بخشدار مرکزی بافق گفت: ۲ طرح از ۶ طرح برتر استانی از بافق برای ششمین جشنواره ملی طرح های برگزیده دهیاریهای کشور ارسال شد. داوود پور امینی اظهار داشت: در این رابطه پس از بررسی‌های صورت گرفته، سه طرح از روستاهای باقرآباد، باجگان و بساب به دفتر روستایی و شوراهای استانداری معرفی که پس از […]

بخشدار مرکزی بافق گفت: ۲ طرح از ۶ طرح برتر استانی از بافق برای ششمین جشنواره ملی طرح های برگزیده دهیاریهای کشور ارسال شد.
داوود پور امینی اظهار داشت: در این رابطه پس از بررسی‌های صورت گرفته، سه طرح از روستاهای باقرآباد، باجگان و بساب به دفتر روستایی و شوراهای استانداری معرفی که پس از طرح در جلسه استانی داوری و در مجموع تعداد ۶ طرح از استان یزد به دبیرخانه ششمین جشنواره ملی ارسال شد. وی افزود: از این طرح‌ها ۲ طرح متعلق به بخش مرکزی شهرستان بافق است که با مشارکت دهیاریها و حمایت بخشداری و فرمانداری این شهرستان اجرایی شده است. این مسئول گفت: احیا و بهره برداری از خانه تاریخی در روستای باجگان به عنوان بومگردی و همچنین احیا و بهره برداری از قلعه تاریخی باقرآباد به عنوان هتل سنتی از جمله ۲ طرح شهرستان بافق است که به ششمین جشنواره ملی راه یافته است. وی بیان کرد: در همین راستا در هفته گذشته بازدید میدانی با حضور مشاور معماری و گردشگری معاون عمرانی استاندار یزد از محل‌های مورد نظر به عمل آمده و نیز طرح توجیهی لازم به منظور دفاع در جلسه نهایی داوری که به زودی در تهران برگزار می‌شود، ارسال شده است.

شکارچیان شهاب سنگ

«شهاب‌سنگ‌ها در بازار جهانی از یک دلار تا گرمی ۴۰۰۰ دلار قیمت دارند. از هر ۲۸۶ شهاب‌سنگی که در روی زمین پیدا شده حتما یکی از آن‌ها قیمتی و از طلا گرانتر است. بارش شهاب‌سنگ از مریخ در سال ۲۰۱۱، چوپان‌های مراکشی را میلیونر کرد.» این اطلاعات را دلال‌های شهاب‌سنگ منتشر کرده‌اند. خبرگزاری فرانسه نیز به تازگی در گزارشی به آنچه در مراکش می‌گذرد پرداخته است: «شکارچیان این گنجینه‌های آسمانی تلاش می‌کنند در بیابان‌های مراکش شهاب‌سنگ پیدا کنند و با فروش آن‌ها در بازارهای بین‌المللی ثروتمند شوند. این شهاب‌سنگ‌ها برای دانشمندان بسیار باارزش است و اطلاعات بسیار خوبی درباره تشکیل منظومه شمسی در چهار و نیم میلیارد سال گذشته و نیز سیاره‌ها و ترکیبات داخلی آن‌ها در اختیارشان قرار می‌دهند. درخواست دانشمندان قیمت شهاب سنگ‌ها و طمع شکارچیان آن را افزایش داده است.» تعداد شکارچی‌های شهاب‌سنگ در ایران نیز کم نیست. دلال‌ها، تجارت شهاب سنگ را سالم می‌دانند؛ چرا که طرفداران آن‌ها پژوهشگران منظومه شمسی، موزه‌داران و کلکسیون‌دارهای شخصی هستند که برای خرید هر قطعه سنگ آسمانی، سند یا شناسنامه می‌خواهند که از سوی آزمایشگاه‌های معتبر صادر شده است. تاجران شهاب‌سنگ، شکارچی‌ها را ترغیب می‌کنند در جست‌وجوی سنگ‌هایی از ماه یا مریخ باشند. شایع کرده‌اند: «در آخرین بارش شهاب‌سنگ در سال ۲۰۱۱ که مبدا ء آن سیاره مریخ و محل سقوط مراکش بوده است، چوپان‌ها میلیونر شده‌اند. آن شهاب‌سنگ‌ها گرمی ۴۰۰۰ دلار در بازار فروش رفتند، یعنی کیلویی ۴ میلیون دلار.» دلال‌ها می‌گویند: شهاب‌سنگ‌های با ارزش گاه از حراجی‌های Christies یا Sotheby’s سر در می‌آورند.