معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی از برنامهریزی های این اداره کل برای رونق هنر ترکهبافی در این استان خبر داد و گفت: ترکهبافی، از صنایعدستی خراسان جنوبی بوده و سالیان متمادی است، روستاییان هنرمند استان با سرانگشتان طلایی خود آن را زنده نگه داشتهاند. حسین عباس زاده معاون صنایعدستی این اداره کل، در […]
معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی از برنامهریزی های این اداره کل برای رونق هنر ترکهبافی در این استان خبر داد و گفت: ترکهبافی، از صنایعدستی خراسان جنوبی بوده و سالیان متمادی است، روستاییان هنرمند استان با سرانگشتان طلایی خود آن را زنده نگه داشتهاند.
حسین عباس زاده معاون صنایعدستی این اداره کل، در این باره گفت: َترکهبافی، از صنایع دستی خراسان جنوبی بوده و سالیان متمادی است، روستاییان هنرمند استان با سرانگشتان طلایی خود آن را زنده نگه داشتهاند.
او بیان داشت: به ساخت انواع ظروف با استفاده از شاخههای نازک وباریک درختان و درختچهها «َترکهبافی» میگویند.
عباس زاده اضافه کرد: پس از جدا سازی شاخههای ( ترکهها – سافتها ) مورد نظر از دو نوع درخت بید ( سرخ بید (مینا) و بید رودی ) و یا درختچه سافترگ (بادام کوهی، بادام تلخ)، آنها را از هر گونه برگ وزائده پاک کرده و بر حسب طول و قطر دسته بندی میکنند. معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: در صورت استفاده از ترکههای قدیمی و غیر منعطف، آنها را چندین روز در آب میخیسانند تا انعطافپذیر شود.
تلاش برای احیای گیوهبافی در ایلام
سرپرست معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی استان ایلام از تلاش برای احیای گیوهبافی خبر داد و گفت: تلاش این معاونت توانمندسازی هنرجویان بهمنظور ورود به بازار کار است.
نورالدین محسنی سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی با اعلام این خبر اظهار کرد: کلاس آموزش گیوهبافی در شهرستان چرداول برگزار با هدف باززندهسازی گیوه در استان ایلام با حضور ۱۵نفر از هنرجویان متقاضی آموزش در رشته گیوه بافی به مدت۴۵ روز اجرا خواهد شد.
او نیز از برگزاری کلاسهای آموزش شاغلان در چهارشهرستان استان خبر داد و گفت: این کلاسها بناست با ارائه راهکارهایی ضمن افزایش سطح دانش عمومی شاغلین رشتههای صنایعدستی به خصوص در حوزههای مدیریت تولید و بازرگانی ، قوانین و مقررات اداری (عمومی) و استانداردها ، شاهد ارتقای جایگاه صنایعدستی و به تبع آن کمک به رشد و توسعه کشور در ابعاد مختلف با بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود باشیم.این کلاسها با سرفصلهایی چون طراحی و بستهبندی تولیدات صنایع دستی، مدیریت تجارت حرفه ای کسب و کارو بازطراحی محصولات تولیدی)اجرا خواهند شد. سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ایلام از اجرای کلاسهای آموزش صنایعدستی برای علاقهمندان و هنرجویان رشتههای صنایع دستی در شهرستانهای (ایوان-چرداول-سیروان ودره شهر) خبر داد و تصریح کرد: این کلاسها در دورههای ۴۵ روزه و با هدف آموزش رشتههای صنایع دستی وتوانمندسازی هنرجویان به منظور ورود به بازار کار در رشتههای گیوه بافی ، آینهکاری سنتی، قاشی روی سفال و گلیم نقش برجسته برگزار خواهد شد.