مهدی روحی مدیرمسئول فردا روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ و روزی است که در تمام کشور دو انتخابات و در برخی استانها سه انتخابات برگزار خواهد شد و من از همه شهروندان توقع دارم یک ارزیابی بین هزینههای عدم مشارکت و صلاح آن انجام دهند و به تصمیمی درست برسند و از ساعات اولیه […]
مهدی روحی
مدیرمسئول
فردا روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ و روزی است که در تمام کشور دو انتخابات و در برخی استانها سه انتخابات برگزار خواهد شد و من از همه شهروندان توقع دارم یک ارزیابی بین هزینههای عدم مشارکت و صلاح آن انجام دهند و به تصمیمی درست برسند و از ساعات اولیه صبح بر سر صندوقها حاضر شوند.
درخصوص فرایند تأیید یا عدم احراز صلاحیتها فرایندهای نادرستی طی شد که ما نیز موافق آن نبودیم و انتقادات خود را در همین رسانه، نوشتیم و گفتیم اگر شورای محترم نگهبان، فیلترهای خود را بازبینی میکرد شاهد تحقق مشارکت حداکثری و شرکت فعالانه همه احزاب سیاسی میبودیم اما نظر این شورا بر این قرار گرفت که برخی مدیران ارشد نظام که مورد تأیید امام و ر هبری بودند را مجاز به شرکت در این ماراتن جمهوریخواهی در نظام جمهوری اسلامی ندانست.
بهرغم انتقادات تندی که علیه شورای نگهبان صورت گرفت و حتی تذکری که رهبر معظم انقلاب به این شورا دادند، شرایط بهگونهای پیش رفت که تعداد نامزدها در همان هفت نفر اولیه متوقف شد و فرد جدیدی به این لیست اضافه نشد و فردا نیز روز رأیگیری است.
از این لحظه توصیه أکید من به مردم و شهروندانی است که به سن قانونی رسیدهاند و از حق رأی برخوردارند. عمل به سفارش برخی شبکههای معاند خارجی و شبکههای ضدانقلاب در خصوص حاضرنشدن بر سر صندوقهای رأی مانعی از سر ملت بر نمیدارد و مردم را در شرایطی مبهم رها خواهد کرد.
مشارکت حداکثری توصیه بنیانگذار انقلاب اسلامی، رهبر انقلاب، شهدای گرانقدر و همه دلسوزان کشور بود و امروز زمان عمل به همین توصیهها است.
شرکت در انتخابات و مشارکت حداکثری، هم تنها راهکار اعمال اراده و حاکمیت و حضور در مسابقه تعیین سرنوشت کشور است و هم مدیران را تشویق میکند به اینکه بیش از هر زمانی برای مدیریت مشکلات، گام بردارند.
نکته بعدی «مشارکت آگاهانه» است که شهروندان را به مسیر درست شناخت رییس قوه مجریه، شورای شهر یا کرسی نمایندگی مجلس میکشاند. اگر مشارکت از سر هیجان باشد، هرگز به انتخاب اصلح منجر نخواهد شد و شهروندان باید این موضوع را در نظر داشته باشند.
بدیهی است انتخابات فردا اگر با حضور نامزدهای نامدار برخی چهرههای سیاسی انجام میشد بهتر بود و مشارکتی معنیدار در آن رخ میداد اما در شرایط جدید امکان چنین امری نامحتمل است و برابر برخی نظرسنجیهای رسمی انتخابات دور سیزدهم ریاست جمهوری با مشارکت زیر ۵۰ درصد انجام میشود درحالی که شرایط حاکم بر کشور در این انتخابات از نظر حساسیت، بیش از همه انتخاباتهای گذشته است و نخبگان سیاسی و فعالان احزاب نباید از این نکته غافل باشند.
از همه گروههای سیاسی و رجال تأثیرگذار میخواهم هم در انتخابات ریاست جمهوری دور سیزدهم، شورای شهر ششم و میاندورهای خبرگان مشارکت کنند و با آگاهی و شناخت نسبت به نامزدهای موجود رأی دهند و اجازه ندهند این فرصت به نفع ملت بزرگ ایران تمام نشود.
تا امروز در همه انتخاباتهای انجام شده در عمر جمهوری اسلامی ایران، اکثریت مردم صرف نظر از اینکه به چه کسی رأی دادند، پیروز شدند و فردا نیز همین اتفاق تکرار خواهد شد اما انتظار ما خلق یک حماسه است و از دولت منتخب نیز توقع داریم مصالح همه شهروندان را در نظر بگیرد.