به پیشنهاد و پی‌گیری کانون کارگردانان سینمای ایران در سالروز تولد عباس کیارستمی سینماهای سراسر کشور به عباس کیارستمی ادای احترام خواهند کرد. به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران این اقدام که با موافقت انجمن سینماداران به تصویب شورای صنفی نمایش رسیده و در روز اول تیر ماه قبل […]

به پیشنهاد و پی‌گیری کانون کارگردانان سینمای ایران در سالروز تولد عباس کیارستمی سینماهای سراسر کشور به عباس کیارستمی ادای احترام خواهند کرد.
به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران این اقدام که با موافقت انجمن سینماداران به تصویب شورای صنفی نمایش رسیده و در روز اول تیر ماه قبل از نمایش کلیه سانس‌های همه فیلم‌ها، فیلمی کوتاهی جهت پاسداشت یاد و خاطره این هنرمند ارزنده ملی را پخش خواهند کرد.
عباس کیارستمی که از اسفند سال ۹۴ تا اوایل اردیبهشت ۹۵ به دلیل انجام چند عمل جراحی در ناحیه روده در بیمارستان بستری شده بود و پس از آن چندین بار به بیمارستان مراجعه کرده بود، ۸ تیر ماه سال ۹۵ برای تکمیل مراحل درمان به پاریس رفت و در سن ۷۶ سالگی و در ماه تولدش ۱۴ تیر ماه درگذشت.

جوان‌ترین اسیر دوران دفاع مقدس درگذشت

قنبرعلی بهارستانی جوان‌ترین اسیر جنگ تحمیلی و جانباز ۷۰ درصد که در سن ۱۱ سالگی به اسارت نیروهای عراقی درآمده بود، امروز یکشنبه درگذشت.
این آزاده سرافراز که لقب جوان‌ترین آزاده دفاع مقدس را دارد، در سن ۱۱ سالگی و درمهرماه سال ۵۹، در جاده ماهشهر آبادان به همراه پدرش به اسارت نیروهای عراقی درآمد و به اردوگاه موصل منتقل شد. مدتی بعد، پس از انتقال تعدادی از اسرا از اردوگاه رمادی به موصل، متوجه حضور برادر دیگر خود در آن اردوگاه شد و با درخواست‌های مکرر، برادر دیگر نیز به اردوگاه موصل منتقل شد.
بهارستانی چهارسال بعد، در بهمن ماه سال ۶۳ به خاطر سن کم خودش و کهولت سن پدرش، با اسرای عراقی تبادل و آزاد شد و پس از بازگشت به میهن متوجه شد دو برادر دیگرش در درگیری با دشمن به خیل شهیدان پیوسته‌اند. وی پس از این اتفاقات دوره‌های رزمی و امدادگری را طی کرده و به عنوان امدادگر رزمی راهی جبهه شد. پس از ۶ ماه حضور در جبهه، درمنطقه فاو و خورعبدالله به شدت مجروح و به مقام جانباری رسید.
مراسم تشییع پیکر این آزاده سرافراز امروز دوشنبه ۲۷ خرداد از ساعت ۹ تا ۱۱ در شهرستان داران برگزار می‌شود و پس از آن در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده می‌شود.

