محققان دریافتند اقیانوس های زمین در طول ۲۵ سال گذشته ۶۰ درصد بیش از آنچه تصور می شد، گرما را به خود جذب کرده اند. بر اساس این تحقیقات، زمین بیش از آنچه تا کنون تصور می شد، در حال گرم شدن است و محققان به دلیل شیوه نمونه گیری اشتباه متوجه میزان دقیق جذب […]

محققان دریافتند اقیانوس های زمین در طول ۲۵ سال گذشته ۶۰ درصد بیش از آنچه تصور می شد، گرما را به خود جذب کرده اند.
بر اساس این تحقیقات، زمین بیش از آنچه تا کنون تصور می شد، در حال گرم شدن است و محققان به دلیل شیوه نمونه گیری اشتباه متوجه میزان دقیق جذب گرما توسط اتمسفر و اقیانوس ها نشده اند.
در این تحقیقات مشخص شد ابزارهای مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات دمایی اقیانوس ها که بر تجهیزات رباتیک شناور در سطح آب موسوم به آرایه آرگو و ارتباط ماهواره ای این تجهیزات متکی هستند، به دلیل تفاوت میزان موج ها در بخش های مختلف اقیانوس ها، قادر به پوشش کامل اقیانوس ها و نمونه گیری صحیح نبوده اند. در این شیوه با نمونه گیری نقطه ای از دمای اقیانوس ها تلاش می شود تا وضعیت مناطق دیگر شبیه سازی شود و در نهایت دمای کلی اقیانوس ها تخمین زده می شود.
محققان به عنوان یک راهکار جایگزین میزان گازهای خارج شده از اقیانوس به ویژه اکسیژن و دی اکسید کربن را در چند دهه اخیر اندازه گیری کردند و توانستند میزان افزایش دمای اقیانوس ها را به طور دقیق اندازه گیری کنند.
بر اساس نتایج این تحقیقات میزان افزایش دمای اقیانوس ها ۶۰ درصد بیش از آنچه بوده که پیش از این تصور می شد و این امر دارای پیامدهای جدی است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.

قطع کنندگان درخت در جاده های قزوین
دستگیر شدند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: با تلاش ماموران منابع طبیعی ۳ نفر از متخلفانی که درختان جاده قزوین به تاکستان را قطع می کردند دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند. علی اکبر اسداللهی اظهارداشت: در روزهای گذشته متوجه شدیم تعدادی از سودجویان مبادرت به قطع درختان حاشیه جاده قزوین به تاکستان کرده اند که شناسایی متخلفان در دستور کار قرار گرفت.
وی بیان کرد: مسیر جاده قدیم قزوین به تاکستان به مسافت ۴۰ کیلومتر است که بخشی از آن در مسیر تونل باد در مسیر کهک قرار دارد که برای جلوگیری از بوران و برف در جاده حدود ۲۵ کیلومتر در سال ۶۲ درختکاری شده است. اسداللهی یادآورشد: کاشت درخت در محدوده کهک توانسته از بروز برخی مشکلات ناشی از برف و بوران در جاده و مسدود شدن مسیر در زمستان بشدت جلوگیری کند که قطع درختان این مسیر می توانست به بروز حوادث منجر شود. وی گفت: ماموران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین موفق شدند سه نفر از متخلفان که درختان جاده قزوین به تاکستان را قطع کرده بودند را شناسایی و دستگیر کنند. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: متخلفان تعداد ۵۰ اصله درخت در این مسیر را قطع کرده بودند که پس از شناسایی و دستگیری تحویل مقامات قضایی شدند. اسداللهی از روستائیان و اهالی ساکن در مجاورت محدوده درختکاری شده در جاده قزوین به تاکستان خواست برای جلوگیری از قطع درختان مسیر مراقب باشند و ضمن همکاری با ماموران اداره کل منابع طبیعی در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه و قطع درخت توسط افراد سودجود مراتب را به ماموران اطلاع دهند.
حذف فلزات سنگین از آب با نقاط کوانتومی تولیدشده از چمن
محققان دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان به فناوری ساخت نقاط کوانتومی کربن نورتاب از چمن دست یافتند که از آن می‌توان برای حذف رنگ‌های آلی و فلزات سنگین از آب استفاده کرد.
دکتر محمد ثابت، عضو هیأت علمی دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان با تأکید بر اینکه در بسیاری از روش‌های سنتز نانوذرات از مواد شیمیایی گران‌قیمت و خطرناک استفاده می‌شود، گفت: با توجه به اینکه سنتز نانوذرات از مواد شیمیایی منجر به آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌شود، در طرح حاضر بر آن شدیم تا یک روش ارزان و سبز را جهت تولید نقاط کوانتومی کربن معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه در این روش از چمن به‌عنوان ماده‌ اولیه استفاده شد، ادامه داد:‌ روش معرفی‌شده در این پژوهش علاوه بر اینکه کم‌هزینه است و آلودگی زیست‌محیطی ایجاد نمی‌کند، از سرعت قابل‌قبول و بازدهی بالایی نیز برخوردار است.
ثابت خاطرنشان کرد: از آنجایی‌که نقاط کوانتومی کربن ابعادی نانویی داشته و از نسبت سطح به حجم بالایی برخوردار هستند، قادرند یون‌های فلزی مضر از جمله یون سرب و کادمیم را با بازدهی بالایی جذب و از محیط آبی حذف کنند. ضمن آنکه این نانوذرات به دلیل برخورداری از خاصیت فتوکاتالیستی قوی توانایی تخریب بسیاری از آلاینده‌های موجود در فاضلاب و پساب را حتی تحت تابش نور مرئی دارند.