مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی گفت: امسال در اثر بارش‌های بهاره ۱۱ واحد روستایی در استان تخریب شد. محمود بدلی با بیان اینکه امسال در اثر بارش‌های بهاره و وقوع سیلاب تنها ۱۱ واحد روستایی در شهرستان تکاب تخریب شد افزود: به جز این واحدهای روستایی سایر روستاها در استان خسارت جدی گزارش نکرده اند. […]

 

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی گفت: امسال در اثر بارش‌های بهاره ۱۱ واحد روستایی در استان تخریب شد.

محمود بدلی با بیان اینکه امسال در اثر بارش‌های بهاره و وقوع سیلاب تنها ۱۱ واحد روستایی در شهرستان تکاب تخریب شد افزود: به جز این واحدهای روستایی سایر روستاها در استان خسارت جدی گزارش نکرده اند.

وی با بیان اینکه خشتی و گلی بودن این ۱۱ واحد مسکونی روستایی عامل اصلی تخریب آنها بر اثر بارش بود افزود: در حال حاضر از ۲۵۸ هزار واحد روستایی در استان حدود ۳۰ درصد از مساکن روستایی این استان تاکنون مقاوم سازی شده است.

بدلی با بیان اینکه کار آواربرداری واحدهای مسکونی تخریب شده در روستاهای تکاب از اواخر هفته گذشته آغاز شده است افزود: با تأمین امکانات و ماشین آلات لازم از جمله چند دستگاه کمپرسی و بیل مکانیکی از سوی فرمانداری و ستاد مدیریت بحران این شهرستان، عملیات بازسازی واحدهای مسکونی تخریب شده در روستاهای این شهرستان در حال اجراست.

وی در خصوص ارائه تسهیلات به صاحبان واحدهای مسکونی روستایی در راستای مقاوم سازی عنوان کرد: سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاهای کشور مقاوم سازی می‌شود که سهم استان آذربایجان غربی ۱۲ هزار واحد است که امسال نیز برنامه بازسازی و مقاوم سازی واحدهای روستایی در دست پیگیری است.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۷۹ هزار واحد مسکونی روستایی در استان مقاوم سازی شده است خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی مقاوم سازی ۹ هزار واحد روستایی نیز در دست اجراست.

بدلی گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای مقاوم سازی و نوسازی واحدهای مسکونی در روستاها تسهیلات ارزان قیمت بانکی با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله تا سقف ۲۵۰ میلیون ریال پرداخت می‌کند که در این راستا نیازمند مشارکت مردم و مسئولان برای اجرایی شدن هر چه زودتر طرح مقاوم سازی واحدهای روستایی هستیم.

وی در خصوص اجرای طرح هادی با هدف ساماندهی و اصلاح بافت موجود روستاها اضافه کرد: در حال حاضر دو هزار و ۷۵ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی دارای طرح هادی است که با اختصاص اعتبار مناسب، این طرح‌ها نیز اجرایی شود.

 

کمک لجستیکیِ آذربایجان شرقی به مناطق سیل‌زده لرستان

 

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان آذربایجان شرقی از اعزام ماشین آلات سنگین به مناطق سیل زده لرستان خبر داد.

حافظ باباپور در حاشیه بازدید از اکیپ اعزامی ماشین الات بنیاد مسکن آذربایجان شرقی یادآور شد: ۶ دستگاه ماشین الات سنگین شامل کمپرسی، لودر و کمرشکن جهت آوار برداری به مناطق سیل زده استان لرستان اعزام شدند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با اشاره به اینکه حمایت از سیل زدگان استان لرستان و سایر استان‌ها وظیفه تمامی دستگاه‌های اجرایی است، ادامه داد: انتظار می‌رود هر دستگاهی به اندازه وسع خود نسبت به امدادرسانی اقدام کند.

باباپور با تأکید به اینکه در این مرحله از امدادرسانی، اصلاح معابر و کوچه‌ها و همچنین اصلاح کردن سطح خیابان‌های اصلی شهر از اهمیت ویژه برخورداراست، اضافه کرد: بنیاد مسکن علاوه بر اکیپ‌های اعزامی و امدادی، بر خود وظیفه دانست که در امر کلیه کارهای عمرانی مشارکت مضاعف داشته باشد.

وی حادثه سیل لرستان و سایر استان‌ها را موجب تألم تمامی هم‌وطنان دانست و افزود: انتظار می‌رود تا زمانی که مردم لرستان و دیگر شهرستان‌ها به وضعیت عادی سکونت خود بازنگشته‌اند، تمامی دستگاه‌ها از حمایت خود دریغ نخواهند کرد.

گفتنی است در پی وقوع حادثه سیل در برخی از استان‌های کشور، بررسی اصلاح خیابان‌ها و معابر شهری و خسارات وارد شده به واحدهای مسکونی مناطق روستایی که به دلیل نداشتن مقاومت سازه‌ها دچار آسیب شده بودند در دستور کار بنیاد مسکن قرار گرفت.

 

خسارت ۲۰ میلیارد تومانی سیل به آثار تاریخی کرمانشاه

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از وارد شدن خسارت ۲۰ میلیارد تومانی در اثر سیل اخیر به آثار تاریخی استان خبر داد.

به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، امید قادری اظهار داشت: حفاظت از آثار ارزشمند تاریخی استان در اولویت فعالیت‌های اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه قرار دارد.

وی افزود: در اثر سیلاب در استان کرمانشاه نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان به آثار و بناهای تاریخی خسارت وارد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه بیان کرد: برخی آثار برجسته تاریخی کرمانشاه از جمله پل کوچه، پل چهر، طاق گری، عمارت خسرو، خانه تاریخی ساری اصلان، نهر کانال آبرسانی قصر شیرین، سقف مساجد تاریخی، مقابر ابودجانه دالاهو و… بر اثر سیلاب‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند.

وی با بیان اینکه، کارشناسان میراث فرهنگی اقدامات لازم را برای جلوگیری از رانش بیشتر آثار تاریخی انجام داده‌اند، تصریح کرد: حفاظت از این آثار ارزشمند تاریخی استان در اولویت فعالیت‌های اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه قرار دارد.

قادری با بیان اینکه بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان به زیرساخت‌ها و تأسیسات گردشگری استان نیز خسارت وارد شده است، بیان داشت: راه دسترسی به آبشار پیران، راه دسترسی به سراب قنبر، سراب‌های روانسر، غارقوری قلعه و… بر اثر سیلاب‌ها و روان آب‌های اخیر دچار خسارت شده‌اند.