![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
اشاره سال گذشته بود که محمدباقر قالیباف از مانیفست نواصولگرایی خود رونمایی کرد. شهردار سابق تهران هرزگاهی پس یک دوره غیبت از انظار عمومی و درست پس از آنکه عدم حضورش در مراسم های رسمی برای جامعه ایجاد سوال می کند، با انتشار بیانیه یا پیامی حضور در پس پرده خود را اعلام کرده و […]
اشاره
سال گذشته بود که محمدباقر قالیباف از مانیفست نواصولگرایی خود رونمایی کرد. شهردار سابق تهران هرزگاهی پس یک دوره غیبت از انظار عمومی و درست پس از آنکه عدم حضورش در مراسم های رسمی برای جامعه ایجاد سوال می کند، با انتشار بیانیه یا پیامی حضور در پس پرده خود را اعلام کرده و از طرحی نو خبر می دهد. روز گذشته نیز او با انتشار یک پیام تصویری خطاب به جوانان مطالبی را درباره انتخابات مجلس یازدهم بیان کرده که حکایت از خیز او برای انتخابات مجلس یازدهم دارد.
به گزارش «جمله» روز گذشته شهردار پیشین تهران در پیامی تصویری خطاب به جوانان، از مانیفست انتخاباتی خود رونمایی کرد. قالیباف در این پیام اظهار کرد:« کشور در وضعیت سختی بسر می برد و راه برون رفت از این وضعیت اعتماد به جوانان است. دو سال پیش هم در نامه ای به شما نوشتم سیاست ورزی جریان انقلابی ضمن حفظ مبانی بایستی متحول شود تا چهره های نو حرکت در مسیر نواصول گرایی را آغاز کنند.»
این فرمانده سابق سپاه گفت:« نباید منتظر دستور از بالا به پایین باشیم. همان گونه که رهبری به مفهوم آتش به اختیار اشاره کردند و در بیانیه گام دوم به جوان گرایی پرداختند، حجت بر همه ما تمام شد.»
قالیباف ادامه داد:« انتخابات پیش رو یک فرصت است و پیشرفت کشور در گرو تشکیل یک مجلس نو اگر شما جوانان همت کنید میتوان به ظهور مجلسی نسبتا جوان و با تجربه امید داشت.
قبلا گفته بودم که قرار نیست محور شما باشم اما میتوانم صدای شما شوم و پیگیر مطالباتتان اما اگر شما به میدان نیایید، و خود را عرضه نکنید، این در، بر همان پاشنه خواهد چرخید و مجلس آینده تفاوت معناداری با گذشته نخواهد داشت.»
او خطاب به جوانان افزود:« از همه شما جوانان دلسوز انقلابی درخواست میکنم، متناسب با شاخص هایی که منتشر می شود، افراد توانمند و با صلاحیتی را که می شناسید و یا اگر خودتان را برای قبول مسئولیت نمایندگی مردم مفید میدانید، معرفی کنید تا تلاش کنیم شایسته ترین ها، در معرض انتخاب مردم قرار بگیرند.»
مخاطبان قالیباف چه کسانی هستند؟
سال گذشته یکی از مشاوران جوان قالیباف در زمان تصدی شهرداری تهران، با حضور در دفتر روزنامه «جمله» از شروع کار یک استارتاپ سیاسی در کشور خبر داد. این مشاور سابق قالیباف هدف این استارتاپ را آموزش جوانانی بیان کرد که علاقه مند به حضور در عرصه های سیاسی کشور هستند.
وی در گفت و گویی با خبرنگار «جمله» تلویحا به این موضوع اشاره کرد که جوانان مستعد از گوشه و کنار کشور تحت نظر این استارتاپ آموزش های لازم را جهت تاثیرگذاری بر افکار عمومی و جمع آوری آرای مناطق خود بر اساس خط مشی نواصولگرایی دیده و برای انتخابات های آتی کشور آماده می شوند.
اکنون با توجه به پیامی که محمدباقر قالیباف منتشر کرده است، در واقع نیروهایی که قبلاً توسط استارتاپ سیاسی تحت نظر او آموزش دیده اند از حالت بالقوه به وضعیت بالفعل تغییر وضعیت خواهند داد و فعالیت های سیاسی خود را آغاز خواهند کرد.
پایگاه تحلیلی تابناک در گزارشی، این پیام قالیباف را به پیام «تکرار میکنیم» سید محمدخاتمی رئیس دولت اصلاحات تشبیه کرد و نوشت:« ین ویدئو یادآور فراخوان انتخاباتی «سید محمد خاتمی» برای مجلس دهم است که در آن با به کارگیری لفظ (تکرار می کنم) خواهان اختصاص آرای مردم به لیست امید می شود، به دعوت جوانان کارآمد برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس دهم، پایان دادن به ناکارآمدی های موجود با روحیه انقلابی، جهادی و تزریق شور و نشاط جوانی به جامعه و مدیریت ها می پردازد و حتی یک سایت هم برای ثبتنام آنها معرفی می کند.»
