نشست هفتگی شهر کتاب با نقد و بررسی مجموعه «فیلم به مثابه فلسفه» برگزار می‌شود. نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه ۲۰ آذر ماه ۹۷، ساعت ۱۶:۳۰ به نقد و بررسی مجموعه‌ «فیلم به مثابه فلسفه» اختصاص دارد که با حضور مازیار اسلامی و صالح نجفی در مرکز فرهنگی شهر کتاب (واقع در خیابان […]

نشست هفتگی شهر کتاب با نقد و بررسی مجموعه «فیلم به مثابه فلسفه» برگزار می‌شود.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه ۲۰ آذر ماه ۹۷، ساعت ۱۶:۳۰ به نقد و بررسی مجموعه‌ «فیلم به مثابه فلسفه» اختصاص دارد که با حضور مازیار اسلامی و صالح نجفی در مرکز فرهنگی شهر کتاب (واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم) برگزار می‌شود.
به تازگی مجموعه‌ ده جلدی «فیلم به مثابه فلسفه» نوشته‌ صالح نجفی به همت نشر لگا منتشر شده است.
نویسنده در این مجموعه به دنبال بیان نظریه‌های مختلف فلسفی درباره‌ی فیلم نیست بلکه بیشتر در نظر دارد هر فیلمی را که می‌بینیم یا به تعبیری هر فیلمی را که می‌خوانیم به عنوان یک متن فلسفی ورق بزنیم. در این‌جا فیلم‌ها را متنی فلسفی قلمداد می‌کنیم. مواجهه‌ای که متفاوت از نقد فیلم عمل می‌کند. در این مجموعه، فیلم‌های کازابلانکا، پرسونا، همشهری کین، آنی‌هال، سال گذشته در مارین باد، حرکت اشتباه، ماگنولیا، راشومون و کپی برابر اصل از نگاه فلسفی تحلیل و بررسی شده‌اند و یک جلد به سینما به مثابه تمثیل غار افلاطون اختصاص دارد.
همکاری ایران ،روسیه و آلمان در ساخت یک انیمیشن سینمایی
مراحل ساخت انیمیشن سینمایی «پسر دلفینی» تازه‌ترین ساخته استودیو صبیان، با رونمایی از پوستر این اثر، آغاز شد.
«پسر دلفینی» تازه‌ترین اثر سینمایی استودیو صبیان است که به کارگردانی محمد خیراندیش و تهیه‌کنندگی محمدهمدانی در حال تولید است.تولید این انیمیشن سینمایی حدود ۲۰ ماه به طول می‌انجامد و احتمالاً در بهار ۹۹ آماده نمایش می‌شود.
جشن آغاز پروژه «پسر دلفینی» چند روز قبل با حضور سرمایه‌گذاران بین‌المللی این اثر برگزار شد که از جمله اتفاقات مهم این جشن می‌توان به انعقاد قرارداد بین استودیو صبیان و سرمایه‌گذاران روسی برای تولید و پخش یک سریال در کانال دیزنی روسیه اشاره کرد.
کیفیت بالای انیمیشن‌های ایرانی، امکان صادرات و جذب سرمایه بین‌المللی را به وجود آورده است. کیفیت بالا نسبت به کشورهای منطقه و قیمت مناسب، دو نقطه قوت آثار دانش بنیان ایران مانند انیمیشن هستند که این نقاط قوت، بستر مناسبی را برای صادرات به وجود آورده‌اند.
تفاهم انجمن سینمای جوانان ایران با تامپره
انجمن سینمای جوانان ایران با جشنواره تامپره فنلاند درباره شرکت ده فیلم‌ساز ایرانی در ورک‌شاپ‌های این فستیوال (Boot Camp) به تفاهم رسیدند.
به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، براساس رایزنی‌ امور بین‌الملل انجمن با برگزارکنندگان جشنواره تامپره، برای ده نفر از فیلم‌سازان متقاضی ایرانی برای شرکت در ورک‌شاپ‌های این فستیوال مطرح موسوم به ”Boot Camp” تسهیلاتی فراهم شده است.
