![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
هر چند شهر جهانی یزد به شهر بادگیرها معروف است و تعداد زیادی از بادگیرهای منحصر بهفرد آن به ثبت ملی رسیده، ولی پرونده ثبت جهانی بادگیرهای این دیار با مداخله و اعتراض نمایندگان کشورهای عربی بهویژه امارات متحده عربی تاکنون به سرانجام نرسیده است. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد […]
هر چند شهر جهانی یزد به شهر بادگیرها معروف است و تعداد زیادی از بادگیرهای منحصر بهفرد آن به ثبت ملی رسیده، ولی پرونده ثبت جهانی بادگیرهای این دیار با مداخله و اعتراض نمایندگان کشورهای عربی بهویژه امارات متحده عربی تاکنون به سرانجام نرسیده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد اظهار میکند: ۱۰ سال از تلاش برای ثبت جهانی بادگیرها با عنوان «ثبت فنآوری ساخت بادگیر» میگذرد ولی علیرغم ارسال پرونده مذکور به یونسکو، به دلیل مداخله و اعتراض نمایندگان کشورهای عربی به ویژه امارات متحده عربی تاکنون محقق نشده است.
سید مصطفی فاطمی به پژوهشهای متعدد صورت گرفته در این رابطه و همچنین مطالعات یکی از اساتید یزدی ساکن کانادا در خصوص ریشهیابی واژهی «بادگیر» در ادبیات اشاره میکند و میگوید: متأسفانه علیرغم تمام این تفاسیر پرونده ثبت جهانی بادگیرها در فهرست آثار معنوی یونسکو متوقف شده است.
خیابان سی تیر مقصد گردشگری افراد توانیاب میشود
تاریخیترین خیابان تهران تغییراتی میکند تا به مقصد گردشگری برای جانبازان، ناتوانان جسمی و افراد مسن تبدیل شود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از تدوین و اجرای برنامهای با موضوع دسترسپذیر کردن خدمات گردشگری کشور برای توانیابان و جانبازان با دستور کار مشترک سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و سازمان جهانی گردشگری خبر داد.
ولی تیموری توضیح داد: با بهرهمندی از حمایت بینالمللی و برخورداری از تعاملات فرابخشی شامل ظرفیتهای ارگانهای تصمیمساز در این حوزه میتوانیم تمام تأسیسات گردشگری و خدمات قابل ارائه این حوزه را برای همه گردشگران به ویژه توانیابان و جانبازان معزز قابل استفاده کنیم.
فرانسه برای حفظ ابنیه تاریخی خود به ۲ میلیارد یورو نیاز دارد
برای انجام تعمیرات و بازسازی و مرمت ابنیه تاریخی که در کشور فرانسه در معرض ویرانی قرار دارند، اعتباری به میزان حداقل ۲ میلیارد یورو نیاز است.
هفته نامه لوپوئن در مطلبی که در خصوص وضعیت ابنیه تاریخی فرانسه منتشر ساخته مینویسد: این فقط کلیسای نوتردام نیست که نیاز به بازسازی و مرمت دارد. “استفان برن”، رئیس “بنیاد ابنیه تاریخی فرانسه” در پیامی می کوشد توجه فرانسویان را نسبت به وضعیت نامناسب ابنیه تاریخی در فرانسه جلب کند.
این نشریه اضافه میکند: در مجموع بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ ابنیه تاریخی که نیاز به مرمت یا بازسازی دارند شناسایی شدهاند و فهرست آنها روی سایت این بنیاد قرار دارد. در بین این ابنیه میتوان به پلها، کلیساها، نمایشخانه ها، موزهها، کاخها و حتی برخی ویلاهای معروف و … اشاره کرد.