وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سیدمحمد طباطبایی را به عنوان دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور منصوب کرد. به گزارش جمله به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکم سیدعباس صالحی خطاب به سیدمحمد طباطبایی آمده است: «نظر به سوابق فرهنگی هنری و تجربیات […]

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سیدمحمد طباطبایی را به عنوان دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور منصوب کرد.
به گزارش جمله به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکم سیدعباس صالحی خطاب به سیدمحمد طباطبایی آمده است:
«نظر به سوابق فرهنگی هنری و تجربیات ارزنده جنابعالی به موجب این حکم به سمت دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور و نماینده وزیر در آن شورا منصوب می‌شوید. امید است با استعانت از خداوند متعال و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در جهت پاسداشت شأن و منزلت هنرمندان، نویسندگان و شاعران، پیگیری تشکیل کمیته‌های تخصصی و انجام وظیفه محوله موفق و موید باشید». پیش‌تر محمدرضا اسدزاده عهده‌دار این مسوولیت در این شورا بود.
برگزاری جشنواره ملی نقاشی «اَرتَنگ»
انجمن علمی نقاشی دانشگاه علم و فرهنگ در تیرماه ۱۳۹۸ نخستین جشنواره ملی نقاشی «اَرتَنگ» را برگزار می‌کند.
به گزارش جمله به نقل از مهر، انجمن علمی نقاشی دانشگاه علم و فرهنگ در تیرماه ۱۳۹۸ نخستین جشنواره ملی نقاشی «اَرتَنگ» را که شامل ۲ بخش نمایشگاهی و پژوهشی است، برگزار می‌کند. همچنین در تاریخ ۳ تیرماه ۱۳۹۸ یک پنل پژوهشی بر مبنای نقاشی معاصر ایران از ساعت ۱۴ الی ۱۹ در سالن همایش های فرهنگستان هنر برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این پنل پژوهشی تبیین جایگاه فعلی نقاشی ایران با محوریت انسان است. این پنل شامل چهار محور مناسبات شهر، شهروند و بازنمود آن در آثار نقاشان معاصر ایران، تداوم سنت نگارگری در نقاشی معاصر ایران، مفهوم انسان در فلسفه و بازتاب آن در نقاشی معاصر ایران، جامعه‌شناسی بدن در نقاشی معاصر ایران و یک پنل به عنوان بحث آزاد با عنوان بررسی مسائل و چالش‌های نقاشی معاصر ایران نیز از بخش‌های جنبی این پنل پژوهشی است. از بخش‌های دیگر این همایش برگزاری نمایشگاه نقاشی با موضوع «انسان، بازپیدایی» است که در تاریخ ۱ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵ الی ۱۹ در گالری فرشچیان، موسسه فرهنگی هنری صبا در فرهنگستان هنر افتتاح می‌شود و بازدید از نمایشگاه تا ۷ تیر ماه از ساعت ۱۰ الی ۱۹ ادامه دارد. برگزیدگان این جشنواره در پنل علمی پژوهشی در ۳ تیرماه در سالن همایش‌های فرهنگستان هنر اعلام می‌شوند.
«سهراب و رستم» بهترین انیمیشن جشنواره فیلم سیدنی شد
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، شصت و ششمین جشنواره فیلم سیدنی ۲۰۱۹ از تاریخ ۵ تا ۱۶ ژوئن (۱۵ تا ۲۶ خرداد) در کشور استرالیا برگزار شد و در نهایت فیلم «پارازیت» به کارگردانی «بونگ جون هو» از کشور کره جنوبی جایزه بهترین فیلم بلند این رویداد سینمایی را از آن خود کرد و بیش از ۴۱ هزار دلار جایزه نقدی دریافت کرد.
فیلم «پارازیت» که چندی پیش جایزه معتبر نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن ۲۰۱۹ را نیز کسب کرده است، درباره مردی بیکار است که به همراه خانواده‌اش به شکل عجیبی با یک خانواده ثروتمند و متفاوت از لحاظ طبقه اقتصادی رابطه برقرار می‌کند. این فیلم تاکنون به فروشی بالغ بر ۶۰ میلیون دلار در گیشه جهانی دست یافته است.
اما جایزه ۵ هزار دلاری «یورام گراس» جشنواره که ویژه بهترین اثر انیمیشن این رویداد سینمایی است به «سهراب و رستم» به کارگردانی «لی ویتمور» از کشور استرالی رسید. داستان این انیمیشن ۱۴ دقیقه‌ای درباره معلمی است که در کلاس درس شعری را برای دانش‌آموزان می‌خواند و از طریق این شعر بچه‌ها به ایران باستان می‌روند و نبرد افسانه‌ای میان رستم و سهراب، دو قهرمان ادبیات فارسی را تماشا می‌کنند.
انیمیشن «سهراب و رستم» با کسب این جایزه واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین انیمیشن کوتاه جوایز اسکار پیش رو است.
امسال فیلم «عرق سرد» به کارگردانی سهیل بیرقی به نمایندگی از سینمای ایران و در بخش فیلم‌های بلند جشنواره بین‌المللی فیلم سیدنی استرالیا به نمایش گذاشته شد.
جشنواره ملی فیلم‌های روسی برندگانش را شناخت
جشنواره ملی فیلم‌های روسی که با عنوان «کینوتاور» شناخته می‌شود، بهترین فیلم‌های سینمای روسیه در سال ۲۰۱۹ را معرفی کرد.
به گزارش جمله به نقل از هالیوود ریپورتر، در مراسمی که برای اهدای جایزه به بهترین فیلم‌های سینمای روسیه برگزار شده بود «گاو نر» ساخته بوریس آکوپوف جایزه اصلی «کینوتاور» روسیه را که مهم‌ترین جشنواره فیلم ملی است از آن خود کرد.
در این مراسم آلکساندر لانگین جایزه بهترین کارگردانی را برای «شعر بزرگ» برد.
این جشنواره در سوچی در حاشیه دریای سیاه به کار خود پایان داد. فیلم «فرانسوی» ساخته آندرو اسمیرنوف که یک داستان عاشقانه از آشنایی یک دانشجوی خارجی و یک بالرین بالشویی تئاتر در دهه ۱۹۵۰ مسکو است پایان بخش این مراسم بود.
«گاو نر» اولین فیلم بلند آکوپوف در دهه ۱۹۹۰ می‌گذرد و با تمرکز بر رهبر یک دار و دسته تبهکار جوان که درگیر فعالیت‌های جنایتکارانه جدی می‌شود، ساخته شده است. این فیلم موفق به جایزه بهترین فیلمبرداری برای گلب فیلاتوف هم شد. آلکساندر کوزتنتسوف بازیگر این فیلم نیز جایزه بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرد.
ویکتوریا تولستویانووا جایزه بهترین بازیگر زن را برای فیلم اوسکانا کاراس با عنوان «بالای آسمان» دریافت کرد.
جایزه بهترین فیلمنامه نیز به کاراس و نویسنده همراهش ماریا شولگینا و یلیزاوت تیخونووا برای همین فیلم اهدا شد.
الکساندر رودنیانسکای تهیه کننده روسی این جشنواره را راه‌اندازی کرده و امسال سی‌امین سال برگزاری آن بود. از این جشنواره به عنوان معرف فیلم‌های روسی یاد می‌شود و کمک می‌کند تا فیلم‌ها راه خود را به جشنواره‌های بین‌المللی باز کنند.