![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
باستانشناسان در شهر بندری قیصریه (سزاریه)، مجموعهای از سکههای طلا متعلق به ۹۰۰ سال پیش را کشف کردند. این گنجینه کمیاب به همراه یک گوشواره طلا در کوزهای برنزی میان سنگهای یک دیوار پیدا شد. به نظر میرسد که شخصی این گنجینه شامل ۲۴ سکه را در جایی پنهان کرده به این امید که بعدا […]
باستانشناسان در شهر بندری قیصریه (سزاریه)، مجموعهای از سکههای طلا متعلق به ۹۰۰ سال پیش را کشف کردند.
این گنجینه کمیاب به همراه یک گوشواره طلا در کوزهای برنزی میان سنگهای یک دیوار پیدا شد.
به نظر میرسد که شخصی این گنجینه شامل ۲۴ سکه را در جایی پنهان کرده به این امید که بعدا به آن رجوع کند، اما هرگز موفق به این کار نشده است.
به گفته باستانشناسان، صاحب این سکهها به هنگام حمله ارتش صلیبیها به شهر قیصریه در سال ۱۱۰۱، کشته شده است.
این مجموعه از سکههای مربوط به سده یازدهم در میان سنگ های دیوار یکی از خانههای مسکونی دوره خلفای عباسی پیدا شده است۰ منابع مکتوب نشان میدهد که اکثر ساکنان شهر قیصریه در جریان حمله ارتش بالدوین اول به این شهر قتل عام شدند. بالدوین این گنجینه پنهان در نزدیک مکان کشف دو گنجینه دیگر مربوط به همان دوران پیدا شده است. دو گنجینه دیگر کوزه ای از جواهرات طلا و نقره را که در سال های ۱۹۶۰ کشف شد و نیز مجموعهای از ظروف برنزی پیدا شده در سال های ۱۹۹۰ را شامل میشد. هر دو مجموعه در حال حاضر در موزه سرزمین های اشغالی در بیت المقدس به نمایش گذاشته شده است.
در سال ۲۰۱۵ نیز غواصان به طور تصادفی بزرگترین گنجینه از سکههای طلا را که تاکنون به دست آمده است، در نزدیکی ساحل مدیترانه در بخش فلسطینی این دریا کشف کردند. این گنجینه نیز دو هزار قطعه با قدمت بیش از یک هزار سال را شامل میشد.
پرداخت ۴/۵میلیارد ریال تسهیلات به اقامتگاههای بومگردی چناران
مدیر میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چناران گفت: ۴/۵میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان اقامتگاه های بوم گردی این شهرستان پرداخت شده است.
بهنقل از روابطعمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، محمد طاهریان مقدم مدیر میراث فرهنگی چناران، با اعلام این خبر افزود: تاکنون برای پنج اقامتگاه بوم گردی در شهرستان چناران صادر شده که تا پایان امسال دو اقامتگاه بوم گردی در شهرستان افتتاح خواهد شد.
طاهریان افزود: اقامتگاه های بوم گردی ،اقامتگاه هایی هستند که در محیط طبیعی و بومی با رعایت حفظ معماری روستا و سیمای طبیعی منطقه تاسیس شده اند و هر اقامتگاه براساس امکاناتی که بر گردشگر ارائه می دهد درجه بندی و خدمات مورد نیاز توریست را از جمله سرو غذا ،استراحت،سرویس های بهداشتی ، حمام و… فراهم می سازد.
وی گفت: در همین راستا تاکنون از محل تسهیلات روستایی مبلغ ۴/۵میلیارد ریال برای بهسازی اقامتگاه ها به متقاضیان پرداخت شده است که دو اقامتگاه در رادکان و یک اقامتگاه در روستای گردشگری بقمچ قرار دارد.
طاهریان تصریح کرد: تا قبل از پایان سال دو اقامتگاه در شهرستان افتتاح خواهد شد.