قالیباف در پیام ویدئویی خود، با معرفی یک پایگاه اینترنتی از جوانان خواست تا افراد دارای صلاحیت یا ( دارای شرایط مد نظر او) را در این پایگاه معرفی کنند.
همانطور که پیش از این اشاره شد، از مدت ها قبل تیم مشاوران سردار، ضمن رصد تحولات سیاسی کشور در حال آماده سازی کادرهای سیاسی نواصولگرایی بودند و اکنون با دستور سردار فعالیت تیم های آوزش دیده او به طور رسمی آغاز خواهد شد.
پیش به سوی بهارستان
محمدباقر قالیباف که پیش از این نتواسته بود در چندین دوره انتخابات ریاست جمهوری توفیقی کسب کند، گویا عطای ریاست جمهوری را بر لقایش بخشیده و سعی دارد به عنوان رئیس قوه مقننه به صحنه سیاسی بازگردد.
در واقع امروز پیش از هر زمان دیگر او شانس رسیدن به هدفش را دارد. چرا که علی لاریجانی قصد ندارد در انتخابات مجلس یازدهم حضور داشته باشد و بدین ترتیب مجلس یازدهم فاقد یک چهره قدرتمند و پرنفوذ خواهد بود. این درحالی است که دیگر نمایندگان مجلس اگر بتوانند در انتخابات پیروز شوند هیچ کدام هم وزن قالیباف نخواهند بود. زیرا تنها این فرمانده سابق سپاه است که توانایی لازم برای کسب کرسی ریاست مجلس را دارد. او در گذشته نشان داده که همچون لاریجانی (البته با اندکی تفاوت) از قدرت لابی گری بالایی برخوردار است و می تواند به راحتی مخالفان و منتقدان خود را از صحنه خارج کرده و به عنوان تنها مدعی ریاست مجلس یازدهم ارزاندام کند.
هرچند سه فراکسیون اصلی مجلس دهم در مجموع نتوانستند موفقیت چشمگیری در تحقق مطالبات ملت از خود نشان دهند اما بیش از همه این فراکسیون امید است که از این روند دچار خسران می شود. در مقابل احتمال تغییرات حداکثری در مجلس یازدهم بسیار محتمل است. ضمن اینکه با خیز جریان نزدیک به قالیباف که میان آنان هم مستقلین هستند و هم جریان های پایداریچی، می توان گفت مجلس آینده تحت اختیار جریان های نزدیک به قالیباف خواهد بود.
حرکت با چراغ خاموش
در همین رابطه محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت (حزب نزدیک به قالیباف) با بیان اینکه درخواستهایی از قالیباف برای کاندیداتوری مجلس شده است، گفته که «گام اصلی فراخوان آقای قالیباف در واقع عمومی کردن دعوت از جوانان با تجربه است که معمولا پشت درهای بسته مدیریتی و سیاسی میمانند. آقای قالیباف قرار است پس از فراخوان و ثبت نام افراد در سامانه، با استفاده از ظرفیت جمعیت پیشرفت و عدالت، جوانان انقلابی و متخصصی که ظرفیت نمایندگی مجلس دارند را در تهران و شهرستانها حمایت کند.»
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت عنوان کرد: «گام اصلی فراخوان آقای قالیباف در واقع عمومی کردن دعوت از جوانان با تجربه است که معمولا پشت درهای بسته مدیریتی و سیاسی میمانند. آقای قالیباف قرار است پس از فراخوان و ثبت نام افراد در سامانه، با استفاده از ظرفیت جمعیت پیشرفت و عدالت، جوانان انقلابی و متخصصی که ظرفیت نمایندگی مجلس دارند را، در تهران و شهرستانها مورد حمایت قرار دهد.»
او در عین حال تأکید کرده است: «درخواست هایی از ایشان برای ورود به انتخابات مجلس شده، ولی بعید است ایشان شخصا قصد کاندیداتوری برای انتخابات مجلس را داشته باشد.»
یکی از مشخصه های سردار قالیباف، حرکت به صورت چراغ خاموش در مسیر سیاست است. از این رو باید پیام روز گذشته او را به مثابه علنی شدن فعالیت سیاسی و حرکت او به سمت مجلس یازدهم ارزیابی کرد. هرچند سیر تحولات سیاسی گاهی آنقدر سریع می شود که تا زمان برگزاری رقابت های انتخاباتی مجلس یازدهم، ممکن است نتیجه کار همه را غافلگیر کند.