برپایه این گزارش، هزینه‌های پرواز و اقامت برعهده متقاضیان است اما شرکت رایگان در کارگاه‌های آموزشی، حضور دربرنامه اکران ویژه فیلم‌ها، استفاده از برنامه‌های جانبی جشنواره، برخورداری از نظرات و راهنمایی‌های اساتید جشنواره در مورد آثار فیلم‌سازان شرکت‌کننده در این برنامه و ایجاد ارتباط با برگزارکنندگان و سازندگان فیلم کوتاه از سراسر جهان، از جمله مزایای این برنامه به‌شمار می‌رود.
در دومین دوره ‌ “Boot Camp” علاوه بر ۱۰ فیلم‌ساز ایرانی، برای ۳۰ فیلم‌ساز از کشور چین، ۱۲ نفر از استونی، ۱۲ نفر از فنلاند و ۱۰ نفر از آلمان سهمیه حضور در نظر گرفته شده است.
برای شرکت در این دوره‌ی ۵ روزه دانستن زبان انگلیسی الزامی است و فیلم‌های متقاضیان باید از شرایط زیر برخوردار باشند:
اکران عمومی نشده باشند یا اینکه در مراحل نهایی پس از تولید باشند.
در قالب مستند، تجربی و داستانی و زیر ۱۵ دقیقه تولید شده باشند.
علاقه‌مندان می‌توانند درخواست خود را به همراه مشخصات فردی و رزومه حداکثر تا تاریخ ۲۳ آذرماه ۹۷ به ایمیل امور بین‌الملل انجمن سینمای جوانان ایران: tehranfilmfest@gmail.com ارسال کنند.
برنامه جدید قایم باشک برای پیشگیری از آزار جنسی
یک سازمان مردم نهاد در قالب پروژه قایم باشک که مدت‌ها است فعالیت خود را با هدف آموزش پیشگیری از کودک‌آزاری جنسی به والدین و مربیان شروع کرده، یک فراخوان عروسک سازی در این حوزه منتشر کرده است.
دبیر فراخوان مسابقه عروسکی قایم باشک در این باره به ایسنا، می‌گوید: هدف از فراخوان عروسک سازی «قایم باشک» این بود تا لوگوی این پروژه را به یک عروسک برای بازی بین والدین و کودکانشان تبدیل کند. زیرا این پروژه سعی دارد آموزش‌های پیشگیرانه‌ی لازم در موضوع کودک آزاری را به خانواده‌ منتقل کند و یکی از این راهکارها هنر و بازی است.
به گفته‌ حیدری، با توجه به نقش موثر عروسک، نمایش و تئاتر عروسکی در انتقال بهتر مفاهیم، امسال تصمیم گرفتیم با مشورت استادان این حوزه، فراخوان عروسک سازی را اعلام کنیم.
دبیر این مسابقه با بیان اینکه در واقع ما واسطه هستیم تا آموزش‌های لازم از طریق والدین و به وسیله بازی به فرزندانشان منتقل شود، می‌گوید: استفاده از هر تکنیکی برای ساخت عروسک‌ها آزاد است اما این عروسک‌ها باید صرفا نمایشی باشند تا بتوان با آن یک نمایش عروسکی کوتاه را بازی و اجرا کرد.
علاقمندان برای شرکت در این مسابقه می‌توانند برای دسترسی به متن فراخوان و اطلاع از جوایز به وبسایت انجمن راه به آدرس anjoman-rah.org مراجعه کنند و باید تا ۲۰ آذرماه به صورت آنلاین در این وبسایت ثبت نام و آثار خود را تا ۲۰ دی‌ماه به آدرس تهران، بزرگراه کردستان به سمت جنوب، بعد از بزرگراه حکیم، نبش کوچه بیست و هفتم، ساختمان مسکن ره آورد، طبقه اول، واحد یکم، دفتر انجمن راه ارسال کنند.