نماینده نوشهر و چالوس از اظهارات اخیر عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان و حمایت رییس جمهور از آن انتقاد کرد. قاسم احمدی لاشکی گفت: در پستی در فضای مجازی مطلبی به نقل از دکتر کلانتری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست دیدم که یقین دارم بنا به […]

نماینده نوشهر و چالوس از اظهارات اخیر عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان و حمایت رییس جمهور از آن انتقاد کرد.
قاسم احمدی لاشکی گفت: در پستی در فضای مجازی مطلبی به نقل از دکتر کلانتری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست دیدم که یقین دارم بنا به درخواست رئیس جمهور این موضوع را مطرح کرده‌اند. ایشان در این مطلبی انتقال آب دریای خزر به سمنان را برای برطرف کردن نیاز آبی مصرف کنندگان صنعتی، آب شرب، بهداشت و مسائلی از این دست بلامانع دانستند.
وی خطاب به رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: چرا نظرات کارشناسان مطلع محیط زیست را جدی نمی‌گیرید؟ قبل از شما هم عده‌ای از مسوولان ما برای زاینده رود و امثالهم همین گونه تصمیم گرفتند. آنها نیز نظرات کارشناسان مطلع و دلسوز را جدی نگرفته و امروز این بلا به خاطر نامدیریتی ما حل شدنی نیست. چون در کاخ‌های شیشه‌ای تصمیمات آسیب از گرفته‌ایم.
احمدی لاشکی در انتقاد به وعده رئیس جمهور مبنی بر انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: از کدام منبع می‌خواهید این کار را انجام دهید؟ چرا پوپولیستی با این مسائل برخورد می‌کنید؟ اگر این امر شدنی بود در ۱۴ سال حکومت سلسله سمنانیان انجام می‌شد. برای امر ناشدنی انرژی صرف نکنید.
ادعای جدید کارشناسان درباره گرمای جهانی
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد گرمای جهانی در ۱۵۰ سال گذشته دمای اقیانوس‌ها را برابر با انفجار یک بمب اتمی در ثانیه افزایش داده‌ است.
بیش از ۹۰ درصد از گرمای حاصل از انتشار گازهای گلخانه‌ای به دست بشر در دریاها جذب و درصد ناچیزی از آن به گرم شدن هوا، زمین و پهنه‌های یخ منجر شده‌ است.
کارشناسان مطالعات جوی در این باره می‌گویند: مقدار قابل توجهی از انرژی افزوده شده به اقیانوس‌ها افزایش سطح دریاها را به دنبال داشته و موجب شده شاهد وقوع طوفان‌ها و تندبادهای شدیدتری باشیم.
بیشتر این گرما در عمق اقیانوس‌ها ذخیره شده اما ارزیابی‌ها در مورد این پدیده از دهه‌های اخیر آغاز شده و برآوردهای موجود از مجموع گرمای جذب شده در اقیانوس‌ها به سال ۱۹۵۰ بازمی‌گردد. اما در این بررسی جدید گرمای جذب شده در اقیانوس‌ها از سال ۱۸۷۱ مورد مطالعه قرار گرفته‌ است.
کارشناسان معتقدند که درک و آگاهی از تغییرات گذشته در اقیانوس‌ها در پیش‌بینی تاثیر آتی تغییرات اقلیمی حائز اهمیت است.
پروفسور “لائورا زانا”، از دانشگاه آکسفورد در این باره می‌گوید: بشر انرژی مفرطی را به سیستم آب و هوایی وارد می‌کند که مقصد بیشترین میزان آن اقیانوس‌ها هستند.
این کارشناسان بر این باورند که مجموع گرمای جذب شده در اقیانوس‌ها طی ۱۵۰ سال گذشته حدود ۱۰۰۰ برابر مصرف سالانه انرژی کل جمعیت جهان بوده‌ است.
به نوشته روزنامه گاردین، نتایج این تحقیق در مجله مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده که بر اساس ترکیب ارزیابی دمای سطح اقیانوس‌ها از سال ۱۸۷۱ با مدل‌های کامپیوتری گردش اقیانوسی بوده‌ است.
زلزله بیش از ۶ ریشتر برای تهران خطرناک است
شهردار سابق تهران گفت: شهردار باید به مساله بافت‌های فرسوده شهر توجه کند؛ چرا که اگر زلزله بیش از ۶ ریشتر بیاید، تهران از آن آسیب می بیند.
محمدعلی افشانی گفت: از آنجا که من با آقای حناچی همکار بوده ام ایشان نقطه نظرات من را می دانند.
شهردار سابق تهران با بیان اینکه هر شهردار باید به مسئله حمل و نقل عمومی و به ویژه توسعه مترو بپردازد، گفت: ترافیک یکی از مسائل مهم تهران است که شهرداران باید در تهران به آن بپردازند. نکته بعدی کاهش آلودگی هواست که با توسعه حمل و نقل عمومی ممکن می‌شود؛ همچنین توسعه فضای سبز و به ویژه توجه به کمربند سبز شمال تهران نیز اهمیت زیادی در زمینه کاهش آلودگی هوا دارد که من در جلسه با آقای حناچی بر آن تأکید کردم. وی افزود: اولویت دیگر تهران بخش عظیمی از خانه های مسکونی با بافت های فرسوده است که تاب آوری در مقابل زلزله را ندارند. باید در این رابطه توسعه محلات صورت گیرد و مسئولان باید با ایجاد امکاناتی مردم را تشویق به تخریب و توسعه ساختمان های فرسوده کنند، چرا که اگر زلزله ای بالاتر از ۶ ریشتر در تهران بیاید تهران از آن آسیب می بیند.