![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
رئیس سازمان میراثفرهنگی در نامههایی جداگانه به استاندار آذربایجانشرقی نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری سه اثر تاریخی را به او ابلاغ کرد. در نامه علیاصغر مونسان به مجید خدابخش استاندار آذربایجانشرقی آمده است: «در اجرای بند ۱۲ از ماده ۳ ”قانون اساسنامه سازمان میراثفرهنگی کشور“ و مواد مربوطه از ”قانون راجع […]
رئیس سازمان میراثفرهنگی در نامههایی جداگانه به استاندار آذربایجانشرقی نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری سه اثر تاریخی را به او ابلاغ کرد.
در نامه علیاصغر مونسان به مجید خدابخش استاندار آذربایجانشرقی آمده است: «در اجرای بند ۱۲ از ماده ۳ ”قانون اساسنامه سازمان میراثفرهنگی کشور“ و مواد مربوطه از ”قانون راجع به حفظ آثار ملی“ مصوب سال ۱۳۰۹ و نظامنامه اجرایی قانون آن، نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری مربوط به اثر ملی فرهنگی، تاریخی ”میدان ساعت و آثار پیرامون آن“ واقع در شهر تبریز که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، ابلاغ میشود.
محدوده حریم اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت این سازمان است و هر گونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر، برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، ”تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده“، جرم محسوب میشود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب جهت اطلاع و اجرا به مقامات و مسئولان ذیربط در استان ابلاغ شود و از نتیجه این سازمان را مطلع نمایند.» همچنین در دو نامه دیگر از سوی رئیس سازمان میراثفرهنگی نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری مربوط به «خانه کمپانی و سقاخانه اهراب» و «خانه سلطان القرایی» به استاندار آذربایجان شرقی ابلاغ شد.
دیواره سنگی اطراف قلعه تاریخی اوجان
فصل دوم کاوش باستانشناسی قلعه شهر تاریخی اوجان با استناد به بررسیهای باستانشناختی انجام گرفته در شهرستان بستانآباد آغاز شد.
سرپرست هیأت کاوش با اعلام خبر آغاز فصل دوم کاوش باستانشناسی قلعه شهر تاریخی اوجان، گفت: کاوش باستانشناسی قلعه شهر تاریخی اوجان که باعث شناسایی و مستندنگاری شهر تاریخی اوجان در راستای برنامه پژوهشی تعیین عرصه و حریم شهر تاریخی اوجان آغاز شد در حال انجام است.
رحیم ولایتی اظهار داشت: شهر اوجان یکی از شهرهای آذربایجان در دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول بود که در حیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن نقش بسیار مهمی را ایفا کرد، بهطوری که غازان خان، پادشاه مغول در دوره ایلخانی در این شهر ساخت و سازهایی انجام داده و آن را دارالاسلام نامیده است.
این استاد دانشگاه تهران افزود: در این پروژه هیئت باستانشناسی به منظور آزادسازی بخشی از معماری شهر تاریخی اوجان اقدام به کاوش قلعه حکو متی کرده که در فصل نخست برج شرقی قلعه تاریخی شهر اوجان طی کاوش های متخصصان باستانشناسی به طور کامل کشف شد.
او عمده هدف هیات کاوش در این فصل را آسیبشناسی آثار تاریخی شهر اوجان و نیز مطالعه و تبیین قابلیتهای گردشگری در این منطقه اعلام کرد . وی تصریح کرد: در فصل دوم کاوش برج غربی و همینطور پیداکردن دیواره سنگی اطراف قلعه در تپههای مجاور انجام خواهد شد.