نگه داشتن اسناد هویتی در مراکز اقامتی رسمی کشور همچون هتل از دو سال پیش منع قانونی شده است، با این حال هتلها اصرار دارند خلاف این قانون رفتار کنند. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تیرماه سال ۱۳۹۵ “شیوه نامه اجرایی ذخیره و ابطال اتاق در واحدهای اقامتی ایران” را با هدف […]
نگه داشتن اسناد هویتی در مراکز اقامتی رسمی کشور همچون هتل از دو سال پیش منع قانونی شده است، با این حال هتلها اصرار دارند خلاف این قانون رفتار کنند.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تیرماه سال ۱۳۹۵ “شیوه نامه اجرایی ذخیره و ابطال اتاق در واحدهای اقامتی ایران” را با هدف قانومند شدن نظام رزرواسیون، صیانت از حقوق مصرفکننده و آگاهی بخشی گردشگران، مسافران و دفاتر خدمات مسافرتی، اصلاح و ابلاغ کرد که در ماده ۱۰ آن صراحتا تاکید شده است: «در صورت پرداخت وجهالضمان کافی برای تسویه حساب از جانب مهمان، واحدهای اقامتی حق نگهداری مدارک هویتی ارائه شده را نداشته و پس از رؤیت و احراز هویت مهمان، باید مدارک را به صاحب آن مسترد کنند.»
در تبصره این ماده نیز آمده است: «در خصوص مهمانان داخلی یا خارجی که در قالب تور و از طریق دفاتر خدمات سیاحتی و جهانگردی در واحدهای اقامتی پذیرش میشوند، ضمانتهای مالی لازم به منظور جبران خسارات احتمالی وارده از سوی مهمان و یا ارائهی خدمات اضافی، باید از سوی دفتر خدمات سیاحتی و جهانگردی مربوطه به واحد اقامتی ارایه شود. در هر صورت واحد اقامتی به نگهداری مدارک هویتی مهمانان تور مجاز نیستند. »
در صورت پرداخت وجهالضمان کافی برای تسویه حساب از جانب مهمان، واحدهای اقامتی حق نگهداری مدارک هویتی ارائه شده را نداشته و پس از رؤیت و احراز هویت مهمان، باید مدارک را به صاحب آن مسترد کنند.
خانه قاجاری در یزد که به نقاشیهای دیواریاش معروف است
این خانه پس از مرمت به عنوان بوم گردی و محلی برای فعالیتها و رویدادهای فرهنگی استفاده خواهد شد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اعلام این خبر از ثبت ملی خانه تاریخی پنج دری یزد خبر داد. ساشا ریاحی مقدم گفت: این بنای تاریخی ششمین بنای ثبت ملی شده یزد در سال جاری است که خوشبختانه با مشارکت مالک و پیگیریهای وی در حال تکمیل و مرمت است.
وی با بیان این که بنای تاریخی مذکور با اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان پس از تکمیل فاز اول مرمت، وارد فاز دوم مرمت شده است، گفت: خانه پنج دری دارای طرح مصوب است و با مشارکت حدود ۶۰ میلیون تومان از جانب میراث فرهنگی در حال مرمت است.
این مسئول در مورد ویژگیهای این بنای تاریخی نیز تصریح کرد: خانه پنج دری تنوع زیادی در معماری دارد و داخل آن دو بخش اندرونی و بیرونی دارد که از بخشهای و تالارهای بزرگ و کوچک تشکیل شده است. علاوه بر معماری منحصر به فرد، این بنا دارای تزئینات گچی و کندهکاری «دست کن» است که البته بدون نازک کاری در زمان ساخت، رها شده و از طرفی نیز دارای درهای گره چوبی و نقاشیهای دیواری زیبایی است.