از دست‌‌اندازی به طبیعت درس بگیرند و با متخلفان این موضوع برخورد کنند تا دست از تجاوز طبیعت بردارند، گفت: آپارتمان‌های چندطبقه و ویلاهای بی‌شماری، قارچ‌گونه و بدون هیچ مطالعه‌ای به صورت تجاوز آشکار در مناطق جنگلی و بکر خدادادی به ویژه در غرب مازندران در حال ساخت و ساز است، این اعمال شدیدا مایه آبروریزی و خجلت آگاهان است.
زمین‌خواری در گیلان آغاز شده است
گفته‌های صادقانه این استاد دانشگاه در حالی به صورت مصاحبه خبری بر روی خروجی ایسنا قرار گرفته است که رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور نیز چندی پیش در گیلان، به صراحت از آغاز و شدت‌گیری زمین‌خواری در این استان سخن گفت. عیسی کلانتری، با بیان اینکه زمین‌خواری در گیلان آغاز شده و از یک هزار و ۳۰۰ هکتار تالاب در این استان،۴۰۰ هکتار با خشک کردن به انحصار عده‌ای در آمده است، در جلسه شورای برنامه‌ریزی گیلان، خطاب به مسئولان حاضر، تاکید کرد:« اجازه در اختیار گرفتن اراضی ملی توسط عده‌ای سودجو را ندهید.»

یادمان باشد جنگلهای هیرکانی در نوبت ثبت جهانی قرار دارند
احداث تجهیزات تفریحی، همچون تله‌کابین نیز از دیگر مصائبی‌ست که در سال‌های اخیر گریبان جنگل‌های هیرکانی را گرفته است.
از جنگل‌های الیسمتان در آمل گرفته تا زیباترین نقاط جنگلی گرگان، این روزها در عطش بیمارگونه عده‌ای برای احداث تله‌هایی فلزی با نام تله‌کابین قرار دارند که اگر هرچه زودتر برای نجات جان آنها اقدام عاجلی صورت نگیرد، به سرعت از جنگل‌های هیرکانی، به شهربازی تغییر کاربری خواهند داد!
و البته این نکته مهم را نیز از یاد نبریم که جنگل‍های هیرکانی در حال حاضر، در نوبت ثبت جهانی قرار دارند و هرگونه تجاوز و تعدی به هر یک از مناطق حیاتی آن، باعث برهم خوردن معادلات برای این اتفاق مبارک در عرصه منابع طبیعی کشور می‌‌شود.