مدیرعامل بانک ملی ایران با تشریح عملکرد و اهم اقدامات این بانک، از نادیده گرفتن اقدامات مثبت و قابل توجه سیستم بانکی در کشور انتقاد کرد. محمدرضا حسین زاده درباره عملکرد و دستاوردهای بانک ملی طی سال های اخیر، اظهار داشت: نسبت به عملکرد سیستم بانکی کشور اغلب به صورت ناعادلانه قضاوت می‌شود و به […]

مدیرعامل بانک ملی ایران با تشریح عملکرد و اهم اقدامات این بانک، از نادیده گرفتن اقدامات مثبت و قابل توجه سیستم بانکی در کشور انتقاد کرد.
محمدرضا حسین زاده درباره عملکرد و دستاوردهای بانک ملی طی سال های اخیر، اظهار داشت: نسبت به عملکرد سیستم بانکی کشور اغلب به صورت ناعادلانه قضاوت می‌شود و به نوعی به این سیستم به دلیل نادیده گرفتن اقدامات خدمات ارائه شده جفا می‌شود، بانک ملی هم از این قاعده مستثنی نیست.
وی افزود: اما طی سال‌های گذشته بانکی ملی به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین بانک‌ها توانسته خدمات مهم و قابل توجهی به مردم در تمامی نقاط کشور ارائه دهد. مدیرعامل بانک ملی ایران، گفت: یکی از اقدامات مهم بانک ملی در خارج از کشور، تاسیس شعب در سایر کشورها است که پس از انقلاب تعداد این شعب دو برابر شده و در کشورهای زیادی حضور دارد. همچنین بانک ملی در چندین بانک در کشورهای مختلف به عنوان صاحب سرمایه در حال فعالیت و ارائه خدمات است که بانک هایی قابل اعتماد و شناخته شده هستند.
حسین‌زاده ادامه داد: در داخل کشور نیز بانک ملی در تمامی پروژه‌های مهم کشور حضور داشته به خصوص پروژه‌های زیر ساختی و دیربازده که بخش خصوصی تمایلی به ورود به این حوزه ندارد و بانک ملی با سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها، مثل آزاد راه قزوین – زنجان – تبریز که از شاهراه‌های اتصال کشور به اروپا است، توانسته نقش به سزایی داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بانک ملی در سایر پروژه‌ها اعم از پتروشیمی، پالایشگاه، لاستیک سازی و … حضور داشته، گفت: در توسعه کشور نقش بی بدیلی داشته به خصوص توسعه نقاط محروم که توجیه اقتصادی و سرمایه‌گذاری ندارد اما بانک ملی به عنوان نماینده نظام بانکی و دولت وظیفه سرمایه‌گذاری در این مناطق را دارد. به گفته مدیرعامل بانک ملی ایران، عدد قابل توجهی از اشتغال‌زایی در کشور ناشی از سرمایه‌گذاری بانک‌ها در این پروژه‌ها و طرح‌ها است.
رییس شورای هماهنگی بانک های دولتی درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه بانکداری الکترونیک در کشور، اظهار داشت: در بخش بانکداری الکترونیک نیز از سوی شبکه بانکی کشور به ویژه بانک ملی اقدامات خوبی انجام شده و نظام بانکداری الکترونیک هیچ کمبود و عقب‌ماندگی از تکنولوژی روز دنیا ندارد.

 

آمار ۱۰ ماهه
پرداخت تسهیلات ساخت مسکن

 

بانک مسکن آمار مربوط به عملکرد این بانک در ۱۰ ماه ابتدای سال ۹۷ در خصوص پرداخت تسهیلات ساخت مسکن(تسهیلات مشارکت مدنی) را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، در ۱۰ ماه اول امسال، معادل حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان انواع تسهیلات ساخت مسکن (مشارکت مدنی) به سازندگان و متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است که رقم قابل توجهی از کل تسهیلات پرداخت شده در بخش مسکن از سوی این بانک را شامل می شود.
در ۱۰ ماه اول امسال مجموعا ۲۳ هزار و ۶۹۱ فقره تسهیلات ساخت مسکن به سازندگان پرداخت شده است؛ همچنین مطابق با آمارهای ارایه شده در دی ماه امسال نیز تعداد ۲ هزار و ۲۵۶ فقره تسهیلات ساخت مسکن به سازندگان پرداخت شده است؛ حجم ریالی تسهیلات مشارکت مدنی پرداخت شده به سازندگان در بخش مسکن در دی ماه امسال نیز رقمی بالغ بر ۲۷۴ میلیارد و ۸۸۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است.
در این گزارش همچنین عملکرد بانک مسکن در پرداخت تسهیلات مشارکت مدنی در مقطع زمانی مشابه سال گذشته نیز اعلام شده است.
بر این اساس، در ۱۰ ماهه اول سال گذشته-سال ۹۶-تعداد ۲۹ هزار و ۳۵۸ فقره تسهیلات مشارکت مدنی در بخش مسکن به سازندگان پرداخت شده است که حجم ریالی این تسهیلات معادل حدود ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.
همچنین در دی ماه سال گذشته تعداد ۴ هزار و ۷۳۱ فقره تسهیلات ساخت مسکن به سازندگان پرداخت شده بود که حجم ریالی این تسهیلات نیز رقمی بالغ بر ۳۸۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده است.
مقایسه عملکرد بانک مسکن در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به سازندگان در دو مقطع زمانی دی ماه ۹۷ به دی ماه ۹۶ و ۱۰ ماهه اول سال ۹۷ به ۱۰ ماهه اول سال ۹۶ نشان می دهد کاهش آمار پرداخت تسهیلات ساخت به سازندگان در دو مقطع مورد بررسی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل عمدتا ناشی از رکود فعالیت های ساخت و ساز است؛ تحت تاثیر جهش قیمت مصالح ساختمانی و افزایش شدید قیمت زمین در کنار نااطمینانی از شرایط پیش رو از بابت امکان فروش واحدها در سال بعد، بخشی از سازنده ها موقتا از ورود به پروژه های ساختمانی جدید خودداری کردند که کاهش تعداد و حجم ریالی پرداخت تسهیلات ساخت در بخش مسکن در سال جاری ناشی از این موضوع است.