سومین کنفرانس بین المللی باستان شناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم در روزهای ۲۳ تا ۲۵ آبان ماه در تبریز(شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸) توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری دانشگاه نانجینگ چین، دانشگاه هنرهای کاربردی وین و همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار می […]

سومین کنفرانس بین المللی باستان شناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم در روزهای ۲۳ تا ۲۵ آبان ماه در تبریز(شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸) توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همکاری دانشگاه نانجینگ چین، دانشگاه هنرهای کاربردی وین و همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار می شود.
رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی تارخی پژوهشگاه با اعلام این خبر افزود: این کنفرانس بر آن است تا محملی برای تبادل دانسته‌ها و ایده‌های اندیشمندان، پژوهشگران و مجریان باشد و با اشاعه نتایج پژوهش‌ها زمینه‌های همکاری‌های علمی و تحقیقاتی گسترده­تری مهیا و انگیزه­ای برای محققین کشور برای تدقیق ابعاد مختلف نقش و ظرفیت ایران در این مسیر فراهم شود. مهناز اشرفی، اظهار داشت: باستانشناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم، موضوع کنفرانسی علمی قرار گرفته تا بر نقش پررنگ و ضروری این دو حوزه در راه ارتباطی بین شرق و غرب تأکید شود. از اینرو که تبادلات فرهنگی، تجاری ما بین سرزمین های مختلف از غرب تا شرق جهان همواره در جریان بوده و ماحصل آن آثار ملموس و ناملموسی است که در پهنه سرزمینهای مسیر راه ابریشم برجای مانده است.
او افزود: این تبادلات در طی دوره های مختلف و نیاز انسانها از طریق شاهراه هایی که حاوی مقصدهای مختلف بوده شکل یافته و مورد استفاده قرارمی گرفته است.
وی با اشاره به نقش برجسته و استراتژیک سرزمین ایران در طول ادوار گذشته، گفت: در سالهای اخیر حضوری کم رنگ در مباحث پژوهشی بین المللی مرتبط با این حوزه وجود داشته است؛ بنابراین لزوم برگزاری کنفرانسی با موضوع راه ابریشم با حضور متخصصین ملی و بین المللی در ایران امری ضروری به نظر می رسید.
گفتنی است؛ نخستین و دومین کنفرانس بین المللی باستان شناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم به ترتیب در سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ در کشور چین برگزار شد.

 

پل‌هایی که در برابر سیل مقاومت کردند

بعد از سیل هفته‌های اخیر در استان‌های شمالی کشور، برخی پل‌ها تخریب شدند؛ اتفاقی که البته تازگی ندارد. با این حال برخی پل‌ها هم هستند که به دلایل مختلف نظیر سبک معماری، نوع طراحی آیرودینامیکی، موقعیت جغرافیایی و مصالح به‌کار گرفته شده در ساختشان، در برابر هجوم سیلاب مقاومت کرده‌اند. یکی از نکات قابل توجه این است که بسیاری از پل‌های قدیمی که گاه از دوران صفویه به‌جا مانده‌اند، بر اثر بلایای طبیعی رخ‌داده در آن مناطق، تخریب نشده‌اند و هنوز زیر پای رهگذران، پابرجا هستند و عابران و چهارپایان و وسایل مختلف حمل و نقل بشر را از این سوی رودخانه به آن سوی آب می‌رسانند.