عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار کرده، بابل، شهر تالابهای ایران است و بیشترین تالاب در این شهر قرار دارد، اکنون در حریم قانونی شهر دو عدد تالاب بزرگ داریم که باید به آن توجه شود. عزیر عابسی، با بیان اینکه با جلب نظر شهردار بابل و با پیگیریهای انجام شده، در نهایت […]
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار کرده، بابل، شهر تالابهای ایران است و بیشترین تالاب در این شهر قرار دارد، اکنون در حریم قانونی شهر دو عدد تالاب بزرگ داریم که باید به آن توجه شود. عزیر عابسی، با بیان اینکه با جلب نظر شهردار بابل و با پیگیریهای انجام شده، در نهایت حق انتفاع ۲۰ ساله به شهرداری بابل توسط مالکین انجام شد، افزود: برخی از این تالابها از گذشته به دلیل نگاه نادرست به آن ها، خشک شده و تغییر کاربری داده شده است؛ به طور مثال در ۳ نقطه شهری بابل، تالابها به پارک، منطقه مسکونی و حتی زمین فوتبال تبدیل شد.
نقض حریم تالابها و رودخانهها
استاد دانشگاه نوشیروانی بابل ضمن ابراز تاسف از ارائه پروانههای ساختوساز در حریم تالابها و رودخانهها، گفت: متاسفانه در دوره یکی از شهرداران ادوار گذشته بابل، پروانه بهرهبرداری به زمینهای اطراف تالاب داده شد حتی اکنون نیز در اطراف تالاب ساخت و ساز صورت میگیرد که این نقض حریم تالابها و رودخانهها است. عابسی با بیان اینکه روند تخریبی این تالابها به دلیل حضور در حریم شهر سرعت گرفته است، افزود: البته شهرداری بابل با ایجاد فضای گردشگری در محیط تالاب نیلوفر آبی توانست روند تخریبی آن را تا حدودی کاهش دهد.
لزوم ایجاد پارکهای اکولوژی در تالابها
وی در ادامه افزود: برای جذب گردشگر به تالابها باید فضای طبیعی آن حفظ شود بنابراین ایجاد پارکهای اکولوژی در این محیط ها بسیار مناسب است. عابسی با اشاره به افتتاح پروژه تالاب نیلوفر آبی گفت: شورای پنجم و شهردار منتخب آنچنان ناکارآمد بودند که آن پروژه در نهایت عقیم ماند.
عملکرد شهرداریها در حفظ محیطزیست تالابها و رودخانهها ضعیف است
وی عملکرد شهرداریها در حفظ محیطزیست و تالابها را ضعیف دانست و افزود: اگر در حفظ محیطزیست قوانین سختگیرانهای نداشته باشیم، شهرهای ما از دست میرود و مازندران تبدیل به یک محیط آلوده و خشک خواهد شد. استاد محیط زیست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه آب رودخانهای که وارد تالاب نیلوفر آبی میشد، کاملا آلوده بود، تصریح کرد: خوشبختنانه شهرداری با تعبیه استخری برای ته نشین شدن املاح آلوده در جهت رفع آلودگی این تالاب اقدام مناسبی انجام داده است. خوشبختانه آلودگی رودخانهای که از کنار تالاب عبور میکند صنعتی نیست اما شدیدا آلودگی خانگی دارد.
تالاب نیلوفر آبی یک پدیده منحصر به فرد محیطزیستی با گونههای خاص
محمدحسن ذال، استاد گردشگری دانشگاه مازندران در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه منطقه خاص جغرافیایی استان باعث شده اقلیم خاصی برای سکونت از دیرباز به وجود بیاید، اظهار کرد: این موضوع باعث شده کهنترین آثار را در این منطقه ببینیم، وجود چنین تنوع اقلیمی در مازندران، میتواند تنوع گردشگری را نیز به وجود بیاورد. وی با اشاره به وجود جذابیت گردشگری چون ارتفاعات و جنگلهای کوهپایهای، سواحل و تالابها در مازندران گفت: تالاب نیلوفر آبی نیز به عنوان یک پدیده منحصر به فرد با یک زیستمحیط و گونههای خاص می تواند فضایی برای جذب گردشگر باشد. این استاد دانشگاه مازندران با بیان اینکه وجود چنین فضاهای گردشگری نیاز به بستر دارد، تصریح کرد: ایجاد اقامتگاه و دسترسی مناسب در مساله گردشگری بسیار حائر اهمیت است.