محسن حجت مربی گروه داخلی دانشکده پرستاری و مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) مطالعه‌ای را با هدف بررسی اثر مصرف چای بر بهبود اثربخشی استامینوفن انجام داده است. کافئین موجود در قهوه، چای یا نوشیدنی‌های کولادار میزان جذب استامینوفن را افزایش می‌دهد اما این را هم باید در نظر داشت که […]

محسن حجت مربی گروه داخلی دانشکده پرستاری و مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) مطالعه‌ای را با هدف بررسی اثر مصرف چای بر بهبود اثربخشی استامینوفن انجام داده است.
کافئین موجود در قهوه، چای یا نوشیدنی‌های کولادار میزان جذب استامینوفن را افزایش می‌دهد اما این را هم باید در نظر داشت که دوز بالای این ترکیب باعث آسیب‌ کبدی می‌شود. مصرف بعضی داروها با نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز می‌تواند علائمی مانند لرزش، تعریق و لکنت در فرد ایجاد کند.

 

ابداع ماده روان‌کننده با الهام از کرم خاکی

محققان موسسه مواد جدید «لیبنیز”(Leibniz) با الهام از کرم‌های خاکی موفق به ابداع ماده‌ای شده‌اند که مانند کرم‌ها می‌تواند اطراف خود را لغزنده کند. حتی اگر شما از کرم‌های خاکی چندش‌تان می‌شود، باید گفت که این موجودات به رغم اینکه در خاک زندگی می‌کنند، معمولا کاملا تمیز هستند. این تمیزی به این دلیل است که آنها به طور مداوم یک لایه مخاط روان کننده ترشح می‌کنند که باعث می‌شود از چسبیدن خاک به بدن‌شان جلوگیری کند.

 

اختلالات تیروئید زنان را بیشتر گرفتار می‌کند

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر فریدون عزیزی در افتتاحیه دوازدهمین کنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم در ارتباط با میزان شیوع بیماری کم کاری و پرکاری تیرویید در کشور گفت: کم کاری تیرویید حدود ۶تا ۲ درصد بالغین جامعه و پرکاری تیرویید حدود ۱- ۵/۰درصد افراد را مبتلا می‌کند همچنین کم کاری تیرویید در افراد میانسال و سالخورده و پرکاری تیرویید در افراد جوان و میانسال شایع‌تر است.