![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
سیدعباس صالحی در حاشیه جشنواره فیلم کوتاه تهران در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه «چه کسی قرار است در سمت رئیس سازمان سینمایی قرار بگیرد؟»، گفت: من هنوز نمیتوانم جواب قطعی به شما بدهم اما تا پایان هفته یا ۲۶ آبانماه قطعی خواهد شد و کسی را که سکاندار سینمای ایران خواهد شد، مشخص […]
سیدعباس صالحی در حاشیه جشنواره فیلم کوتاه تهران در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه «چه کسی قرار است در سمت رئیس سازمان سینمایی قرار بگیرد؟»، گفت: من هنوز نمیتوانم جواب قطعی به شما بدهم اما تا پایان هفته یا ۲۶ آبانماه قطعی خواهد شد و کسی را که سکاندار سینمای ایران خواهد شد، مشخص میکنیم.
او درباره علت به تعویق افتادن اعلام جایگزین توضیح داد: این مسیری که با فاصله اتفاق افتاد به این علت است که وقتی قانون منع بهکارگیری بازنشستگان ابلاغ شد، فرصت دو ماههای به وجود آمد که چون مهندس حیدریان بازنشستگی زودتر از موعد داشتند در حال گفتوگو بودیم که آیا کسانی که بازنشستگی زودتر از موعد دارند میتوانند از منظر حقوقی دوباره به کار گرفته شوند یا خیر.
وزیر ارشاد اظهار کرد: گزینههای متعددی از داخل صنف سینما و مدیران حوزههای فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت و اسمهای مختلفی مطرح شد. در یک فرصت یک ماه و نیمه به جمعبندی رسیدیم و تا حدود ۲۵ روز قبل اسامی مختلفی را ارجاع دادیم چون باید با معاونین وزرا و حوزه نهاد ریاست جمهوری هماهنگیهایی صورت بگیرد و همچنین مراحل استعلامها طی شود که این امر زمانبر است. امیدواریم تا ۲۶ آبان به نتیجه قطعی برسیم؛ البته احتمال این هم وجود دارد که کسی را به عنوان سرپرست این سازمان منصوب کنیم.
وی در واکنش به سوالی درباره برخی گزینهها که برای سمت ریاست سازمان سینمایی در ایام اخیر در رسانهها مطرح شده است، توضیح داد: برخی از این گزینهها درست هستند و نمیتوان آنها را رد کرد اما وقتی بحث از فشار لابیها به میان میآید باید بگویم که این فاصله ۴۵ روزه زیاد نبوده و شرایط طوری است که گاهی انتخاب افراد برای مدیریتهای میانی یا کمتر از میانی هم کار راحتی نیست بنابراین زمان گذاشتن برای این حوزه با اهمیت لازم است.
میگویند غلط ننویسید و خودشان غلط مینویسند
علیاصغر حداد میگوید: در زبان فارسی برای رسمالخط، نحوه نگارش و املای کلمات، دستور زبان موکدی وجود ندارد؛ مثلا ابوالحسن نجفی خودش میگوید غلط ننویسید و خودش غلط مینویسد و این را در کارهای خودش رعایت نمیکند، یا اگر هم رعایت میکنند، نظر ایشان است؛ نه زبان فارسی.
این مترجم در حالی که غلطنویسیهای رایج امروز را تجربه دانست، گفت: در دستور زبان فارسی برای این موارد دستور تدوینشده و کاملی وجود ندارد که به ما بگوید چه چیز غلط و چه چیز درست است و هر کس به میل خود رفتار میکند.
او افزود: در وهله اول باید یک عده کارشناس جمع شوند و برای زبان فارسی مقرراتی تنظیم کنند و آنها هم مرجعی باشند که اکثریت قبولشان داشته باشند، چون ما در حال حاضر در زبان فارسی، مرجعی برای این موارد نداریم. امروزه هر ناشر یک رسمالخط دارد و چیزی که در یک انتشارات حتما واجب است در انتشارات کنار آن ممنوع است و این به سلیقه افراد برمیگردد.
او سپس درباره وضعیت ویراستاری کتابهایی که منتشر میشوند گفت: اول اینکه فقط بخشی از کتابهای منتشرشده ویراستار دارند چون ویراستاری خرج دارد و کمتر کسی سراغ آن میرود. در میان ویراستاریهایی هم که انجام میشود بهندرت ویراستاری درست داریم؛ به این صورت است که کسی کتابی را مینویسد و یک نفر ویراستاری آن را بر عهده میگیرد و حتما هم سعی میکند چند غلط در آن پیدا کند، چون اگر این کار را نکند به او حقوق نمیدهند.
این مترجم، تلویزیون را بهخاطر استفاده از کلمات به نحو غلط، بیش از ویراستار و نویسنده برای زبان آسیبزننده دانست و در پایان گفت: دولت، حکومت و ادیبان، آن هم ادیبان واقعی نه ادیبان انتصابی، بنشینند و قوانینی را تدوین کنند.
فیلمهای متقاضی حضور در جشنواره فیلم فجر باید پروانه ساخت یا نمایش داشته باشند
مدیر دبیرخانه سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر درباره روند ارسال آثار به دبیرخانه فجر توضیحاتی ارائه کرد.
سیمون سیمونیان درباره ثبتنام آثار برای حضور در جشنواره گفت: متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره به آدرس fajrfilmfestival. com و یا به صورت حضوری با پر کردن فرم شرکت در جشنواره ثبت نام کنند.
وی ادامه داد: تهیهکنندگان و کارگردانها توجه داشته باشند که اگر اولین اثر سینماییشان است در بخش نگاه نو و اگر فیلم چندمشان است در بخش سینمای ایران و اگر مستند است در بخش فیلمهای مستند ثبتنام کنند. سیمونیان با بیان اینکه متقاضیان باید بر اساس آیین نامه ثبتنام کنند، یادآور شد: در جشنواره سیوهفتم فیلمی مورد پذیرش است که پروانه ساخت یا نمایش سینمایی داشته باشد و فیلمهای مستند بالای ۷۰ دقیقه مجاز به ثبتنام هستند. وی با بیان اینکه امسال در فراخوان جشنواره بخشی برای ثبتنام فیلم کوتاه داستانی وجود ندارد، توضیح داد: بهترین فیلم کوتاه داستانی از بین برگزیدههای جشن خانه سینما و همچنین برگزیدگان جشنواره انجمن سینمای جوان به داوری گذاشته و انتخاب میشوند بنابراین بخشی مجزا برای ثبتنام فیلم کوتاه داستانی وجود ندارد. مدیر دبیرخانه جشنواره فیلم فجر با اشاره به مهلت ارسال آثار گفت: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه فیلم فجر به صورت اینترنتی و حضوری تا پایان آبان ماه است و بازبینی آثار توسط هیات انتخاب آذرماه صورت میگیرد یعنی متقاضیان باید آثار خود را به صورت dvd و یا dcp در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار دهند تا توسط هیات انتخاب در آذرماه بازبینی و هفته اول دی ماه نتیجه بازبینیها اعلام شود و فیلمهای راه یافته به بخش مسابقه نسخههای dcp را برای نمایش عمومی و برای داوران آماده کنند تا جشنوارهای با نظم و حرفهای برگزار شود. سیمونیان درباره آثار رسیده به دبیرخانه نیز گفت: از زمانیکه فراخوان جشنواره اعلام شده استقبال فیلمسازان برای ثبتنام در بخش مستند، سینمایی و نگاه نو خوب بوده البته در بخش نگاه نو تعداد فیلم بیشتری ثبتنام شده است.