xنایب رئیس اتحادیه طلا، جواهر و سکه از شناسایی باند توزیع طلای آبشده تقلبی در تهران خبر داد و به مردم توصیه کرد به بهانه نپرداختن مالیات بر ارزش افزوده، به هیچ عنوان به سمت خرید طلای آبشده نروند. مسعود یزدانی تاکید کرد طلای آبشده، جزو مواد مصرفی تولید است یعنی در کارگاه های طلاسازی […]

xنایب رئیس اتحادیه طلا، جواهر و سکه از شناسایی باند توزیع طلای آبشده تقلبی در تهران خبر داد و به مردم توصیه کرد به بهانه نپرداختن مالیات بر ارزش افزوده، به هیچ عنوان به سمت خرید طلای آبشده نروند. مسعود یزدانی تاکید کرد طلای آبشده، جزو مواد مصرفی تولید است یعنی در کارگاه های طلاسازی کاربرد دارد اما در ماه‌های اخیر و به دنبال افزایش قیمت طلا در بازار، برخی به با این تصور که مالیات بر ارزش افزوده نمی‌پردازند، به سمت خرید طلای آبشده متمایل شده‌اند. این مقام صنفی اظهار داشت: بررسی عیار و خلوص طلای آبشده، یک کار کاملا تخصصی است و هر کس نمی‌تواند معادلات آن را محاسبه کند یا عیار درست آن را تشخیص دهد؛ روی طلای آبشده عدد و شناسه‌ای ضرب می‌شود اما مردم نمی‌توانند به اتکای آن به خرید طلای آبشده اقدام کنند. وی از خریداران مصنوعات طلا به عنوان شریکان اصلی صنعت طلای کشور یاد کرد و گفت: پس از گران شدن طلا، بحث طلای آبشده تقلبی در بازار زیاد شده است و حتی توانسته‌ایم در چند مورد، باندهایی که به صورت غیرقانونی در کارگاه‌های زیرزمینی و فاقد پروانه به تولید آن اقدام می‌کردند، شناسایی کنیم. وی افزود: در این کارگاه‌های غیرمجاز، آلیاژهای مختلف به طلا افزوده و شناسه‌های جعلی روی محصول حک می‌شود؛ اگر فردی متوجه شود که طلای آبشده تقلبی خریده، به علت درج مشخصات فنی نادرست، پیگیری‌هایش به نتیجه نمی‌رسد و بنابراین توصیه همیشگی ما به مردم پرهیز از خرید این نوع کالاهاست.

مردم فروش طلای دست دوم را گزارش کنند
نایب رئیس اتحادیه طلا در ادامه اعلام کرد: اتحادیه طلا روی مصنوعاتی که به نام طلای دست دوم فروخته می شود نظارتی ندارد و به مردم توصیه می‌کند که به سمت آن نروند زیرا ممکن است فلزات دیگر را آبکاری کرده و به اسم طلای دست دوم بفروشند. یزدانی گفت: به جای خرید طلای دست دوم، بهتر است مصنوعات ارزان قیمت کم اجرتی که برخی کارگاه ها تولید می‌کنند، خریداری شود؛ بسیاری از کارگاه‌ها به دلیل رکود حاکم بر بازار و اینکه بتوانند از عهده هزینه‌های خود برآیند، مصنوعاتی را اجرت بسیار پایین تولید می کنند که البته خریداران بابت خرید آنها ضرر نمی کنند.

آزادسازی واردات طلا بدون اطلاع اتحادیه بود
نایب رئیس اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران درباره آزاد شدن واردات طلا به کشور با مصوبه مردادماه دولت، اظهار داشت: برای تصمیم‌گیری در این زمینه از اتحادیه طلا نظرخواهی نشد؛ یکی از مشکلات این است که از فعالان یک حوزه اقتصادی برای تصمیم‌گیری‌ها دعوت نمی‌کنند و کاری انجام و دستورالعملی صادر می‌شود و در نهایت بخش خصوصی مجبور به اجرای آن است بی‌آنکه در اخذ آن تصمیم دخیل باشد. یزدانی گفت: در آزاد شدن واردات مصنوعات طلا نیز نظر اتحادیه طلا اخذ نشد که البته ما معتقدیم این کار با شعار حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی و حتی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی منافات دارد. وی در عین حال گفت: آزادسازی واردات شمش طلا به کشور و معافیت آن از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی اقدام مناسبی است به شرط آنکه به سمت تولید مصنوعات طلا هدایت شود و اجازه دهیم محصولات تولیدی به بازارهای هدف صادر تا ارزآوری خوبی نصیب کشور شود.

عرضه سکه در سکه فروشی ها انجام شود
یزدانی درباره اظهارات دبیرکل کانون صرافان گفته سکه‌های ضرب بانک مرکزی فقط باید در صرافی‌های دارای مجوز فروخته شود و عرضه آن در طلافروشی‌ها منع قانونی دارد، گفت: در این زمینه چیزی نشنیده‌ام و نامه ای نیز در این خصوص برای اتحادیه طلا ارسال نشده است. وی افزود: فروش هر محصولی باید در اتحادیه آن صنف انجام شود؛ صرافی که مجوز خود را از بانک مرکزی می گیرد، عاملیت فروش ارز و پول های رایج است اما هرچند ضرب سکه طلا در انحصار بانک مرکزی است اما فروش آن باید در صنف طلا و جواهر باشد. نایب رییس اتحادیه طلا گفت: صنف طلا ۲۰ رسته دارد که یکی از آنها مربوط به سکه است؛ نزدیک ۳۰۰ واحد فروش سکه در کشور فعالند و نمی توان عرضه سکه را محدود کرد. وی در عین حال از برگزاری جلسه با صرافان برای حل و فصل موضوع در صورت نیاز استقبال کرد.

خرید اجناس آبکاری شده طلا توصیه نمی‌شود
یزدانی درباره عرضه تابلوهای آبکاری شده طلا و دیگر مصنوعات همچون شاخه‌های گل طلا نیز گفت: از آنجا که اغلب این نوع کالاها یک مصنوع آبکاری به شمار می روند و یا ورقه‌های بسیار ناچیز طلا برای روکش آنها به کار رفته، خرید و فروش آنها به هیچ کس توصیه نمی‌شود زیرا ارزش واقعی ندارد.