مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از آغاز فصل دوم کاوش باستان‌شناسی قلعه تاریخی شهر اوجان در شهرستان بستان‌آباد خبر داد. مرتضی آبدار با اشاره به آغاز فصل دوم کاوش باستان‌شناسی قلعه تاریخی اوجان اظهار کرد: این کاوش‌ها به سرپرستی «دکتر رحیم ولایتی از دانشگاه تهران»، با استناد به بررسی‌های باستان‌شناختی شهرستان بستان‌آباد، […]

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از آغاز فصل دوم کاوش باستان‌شناسی قلعه تاریخی شهر اوجان در شهرستان بستان‌آباد خبر داد. مرتضی آبدار با اشاره به آغاز فصل دوم کاوش باستان‌شناسی قلعه تاریخی اوجان اظهار کرد: این کاوش‌ها به سرپرستی «دکتر رحیم ولایتی از دانشگاه تهران»، با استناد به بررسی‌های باستان‌شناختی شهرستان بستان‌آباد، شناسایی و مستندنگاری شهر تاریخی اوجان در راستای برنامه پژوهشی تعیین عرصه و حریم شهر تاریخی اوجان آغازشده و همچنان عملیات در حال انجام است. وی افزود: شهر اوجان یکی از شهرهای آذربایجان در دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول بوده که در حیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است، به‌طوری که غازان خان، پادشاه مغول در دوره ایلخانی در این شهر ساخت‌وسازهایی انجام داده و آن را دارالاسلام نامیده است.
حکمی در مورد خروج «خانه‌ی سیدان» از ثبت ملی ابلاغ نشده است
‌معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: در حقیقت هیچ مدرکی در رابطه با این‌که خانه‌ی سیدان از ثبت ملی خارج شده است، ندارم اما اگر مالک مدرکی در این زمینه دارد در اختیار شما بگذارد و شما منتشر کنید؛ اما به دلیلی که هیچ اطلاعی در این زمینه ندارم اظهار نظری هم نمی‌کنم. ‌مرجان اکبری ‌در رابطه با وضعیت خانه‌ی سیدان اظهار کرد: در جریان نیستم که مالک خانه بعد از تخریب از بنا بازدید کرده است یا نه، اما ما از بنا دیدن کردیم، قسمت‌هایی از بنا از بین رفته است اما در حال حاضر قابل سکونت نیست به همین دلیل شاید این موضوع باعث شده که مالک تصور کند بنا تخریب شده است. وی خاطرنشان کرد: خانه سیدان در حال حاضر در هیچ قسمتی وضعیت پایدار و امنی ندارد، ولی خود بنا سرپا است، اما چون ساختمان در حالت امنی به سر نمی‌برد و هیچ کس اجازه‌ی ورود ندارد این ذهنیت ایجاد می‌شود که بنا کاملا تخریب شده است؛ این وضعیت ناپایداری به لحاظ لایه‌های خاک در زیر پی است.
وجود ۱۱۷ نوع صنایع دستی در فارس
‌استاندار فارس گفت: از ۲۴۴ نوع صنایع دستی ثبت شده در ایران، ۱۱۷ نوع در استان فارس وجود دارد که هنرمندانی از این دیار در گستره‌های عشایری، روستایی و شهری به آن اشتغال داشته یا دارند.
اسماعیل تبادار با اشاره به اینکه هنر منبت کاری شهرستان آباده از صنایع دستی کهن و دارای پیشینه تاریخی فارس است، گفت: تعداد زیادی از اساتید برجسته در شهرستان آباده به این هنر پرداخته و پس از آنها نیز شاگردان و فرزندانشان این راه را ادامه دادند. وی استان پهناور فارس را سرزمینی تاریخی، فرهنگی و میراثی توصیف و بر نقش و جایگاه برجسته این سرزمین در ابعاد مختلف تاکید و اضافه کرد: در کنار وجود انسان های تاریخ ساز در سرزمین فارس، از گذشته تا امروز هنرمندان برجسته ای نیز در این دیار حضور داشته اند .