«پیکاسو» مهمان آسیا می‌شود

بزرگ‌ترین نمایشگاه آثار «پیکاسو» در چین پانزدهم ژوئن با حضور بیش از ۱۰۰ اثر از این هنرمند برگزار می‌شود.
به گزارش جمله به نقل از آر اف آی، «‌تولد یک نابغه» نام نمایشگاهی است که برترین آثار «پیکاسو» از جمله برخی تابلوهای این هنرمند که در موزه «پیکاسو» واقع در فرانسه نگهداری می‌شوند را در قالب یک نمایشگاه گرد هم آورده است. این نمایشگاه در کنار نمایش تابلوهای این هنرمند، برخی از مجسمه‌ها، طراحی‌های اولیه و تصاویر دوران جوانی این پیکاسو را هم به نمایش عموم می‌گذارد. اولین نمایشگاه آثار هنری «پیکاسو» در چین در سال ۱۹۸۳ همزمان با بازدید رئیس جمهور وقت فرانسه از پکن برگزار شد. در آن زمان تنها ۳۳ اثر هنری از «‌پیکاسو» به نمایش گذاشته شد. نمایشگاه امسال که تا یکم سپتامبر به فعالیت خود ادامه می‌دهد، در مرکز هنرهای معاصر پکن با تمرکز بر آثار سه دهه‌ی اولیه فعالیت «پیکاسو» آغاز به کار کرده است. «املیا فیلیپوت»، مدیر این نمایشگاه بیان کرد: «سعی کردیم برترین آثار این هنرمند را از جمله «خودنگاره آبی‌» که به ندرت از موزه اصلی‌اش خارج می‌شود، نمایش دهیم». دوره آبی پیکاسو (۱۹۰۱ تا ۱۹۰۴) نام دوره‌ای از حرفه‌ی پیکاسو در مقام یک نقاش است که مشخصه بیشتر آثارش رنگ‌های سرد است و موضوع اکثر نقاشی‌هایش غم و تنهایی است. مدیر این نمایشگاه افزود: «‌برگزاری این نمایشگاه و انتقال این آثار به چین مشکلات خاص خودش را داشت». به دلیل ارزش بالای هر یک از تابلوهای نقاشی که ارزش برخی از آن‌ها به بالای ۹۰۰ میلیون دلار می‌رسد، این آثار در هفت پرواز مجزا به چین منتقل شدند.

بررسی موسیقی فیلم‌های آهنگساز
دوران طلایی هالیوود

به گزارش جمله به نقل از خبرگزاری مهر، نشست بررسی موسیقی فیلم‎های اِریش ولفگانگ کُرنگُلد آهنگساز شناخته شده دوران طلایی هالیوود روز پنجشنبه ۳۰ خرداد با حضور نصرالله داوودی؛ آهنگساز، مترجم و پژوهشگر مستقل در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‎شود.
کرنلد را بدون تردید می‌توان یکی از بزرگ‌ترین کودکان نابغه تاریخ موسیقی جهان دانست. او که موسیقی را از بزرگانی چون ریخارد اِشتراوس فرا گرفت وقتی در ۱۹۰۹ کانتاتای طلا ساخته خودش را برای گوستاو مالر نواخت مالر او را یک نابغه موسیقی نامید. وی در سن یازده سالگی یک اپرای کامل نوشت که به سرعت به موفقیت چشمگیر رسید.
مکس راینهارت که مدیر هنری کرنگلد بود از او دعوت کرد اثر «رویای نیمه شب تابستانی» اثر فلیکس مندلسون را برای نسخه تئاتری آن تنظیم کند و موسیقی‎های اضافه اثر را نیز بسازد. بدین ترتیب کرنلد در ۱۹۳۸ به هالیوود رفت. وی را در کنار مکس اشتاینر و آلفرد نیومن از بینانگذاران موسیقی فیلم در هالیوود میدانند. وی برای آثار زیادی موسیقی فیلم ساخت و سبک درخشان مکتب وین را به هالیوود آورد. او در کنار مکس اشتاینر، میکلوش روژا، دیمیتری تیامکین، آلفرد نیومن و فرانس وکسمن آنچه امروز «صدای هالیوودی» می‎خوانیم را در موسیقی فیلم شکل داد.
گرچه با پایان جنگ و فوت پدرش به تدریج موسیقی فیلم را کنار گذاشت و به خلق آثار کلاسیک پرداخت ولی امروزه جهان بیشتر او را بیشتر به لطف آثار سینمایی‎اش می‎شناسد. از موسیقی فیلم‎های ساخته او می‎توان به: «ستون پادشاه»، «زندگی خصوص الیزابت و اِکسِس»، «فریب»، «ماجراهای رابین‎هود»، «کاپیتان بلاد»، «عقاب دریا» و «آتش جادویی» اشاره کرد.