تفاهم‎نامه همکاری میان «موزه ملی علوم و فناوری» و «موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، با هدف نهادینه کردن فرهنگ و ارزش‌های هویتی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز ایجاد بسترهای مستمر و هم‌افزایی سازمانی در زمینه‌های فرهنگی، پژوهشی، علمی و آموزشی حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با استفاده از ظرفیت‌های مادی و […]

تفاهم‎نامه همکاری میان «موزه ملی علوم و فناوری» و «موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، با هدف نهادینه کردن فرهنگ و ارزش‌های هویتی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز ایجاد بسترهای مستمر و هم‌افزایی سازمانی در زمینه‌های فرهنگی، پژوهشی، علمی و آموزشی حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی طرفین به امضا رسید.
در آیین امضای این تفاهم‌نامه، دو طرف ضمن برشمردن نقاط قوت مجموعه‎های خود، تشکیل کارگروهی برای اجرای مفاد تفاهم‎نامه همکاری را ضروری دانستند.
دکتر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با بیان اینکه در سطح کشور، ۲۰ موزه دفاع مقدس وجود دارد که امسال تعداد ۶ موزه در هفته دفاع مقدس و ۶ موزه در دهه فجر به این تعداد افزوده خواهد شد، تصریح کرد: این موزه‎ها می‎توانند ظرفیتی برای همکاری با نمایشگاه‎های سیار موزه ملی علوم و فناوری باشند.
مفاد این تفاهم‌نامه در سه بند «همکاری‎های اجتماعی و فرهنگی»، «همکاری‎های علمی- پژوهشی» و «همکاری‎ها در حوزه دریافت امکانات و اختیارات» توسط دکتر سیف‎الله جلیلی رئیس موزه ملی علوم و فناوری و دکتر علی‎اصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به امضا رسید.
از مفاد این تفاهم‌نامه همکاری‎ می‌توان به همکاری مشترک در حوزه برگزاری و برپایی رویدادهای موزه‎ای، نمایشگاهی و همایش‎های سالانه ملی و بین‌المللی، تبادل دانش، تجربیات و مستندات طرفین با به اشتراک‎گذاری تجربیات و یافته‎های علمی و پژوهشی، انجام فعالیت‎های مشترک علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در جهت تولید، حفظ، نگهداری، نمایش و اشاعه آثار موزه‎ای و میراث هویتی و فرهنگی، همکاری مشترک در طراحی فضاهای جدید مفهومی، پژوهش‎های علمی و تجهیزات مورد نیاز موزه‎ای و بازطراحی فضاهای موجود اشاره کرد.

 

بازار قدیم «دزفول»

بازار قدیم دزفول در مرکز شهر دزفول قرار دارد و از چهار راسته موازی به نام‌های «بزازان»، «آهنگران»، «خرده فروشان» و «خرازان» تشکیل شده است، که هم اکنون از چهار راسته فوق، راسته آهنگران و بزازان فعال بوده و دو راسته دیگر را انواع مشاغل تشکیل می‌دهند. در این بازار انواع صنایع دستی از قبیل خراطی (شامل ساخت شمعدانی و قلیان و…)، کپو و کرتله بافی، گلیم بافی، عبا بافی، سجاده بافی، نمدمالی و سایر صنایع دستی دزفول عرضه می‌شود. بازار قدیم دزفول به عنوان یکی از مراکز اصلی تجاری شهر فعال است که با توجه به استقرار آن در بافت تاریخی شهر و وجود مشاغل و مغازه‌های قدیمی و فروش برخی صنایع دستی دزفول در بازار، سبب استقبال گردشگران از این بازار شده است.