رئیس‌جمهور آمریکا ضمن محکوم کردن فرد مسلحی که در یکی از کنیسه‌های ایالت پنسیلوانیا تیراندازی کرد و باعث کشته شدن هشت تن از مردم شد، این ضارب را یک دیوانه خطاب کرد و گفت: این ضارب باید اعدام شود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از سفر به ایلینوی برای شرکت در یک سخنرانی انتخاباتی به […]

رئیس‌جمهور آمریکا ضمن محکوم کردن فرد مسلحی که در یکی از کنیسه‌های ایالت پنسیلوانیا تیراندازی کرد و باعث کشته شدن هشت تن از مردم شد، این ضارب را یک دیوانه خطاب کرد و گفت: این ضارب باید اعدام شود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پیش از سفر به ایلینوی برای شرکت در یک سخنرانی انتخاباتی به خبرنگاران گفت: هرکسی که اقدام مشابهی همچون حمله روز شنبه علیه مردم بی‌گناه انجام دهد، باید بهای آن را به شدیدترین حالت ممکن بپردازد.
وی از اینکه مسائل بسیار وحشتناکی درخصوص نفرت و انزجار رخ می‌دهد انتقاد کرده و گفت: اگر گارد مسلح در این کنیسه مستقر بود چنین تیراندازی رخ نمی‌داد. ترامپ گفت: اگر این کنیسه یک گارد مسلح در داخل داشت، آنها قادر بودند تا فورا مانع ضارب از تیراندازی شوند. ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا تمامی مکان‌های نیایش و عبادت باید مجهز به گارد مسلح شوند یا خیر، گفت: از فکر کردن درخصوص این مساله بیزارم قطعا این یک گزینه است. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که مشکلاتی بسیاری در آن وجود دارد.
ترامپ ضمن تاکید بر احتمال سفت و سخت تر کردن محدودیت‌های تسلیحاتی در واکنش به این تیراندازی گفت: تیراندازی روز شنبه ارتباط کمی با قوانین تسلیحاتی دارند. اگر آنها گارد مسلح در داخل داشتند نتیجه این حمله می‌توانست بهتر باشد. ترامپ در پاسخ به این سوال که چه اقدامی می‌تواند برای متوقف کردن چنین خشونت‌هایی انجام شود، گفت: باید حکم اعدام را درخصوص چنین خشونت‌ها و حملاتی رواج دهیم. وی افزود: ما باید قوانینمان را درخصوص اعدام سفت و سخت تر کنیم. وقتی برخی افراد چنین کاری انجام می‌دهند باید با حکم اعدام روبرو شوند. ما باید برای متوقف کردن چنین خشونت‌هایی حکم اعدام را رواج دهیم.
در همین حال مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز ضمن محکوم کردن این تیراندازی گفت: در آمریکا جایی برای خشونت یا یهودستیزی وجود ندارد و این بدی باید پایان یابد.
تیراندازی شنبه صبح در کنیسه «درخت زندگی» در پیتزبورگ ایالت پنسیلوانیا جان هشت تن را گرفت و باعث زخمی شدن چندین تن دیگر شد. ضارب «رابرت بوئرز” معرفی شده که تحت بازداشت است. پنس در مراسمی با حضور جمهوری‌خواهان محلی در لاس‌وگاس گفت: این خشونت در پیتزبورگ درواقع حمله به ارزش‌های آمریکایی بود.
وی افزود: این تیراندازی تنها جنایی نبود بلکه شیطانی نیز بود. این تیراندازی درواقع حمله به آمریکایی‌های بی‌گناه و آزادی مذهبی ما بود. مایک پنس همچنین قبل از این سخنرانی توئیتی منتشر کرده و در آن نوشت: برای تمامی قربانیان، زخمی شدگان، خانواده‌هایشان و افسران پلیس شجاع کشورمان که اولین واکنش را به این حمله نشان دادند دعا می‌کنم.

سناتور برجسته جمهوری‌خواه، عربستان را
«حامی تروریسم» خواند
سناتور رند پل در گردهمایی حزبی مونتانا با حضور بزرگترین پسر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از عربستان سعودی به عنوان حامی تروریسم انتقاد کرد.
این اقدام نشانه دیگری از فشار کنگره بر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای اتخاذ مواضع شدیدتر علیه متحد دیرینه این کشور است. پل عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اعلام کرد: این ملت دیگر نمی‌توانند رفتار بد عربستان سعودی بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکا و بازیگر نقش کلیدی در تعیین قیمت نفت جهان را نادیده بگیرند. پایگاه خبری هیل به نقل از وی آورده است: ما باید این مساله را مورد توجه قرار دهیم که همه چیز درباره عربستان سعودی نادیده گرفته می‌شوند. آنها درگیر جنگی در یمن هستند که تاکنون در آن دهها هزار غیرنظامی کشته شده‌اند. عربستان حامی تروریسم است و آمریکا دیگر نمی‌تواند اقداماتش را نادیده بگیرد.
این سناتور آمریکایی یادآور شد که ۱۵ نفر از ۱۹ رباینده هواپیماهای آمریکایی برای انجام حملات ۱۱ سپتامبر سعودی بودند.
وی گفت: آیا ۱۱ سپتامبر را به یاد می‌آورید. سعودی‌ها ۲۰ هزار دفتر در پاکستان تاسیس کرده‌اند که نفرت پراکنی نسبت به مسیحیان و یهودیان و هندوها را آموزش دهند. چرا ما با تروریسم جهانی مواجه هستیم. سعودی‌ها این پدیده را ایجاد کردند.
پل این اظهارات را در کمپینی برای تبلیغات کاندیداتوری «مت روزندیل» برای انتخابات پیش‌رو اعلام کرد. وی با اشاره به تلاش‌های روزندیل به عنوان کسی که مخالف اقدام نظامی است، گفت: آنچه من می‌خواهم بگویم این است که براساس قانون اساسی مردم می‌توانند از طریق نماینده‌هایشان به هنگامی که تصمیم به جنگ گرفته شده باشد، مداخله کنند.
ترامپ جونیور بزرگترین پسر رئیس جمهوری اما در اظهاراتش اشاره‌ای به عربستان سعودی نکرد. اعضای دموکرات و جمهوری‌خواه کمیته روابط سنای آمریکا در دهم ماه اکتبر در نامه‌ای به دونالد ترامپ خواستار تحقیقات درباره قتل خاشقجی شده و انجام گزارش در این باره و ارائه‌ آن در کنگره شدند. اما پل این نامه را امضا نکرد و اعلام کرد که هرگونه اعمال تحریم برخی افراد سعودی راهکار لازم برای جلوگیری از نقض حقوق بشر نیست.
وی گفت: من فکر می‌کنم تحریم‌ها نمی‌تواند باعث جلوگیری اقدامات شوند اگر تنها ۱۵ نفری که ولیعهد عربستان سعودی به استانبول فرستاده است تحریم شوند هیچ اتفاقی نمی‌افتد.