معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با تاکید بر همکاری دستگاههای اجرایی در محورهای مشخص شده برای تحقق یک نتیجه واحد گفت: عملکرد جزیرهای و فعالیتهای متفرقه، دستگاههای اجرایی استان را از هدف طرح بازآفرینی شهری دور میسازد. محسن صادقیان اظهار داشت: موازی کاری و بخشی نگری در دستگاهها یکی از بزرگترین آفتهای توسعه […]
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با تاکید بر همکاری دستگاههای اجرایی در محورهای مشخص شده برای تحقق یک نتیجه واحد گفت: عملکرد جزیرهای و فعالیتهای متفرقه، دستگاههای اجرایی استان را از هدف طرح بازآفرینی شهری دور میسازد.
محسن صادقیان اظهار داشت: موازی کاری و بخشی نگری در دستگاهها یکی از بزرگترین آفتهای توسعه متوازن و پیشبرد برنامه های هدفمند برای استان است که سردرگمی اجتماعی و ضعف در پاسخگویی منسجم به نیازهای مردم را نیز به همراه دارد.
صادقیان افزود: طرحهای مختلفی که توانمندسازی محلات را هدف قرار دادهاند به صورت پراکنده و در دستگاههای اجرایی مختلف تهیه و در مسیر اجرا قرار گرفته است که بیش از ۹۰ درصد این نگاهها نیز به توسعه موضوعات عمرانی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در محلات تمرکز دارد. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی موازیکاریها و تکیه بر عملکرد جزیرهای باعث کمرنگ شدن جامعیت و اهداف اصلی این طرحها در سطح محلات میشود. صادقیان ادامه داد: هم اکنون طرح بازآفرینی شهری در معاونت عمرانی استانداری، راه و شهرسازی، شهرداری، دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و دانشگاه علوم پزشکی با عنوانهای مختلف از جمله دفاتر تسهیل گری، کانون سلامت و سرای محله تعریف شده که اثر شرح خدمات آنها هم پوشانی دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد گفت: طرح بازآفرینی شهری با پیوستهای مختلف اجتماعی دستگاههای اجرایی متنوعی را برای تحقق اهداف مورد نظر خود به همکاری فراخوانده است اما ضروریست مدیریت یکپارچه و عملکرد همسو پیوست اصلی این طرح در استان قرار گیرد. صادقیان ادامه داد: با هم افزایی ظرفیت و اعتبار همه دستگاههای موثر در این طرح میتوان نتایج موثر و اقدامات ماندگاری را رقم زد و در غیر این صورت علاوه بر دور شدن از اهداف طرح بازآفرینی در استان با هدر رفت منابع و ظرفیتهای پیش رو نیز مواجه میشویم. وی افزود: یکسانسازی شرح خدمات دستگاهها، مشخص شدن و تقسیم وظایف با تمرکز بر محلههای هدف، بهینهسازی هزینه کرد اعتبارت و مدیریت زمان در اجرایی شدن این طرح مسیر مناسبی برای همبستگی فعالیتهای استان به ویژه در حوزه عمرانی فراهم میسازد که اعتبارات این طرح نیز بر این مبنا توزیع میشود. معاون استانداری یزد با تاکید بر ضرورت شناخت، تعامل و همکاری حول یک محور واحد در اجرای طرح بازآفرینی شهری، توجه به نقش محوری و زمینهسازی برای مشارکت مردم در این زمینه را از دستگاههای متولی خواستار شد.
ورود دادستان به کفسازی میدان امیرچخماق یزد
دادستان عمومی و انقلاب یزد گفت: با توجه به حساسیت بافت تاریخی به عنوان مرکز ثقل گردشگری، اصلاح و مرمت این منطقه باید در یک طرح دقیق و جامع تعریف شده و با نظارت کامل به صورت دقیق اجرا شود.
علی اکبر شمس در بازدید از میدان امیر چخماق و محدوده پروژه بازسازی و محوطه این میدان اظهار داشت: در اجرای هر طرح ابتدا لازم است ابعاد فنی و زیر ساختی مورد مطالعه لازم صورت گیرد تا از دوباره کاری و اتلاف وقت، سرمایه و منابع انسانی جلوگیری شود. وی تصریح کرد: عدم دقت لازم در در اجرای کار و دوبارهکاریها در این زمینه هم موجب تشویش اذهان نسبت به مجموعه شورای شهر و شهرداری میگردد و هم زحمات مجموعه را تحتالشعاع قرار خواهد داد.
این مقام قضایی، در خصوص مسئله میدان امیر چخماق که بر اساس گزارشی به دادستانی نیز اعلام شد، بیان کرد: با پیگیری موضوع و حضور در محل مشخص شد عدم جمع آوری بتُن کف حوضچه آب در طرح آبنمای سابق و تبدیل همان حوضچه به باغچه و عدم آبکشی مناسب گُلکاریهای باغچه را خشک میکرده که این امر سبب شده است تا دوباره این محوطه شاهد عملیات عمرانی جهت جمعآوری بتُن کف حوضچه سابق باشد که در همین مورد چنانچه از قبل دقت بیشتری صورت میگرفت نیاز به بازسازی مجدد نمیشد. وی تصریح کرد: در این مورد ضعف اطلاعرسانی نیز مزید بر علت شده و واکنشهای زیادی را در فضای مجازی و رسانهای استان پیرامون این مسئله به وجود آورده که چنانچه قبل یا هم زمان با گودبرداری و عملیات بازسازی و عمرانی اطلاعرسانی دقیقی صورت میگرفت از بسیاری از بدبینیها و جَوّسازیها جلوگیری میشد.
دادستان عمومی و انقلاب یزد با اشاره به حساسیت منطقه تاریخی و گردشگری یزد در بافت قدیم، تأکید کرد: لازم است شهرداری با توجه به حساسیت ناحیه تاریخی و اینکه مجموعه امیرچخماق، خیابان قیام و بازار یزد مرکز ثقل گردشگری است و به تبع آن به نوعی ویترین مدیریت شهری یزد نیز می باشد، طرح جامعی با حضور اساتید فن، کارشناسان و صاحب نظران، تعریف و نظارت و اجرا نماید که دوباره لازم نباشد در اندک مدتی با تغییر مدیریت مجدداً تعمیرات شروع گردد.
وی با تقدیر از زحمات مجموعه شهرداری، ابراز داشت: برای داشتن شهری امن، آرام، زیبا و دلپذیر همه باید دست در دست یکدیگر تلاش نموده و این امانت تاریخی را به آیندگان بسپاریم.