بانک مسکن بخشنامه جدید در خصوص بهرهگیری از سامانه نظام هویت سنجی الکترونیکی بانکی در صدور دسته چک را ابلاغ کرد. در این بخشنامه تاکید شده است که یکی از ارکان مدیریت مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، شناسایی مشتری بوده و در این راستا، بانک مرکزی در اجرای ماده (۲۰) آییننامه اجرایی قانون […]
بانک مسکن بخشنامه جدید در خصوص بهرهگیری از سامانه نظام هویت سنجی الکترونیکی بانکی در صدور دسته چک را ابلاغ کرد. در این بخشنامه تاکید شده است که یکی از ارکان مدیریت مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، شناسایی مشتری بوده و در این راستا، بانک مرکزی در اجرای ماده (۲۰) آییننامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی و قوانین و مصوبات مختلف از جمله بندهای (الف) و )ب) ماده (۱۸) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، اقدام به راهاندازی سامانه نظام هویتسنجی الکترونیکی بانکی موسوم به نهاب کرده است.
این بخشنامه در خصوص سامانه مذکور تصریح میکند: نهاب پایگاه جامع و یکپارچه اطلاعات هویتی مشتریان مؤسسات اعتباری به شمار میآید که شناسایی کامل مشتریان و ایجاد کنترلهای لازم بر نحوه عملکرد آنها در شبکه بانکی کشور را تسهیل و تسریع میکند. این پایگاه داده، به هر یک از مشتریان شبکه بانکی کشور، شناسه منحصر به فردی به نام شهاب تخصیص میدهد که لازمه بهرهمندی از خدمات بانکی، برخورداری از شناسه مذکور است.
بخش دیگری از این بخشنامه آورده شده که در قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب مورخ ۱۳ آبان ماه سال جاری مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم استعلام و احراز صحت مشخصات متقاضیان دسته چک از سامانه نهاب تأکید شده است. در نتیجه با توجه به موارد ذکر شده، بانک مرکزی در تاریخ ۲۷ آذر ماه سال جاری ضمن اعلام راهاندازی این سیستم و امکان اخذ شماره شهاب از این سامانه مقرر کرد از این پس، بانکها قبل از اعطای دسته چک به متقاضیان، هویت متقاضی را از طریق استعلام از سامانه نهاب احراز کند. این بخشنامه عنوان شده که با توجه به این توضیحات باید علاوه بر ارسال راهنمای کاربری استعلام کد شهاب از بانک مرکزی، دو گام نیز در دستور کار شعب بانک قرار گیرد. نخست این که شعب در زمان دریافت تقاضای دسته چک از مشتریان و قبل از ارسال درخواست وی به سامانه صیاد باید نسبت به استعلام کد شهاب اقدام کنند. بدیهی است در حسابهای اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از انفرادی و مشترک، اخذ کد شهاب برای صاحب یا صاحبان حساب، نام شرکت، امضاداران، اعضای هیات مدیره، وکیل و نمایندگان آنها نیز الزامی است. همچنین موضوع دیگر این که در استعلام کد شهاب، چنانچه درخواست کد شهاب از سوی بانک مرکزی پذیرفته نشده باشد، لازم است پس از اصلاح مشخصات مشتری در CIF مجدداً کد شهاب استعلام شود.
بانک سرمایه ۱۳ ساله شد
مراسم سیزدهمین سالروز تاسیس این بانک با حضور مدیرعامل، معاونین، مدیران، کارشناسان و همکاران بانک سرمایه برگزار شد.
علیرضا پویان شاد؛ مدیرعامل و عضو هیات مدیره بانک سرمایه در این مراسم اظهار داشت: من به سهم خودم ورود بانک سرمایه را به چهاردهمین سال فعالیت در حوزه اقتصاد و تلاشهای مالی، تبریک عرض میکنم و از همه فرزندان عزیزم که با سختکوشی، امانتداری و پاسخگویی باعث شدهاند بتوانیم خدمات گستردهای را به مشتریان عزیز این بانک و مردم شریف ایران تقدیم کنیم، سپاسگزارم.
مدیرعامل بانک سرمایه با اشاره به برگزاری مسابقه بخشنامه خوانی در این بانک نیز افزود: افزایش آگاهی همکاران عزیز ما در هر سطحی ارزشمند است و اعتقاد دارم که ارتقا دانش و آگاهی و تسلط بر اطلاعات بانکی میتواند در تعیین سرنوشت بانک و توسعه و ترقی آن بسیار راهگشا باشد. به همین دلیل بر آن هستیم که با برگزاری چنین مسابقاتی و بهرهمندی از مشارکت و همکاری جمعی همه پرسنل خدوم و تلاشگر بانک، گامهای بلند تر و موثرتری را برای اعتلای این بانک برداریم و بدون شک همدلی، همکاری و همراهی اعضای این خانواده صمیمی و کوشا، در طی چنین مسیری تاثیرگذار و موثر خواهد بود.
پویان شاد اظهار داشت: مشاهده این شور و نشاط و شرکت با شوق و انگیزه همکاران در مسابقات بخشنامه خوانی، نشان از عزم جزم این عزیزان برای دانستن بیشتر و انجام خدمات بهتر و موثرتر در بانک و خانه دوم خودشان است و جای شکرگذاری دارد که ما بتوانیم با داشتن این همکاران خدوم و سخت کوش و متعهد، آینده روشن تر و افقهای درخشانتری را برای بانک سرمایه ترسیم و با امید به خداوند متعال بدان سو حرکت کنیم. فرج الله قدمی؛ قائم مقام مدیرعامل و عضو هیات مدیره بانک سرمایه نیز، با تبریک آغاز چهاردهمین سال فعالیت بانک سرمایه گفت: خوشحالیم که بانک سرمایه به عنوان بانکی مدرن و پاسخگو و با داشتن همکارانی مسئول و متعهد، توانسته است در ۱۳ سال گذشته خدمات ارزندهای را به مشتریان، سهامداران و قاطبه مردم شریف ایران ارائه نماید.
وی تاکید کرد: همکاران ما در بانک سرمایه، دارایی و سرمایههای ارزشمند این بانک هستند و باید در همه امور محوله، ضمن نظرخواهی و بهرهمندی از مشارکت سازنده آنان از این ظرفیت ارزشمند و پایان ناپذیر به بهترین شکل ممکن بهره مند شویم.