این مطالعه که در آسیای جنوب شرقی صورت گرفته نشان می‌دهد احتمال ابتلا به سرطان دهان در افرادی که در معرض سطوح بالای ذرات ریز معلق در هوا قرار دارند، ۴۳ درصد بیشتر است. به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان دانشگاه چونگ شان در تایوان، فلزات سنگین موجود در آلودگی هوا را با افزایش […]

این مطالعه که در آسیای جنوب شرقی صورت گرفته نشان می‌دهد احتمال ابتلا به سرطان دهان در افرادی که در معرض سطوح بالای ذرات ریز معلق در هوا قرار دارند، ۴۳ درصد بیشتر است. به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان دانشگاه چونگ شان در تایوان، فلزات سنگین موجود در آلودگی هوا را با افزایش احتمال ابتلای به سرطان دهان مرتبط می‌دانند،‌ ولی هنوز این مکانیسم به درستی روشن نیست.
در این مطالعه آمده است برخی از فلزات سنگین موجود در هوای آلوده از جمله سرب، کادمیوم، ارسنیک، کروم و نیکل، به اندازه ترکیبات ارگانیکی مانند هیدروکربن‌های چند حلقه‌ای معطر، ‌سرطان‌زا هستند. بر اساس بنیاد سرطان دهان آمریکا، سالانه حدود ۴۹ هزار و ۷۵۰ آمریکایی به سرطان دهان مبتلا می‌شوند و فقط نیمی از آنان در عرض پنج سال زنده می‌مانند. مرگ و میر بالای این بیماری به این دلیل است که معمولا در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود. بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محیط‌زیست آمریکا، ذرات جامد موجود در آلودگی هوا بیشتر ناشی از آلودگی کارخانه‌ها، صنایع، نیروگاه‌ها، خودرو و دود حاصل از آتش است که معضل اصلی جامعه بهداشت محسوب می‌شود. به دلیل کوچک بودن ذرات معلق موجود در آلودگی هوا، این ذرات به راحتی توسط بافت‌های دهان جذب می‌شوند و اثرات زیان‌باری به دنبال دارند. استفاده از ماسک در روزهای آلوده و اجتناب از عبور و مرور غیرضروری و همچنین غربالگری سرطان دهان از جمله موارد مهم در پیشگیری این عارضه است.
این مطالعه فقط ارتباط آلودگی هوا با سرطان دهان را تایید می‌کند و به هیچ وجه به منزله رابطه عِلّی و معلولی نیست. نتایج این مطالعه در نشریه BMJ منتشر شده است.

 

دستگیری متخلفان زنده‌گیری پرندگان شکاری کمیاب و در حال انقراض
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست استان تهران از دستگیری متخلفان زنده‌گیری پرندگان شکاری کمیاب و در حال انقراض در گشت و پایش ماموران یگان حفاظت استان خبر داد.
نقی میرزاکریمی گفت: روز گذشته ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان تهران در اجرای طرح برخورد با متخلفان شکار و زنده‌گیری پرندگان شکاری کمیاب و در حال انقراض، در حاشیه رودخانه شور شهرستان ری با دو نفر متخلف که در کومه‌نشینی با ادوات خاص صید پرندگان شکاری مستقر بودند، برخورد کردند و سریعا جهت دستگیری آنان وارد عمل شدند. از آنان دو عدد پرنده شکاری دلیجه و دو عدد قمری کشف و ضبط شد. وی افزود: این متخلفان، پرنده‌های شکاری با ارزش و در حال انقراض مانند بحری، بالابان و شاهین را زنده‌گیری می‌کردند و از طریق استان‌های جنوبی به کشورهای حاشیه خلیج فارس قاچاق و با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسانند. میرزاکریمی با اشاره به اینکه در قوانین شکار و صید، بالاترین مجازات مربوط به زنده‌گیری پرندگان شکاری است، گفت: برابر تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هرکس مبادرت به زنده‌گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و صدور پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان، دلیجه کند علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در ماده ۱۳ قانون به مدت سه سال به جزای نقدی از ۶۰ تا ۱۲۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست تهران با بیان اینکه حتی اگر پرنده‌های شکاری با ارزش و کمیاب به‌صورت زنده از متخلفان کشف شود به دلیل اینکه در حین صید به آنها آسیب جدی وارد می‌شود و قابلیت بازگشت به طبیعت را نخواهند داشت، مشمول ضرر و زیان خواهد شد اظهارکرد: بر اساس مصوبه شماره ۳۸۰ شورای عالی حفاظت محیط‌زیست ضرر و زیان هر عدد دلیجه ۲۰۰ میلیون ریال و برای پرندگانی به مانند بالابان و بحری ۶۰۰ میلیون ریال تعیین شده است. میرزاکریمی در پایان از مردم و دوستداران محیط‌زیست خواست تا در صورت مشاهده تخلفات زیست‌محیطی و شکار و صید، موضوع را از طریق شماره ۷۷۳۵۹۵۶۴ ، سامانه تلفنی ۱۵۴۰ و سامانه پیامکی ۵۰۰۰۴۰۴۴ اطلاع دهند.

 

اپلیکیشن‌های سامانه کیفی هوای کشور رونمایی شد
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت
محیط‌زیست گفت: با توجه به ضرورت اطلاع مردم از وضعیت کیفی هوا و همچنین تکالیف قانونی این سازمان، سامانه پایش کیفی هوای کشور راه‌اندازی شد. شینا انصاری افزود: این سامانه به نشانی aqms.doe.ir، شاخص کیفیت هوا را در ۳۱ استان کشور به صورت برخط در اختیار قرار می‌دهد. مدیرکل دفتر پایش فراگیر گفت: به منظور بهبود و ارتقای اطلاع‌رسانی پایش دقیق کیفیت هوا به عموم مردم و ذی نفعان تخصصی، نسخه اندروید و IOS این سامانه بر روی تلفن های هوشمند طراحی و منتشر شده است که می‌توان از طریق نرم افزارهای طراحی شده، به داده‌های ایستگاه‌های مستقر شده در سراسر کشور دسترسی پیدا کرد.
لینک‌های زیر به منظور دانلود رایگان اپلیکیشن سامانه ملی پایش کیفی هوای کشور بر روی تلفن‌های هوشمند است.
IOS:
http://linpost.ir/UFgZ6
Android:
http://linpost.ir/SeT9a