نخستین کلینیک دندانپزشکی ویژه بیماران خاص استان سیستان و بلوچستان به منظور ارائه خدمات به بیماران خاص و عفونی در زاهدان آغاز به کار کرد. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه تاکنون خدمات به بیماران خاص فقط در زمینه دارو و درمان این بیماران در استان ارائه می شد گفت: با […]
نخستین کلینیک دندانپزشکی ویژه بیماران خاص استان سیستان و بلوچستان به منظور ارائه خدمات به بیماران خاص و عفونی در زاهدان آغاز به کار کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه تاکنون خدمات به بیماران خاص فقط در زمینه دارو و درمان این بیماران در استان ارائه می شد گفت: با آغاز به کار مرکز خدمات سلامت دهان و دندان، به شکل مطلوب تری به بیماران خاص خدمات ارائه خواهد شد.
سید مهدی طباطبایی، با اشاره به اینکه دسترسی و تسهیل در ارائه به موقع خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتی به بیماران خاص از رسالت های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است افزود: در آینده با راه اندازی واحدهای دیگر دندانپزشکی ویژه در سطح شهرستان های استان، چرخه خدمات رسانی به این بیماران تکمیل تر خواهد شد. طباطبایی تصریح کرد: در کلینیک دندانپزشکی که ویژه بیماران خاص راه اندازی شده است به تمام بیمارانی که دارای معرفی نامه از مراکز مشاوره بیماری های رفتاری باشند، خدمات سلامت دهان و دندان(دندانپزشکی) با تعرفه دولتی ارائه خواهد شد.
ارتباط سروصدا با افزایش ریسک حمله قلبی
مطالعه مقدماتی نشان می دهد قرارگیری در معرض سروصداهای زیست محیطی موجب افزایش ریسک حملات قلبی و سکته می شود.
به گفته محققان بیمارستان دولتی ماساچوست آمریکا، سروصدا می تواند موجب تشدید فعالیت منطقه مغزی درگیر در واکنش استرس و در نتیجه افزایش التهاب عروق خونی شود. یافته ها نشان می دهد افرادی که به شدت در معرض سروصداهای مزمن قرار دارند، نظیر سروصداهای ناشی از فرودگاه و بزرگراه، با افزایش ریسک ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی نظیر حملات قلبی و سکته ها روبرو هستند. «آذر رادفر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اسناد و شواهد نشان می دهد بین سروصداهای پیرامونی و بیماری قلبی-عروقی ارتباط وجود دارد، اما مکانیسم های فیزیولوژیکی پشت آن همچنان نامعلوم هستند.» وی در ادامه می افزاید: «یافته های ما چشم انداز مهمی را در مورد بیولوژی مربوط به این پدیده نشان می دهند.» محققان در این مطالعه، رابطه بین قرارگیری در معرض سروصدا و حوادث مهم قلبی-عروقی را در بین ۴۹۹ فرد سالم با میانگین سنی ۵۶ سال بررسی کردند. با استفاده از تصویربرداری های PET و CT، دانشمندان فعالیت آمیگدالا را ارزیابی کردند. آمیگدالا منطقه مغزی دخیل در تنظیم استرس و واکنش های هیجانی است.
تلاش برای افزایش همکاری های ایران و کوبا در حوزه سلامت
سفیر ایران در کوبا گفت: روابط سیاسی و بین المللی بین ایران و کوبا، همواره بسیار مستحکم بوده و در دوران پیش رو می توانیم در حوزه سلامت کشورهای آمریکای لاتین، همکاری های خوبی داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز شیخ حسنی، با اشاره به سرمایه گذاری کوبا از چند دهه پیش در حوزه سلامت، اظهار داشت: کوبا به ویژه در حوزه زیست فناوری، پیشرفت های بسیار خوبی داشته و تلاش ما افزایش همکاری های مشترک بین دو کشور در حوزه سلامت است. وی تصریح کرد: دکتر هاشمی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران تا کنون دوبار به کوبا سفر کرده و شناخت خوبی از ظرفیت های این کشور دارد. همچنین در مقابل، وزیر بهداشت کوبا نیز سفری به ایران داشته و در حال حاضر به عنوان معاون رییس جمهور کوبا، انجام وظیفه می کند و در حوزه تصمیم گیری سطوح عالی کوبا، شناخت خوبی از ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران دارد. لذا در این زمینه، فضای پیش رو برای ما مثبت خواهد بود. سفیر ایران در کوبا با اشاره به همکاری های مطلوب وزارت بهداشت و دستگاه دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: سفارت ایران در کوبا با وزارت بهداشت ایران همانند یک تیم کارهای خوبی انجام داده اند و این ارتباطات خوب را زمینه همکاری های بیشتر دو کشور در حوزه سلامت می دانیم. شیخ حسنی اضافه کرد: در طول ۴ دهه گذشته، اگر به نحوه رفتار کوبا در سازمان های بین المللی و حوزه های سیاسی و فناوری مراجعه کنید، می بینید که کوبا و ایران همواره حامی و پشتیبان یکدیگر بوده اند و ایران اولین فناوری واکسن برای تولید هپاتیت B را از کوبا گرفته و چندین سال است که این واکسن در کشورمان تولید و مصرف می شود و کوبایی ها همواره تاکید کرده اند که در دوران سخت، در کنار ایران هستند و ما نیز در ایام سخت، پشتیبان کوبا هستیم چون شرایط مشابهی داریم و چندین دهه است که با تحریم، دست و پنجه نرم می کنیم.