مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: از مجموع ۱۲ شهرستان استان، در ۷ شهرستان سنگ نگاره های منحصر بفرد از دوره های پیش و پس از اسلامی وجود دارند که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. سیدمحمد حسینی افزود: در بیش از ۱۰۰ نقطه استان سنگ نگاره‌هایی شناسایی شده‌اند که ۲۴ نقطه آن […]

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: از مجموع ۱۲ شهرستان استان، در ۷ شهرستان سنگ نگاره های منحصر بفرد از دوره های پیش و پس از اسلامی وجود دارند که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
سیدمحمد حسینی افزود: در بیش از ۱۰۰ نقطه استان سنگ نگاره‌هایی شناسایی شده‌اند که ۲۴ نقطه آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۱۰ نقطه نیز در حال تکمیل پرونده برای ثبت قرار دارند. مابقی نقاط نیز با توجه به محدودیت ثبت به صورت سالانه مستند نگاری می‌شوند تا در اسرع وقت در این فهرست به ثبت برسند. وی گفت: با توجه به این آمار باید استان مرکزی را پایتخت سنگ نگاره های ایرن دانست چراکه در تمام استان سنگ نگاره هایی وجود دارند که سرآمد آنها، کلونی بیشمار سنگ نگاره های تیمره خمین است که مجموعه‌ای بی نظیر را شکل داده است.
استاد چاروق دوز زنجان دیده از جهان فرو بست
استاد «آراز علی محمدی»، چاروق دوز معروف زنجانی، روز پنجشنبه در سن ۷۳ سالگی دیده از جهان فروبست. معاون صنایع دستی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: استاد علی محمدی هنرمند پیشکسوت چاروق دوزی استان و کشور در تولید انواع چاروق مهارت منحصر به فردی داشت.
«الناز خدایی فرد» یکی از ویژگی های مهم و فراموش نشدنی شادروان آراز علی محمدی، را تربیت شاگرد و انتقال هنر و مهارت خود به نسل های امروزی دانست. به گزارش ایرنا، استاد آراز علی محمدی متولد ۱۳۲۴ شهر زنجان بود که از سن ۱۰ سالگی در زمینه چاروق دوزی فعالیت می کرد. مغازه کوچک او در راسته حجه الاسلام، در بازار سنتی زنجان واقع است. معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز روز پنجشنبه در پیامی درگذشت استاد آراز علی محمدی را تسلیت گفت.
قلعه فین به شکوه سابقش بر می‌گردد؟
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان هرمزگان از آغاز مرحله دوم مرمت قلعه فین خبر داد.
رضا برومند با اعلام این خبر گفت: مرحله دوم مرمت قلعه فین با اعتبار بیش از ۴۰۰ میلیون ریال آغاز شده و در مرحله دوم مرمت اضطراری انجام می‌شود.
وی اظهار کرد: رفع خطر و استحکام‌بخشی قلعه در این عملیات انجام می‌شود. فین در ۹۵ کیلومتری شمال غربی بندرعباس قرارگرفته و سرزمینی است مسطح و هموار و از فراز قلعه فین که بر روی تپه‌ای واقع شده، به راحتی تمام مناطق آن که در میان کوه‌های این منطقه واقع شده، قابل مشاهده است.
محصور شدن فین در میان دیواره کوهستانی و فاصله آن از دریا باعث شده است که آب و هوای گرم و خشک داشته باشد.